Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan dame moje,

danas je skrobni dan.
Sinoć sam sebi lepo pripremila meksičku mešavinu (dinstano sa malo vode i malo ulja, dodat začin C i aleva paprika), ali ju je moj sin u neko doba otkrio i pola i pojeo!
Biće mama vitka...
Cruella, mislim da je svakako bolje da pojedeš vodicu iz juneće čorbe nego supu iz kesice, ako imaš mogućnosti
Mici-te supice jedemo svaki četvrti dan, tako da nije previše štetno, a ja stvarno ne mogu još i supu da nosam sa sobom, nisam smislila u čemu bih, a nemam ni mikrotalasnu na poslu, a čak ni ja ne bih mogla hladnu supu (mislim ja je nikad ne jedem vrelu)
Drizzt- upravo to savetuješ Samanti ja već radim, imam sigurno 5-6 obroka u toku dana i slatice i sve pomalo, a ipak sam na UN dijeti, koja mi samo daje plan kojim danom šta spremam....
Mom organizmu voće prija, naročito to jutarnje....
Samo me nervira što se nikako ne odlepljuje od tih -4....
Fali mi moj bazen, al istekla karta, čekam neke sledeće parice, sad sam baš u kojekakvim finansijskim škripcima(ekskurzija, matursko veče, cipele, kravata i tako to, plus moja matura, eh.....)
da hoće makar ovo vreme da se ustali pa da šetam....

Hej ljudicji! :)
Ja od danas prestala sa UNkom, jer mi je uzasno legla... Izgleda da je onaj namcjor bio u pravu :)
Vrtilo mi se u glavi i to.

Elem, doruchkovala sam 2 kashike muslija u mlijeku [jeeeee mlijeko <3], otishla na faks, rasturila kolokvij, popila limunadu u kafani, doshla kucji. Kupila integralnu kajzericu, prepolovila, namazala je sa 20 gr pashtete, napravila salatu od jednog veceg paradajza, popila onaj kefir od 250 ml.
Vecheracu oko 6,7 i to neku piletinu na teflonu uz salaticu.

Bash sam vesela neshto danas... :)

Pozdrav dijetalke moje drage!
Predala sam sve za pasoš i ličnu, pasoš je gotov u ponedeljak a lična za 10 dana :D (vadim po hitnom postupku)
Sinoć sam se u jedan potpisala na spisak, sve sam završila jutros do 10, i posle se komirala od spavanja :)
Doručkovala mali kroasan u hleb&kifla, ručala malo pre tanjir pasulja.
Uveče ću neku finu salaticu.
Sad još malo odoh u šetnju.

Momak i dalje ide po stanu i peva "ja sam državljaniiiin, jaaa sam državljaniiiiin!" :lol: :lol: :lol:

...
Drizzt- upravo to savetuješ Samanti ja već radim, imam sigurno 5-6 obroka u toku dana i slatice i sve pomalo, a ipak sam na UN dijeti, koja mi samo daje plan kojim danom šta spremam....
Mom organizmu voće prija, naročito to jutarnje....
Samo me nervira što se nikako ne odlepljuje od tih -4....

u pocetku (dijete i aerobnih vezbi) prvo odlazi voda (i to se vrlo primeti na vagi) pa tek onda ostalo...kada se iz organizma izbaci pomenuta voda onda skidanje kilograma ide dosta sporije.
u zavisnosti od hrane koju jedes zavisi da li ti odlaze misici ili salo (misici uvek odlaze samo je pitanje da li u maloj ili velikoj meri).
organizam ne tretira isto UH iz npr. ovsenih pahuljica i npr voca...nije dovoljno samo pogledati koliko ima kalorija u 100g neke namirnice vec treba obraiti paznju i na vrstu UH i masnoca u istim.
primetio sam da neke forumasice u 'proteinskim' danima pojedu po jaje i malo mleka i malo sira i misle da su time zadovoljile potrebe organizma za proteinima - i onda se iskacu po aerobicima/tae-boovima i sl... pre ili kasnije misici atrofiraju i osetite 'mantanja', osecaj slabosti i sl. jer nisu pohranjeni dovoljnom kolicinom proteina...

ti konkretno bi mozda razlog u stagniranju mogla da pronadjes u vrsti UH i kolicini koju unosis...ovo je naravno samo nagadjanje posto ne poznajem licno ni jednu osobu koja je bila na UN dijeti.

dijetom se moze skinuti 'visak' ali redovnim aerobnim treninzima se postize zatezanje. losa ishrana + aerobni trenizni = 'mantanje' + osecaj iznemoglosti

realno gledano kucna vaga je bitna da u pocetku stimulise - posle toga je merilo ogledalo i dobro zdravstveno stanje...

dosta dobre savete mozete npr procitati na ovom sajtu (napomena: nemam nikakve veze sa pomenutim sajtom i ne bavim se prodajom suplemenata tako da je postovanje ovih linkova jednostavnije od kopiranja i navodjenja izvora).

obratiti paznju na sekciju kardio trening i kalkulatore (pogledati i odgovarajuci puls za topljenje masnoca pri kardio treninzima - ipak je kardio taj koji sagoreva salo i zateze ;)):
http://www.atpsport.com/trening.php

ovde je spisak preporucljivih namirnica kao i tabela sastava namirnica (pri dnu):
http://www.atpsport.com/ishrana_pravila.php

ostali linkovi na ovom sajtu se vise odnose na bodybuilding tako da se ne zacudite ako procitate negde da treba pojesti 10 belanaca za dorucak i sl :)

ne mogu ja da radim aerobne vežbe, ne mogu ništa osim plivanja i šetnje
imam previše kg i godina i povređen skočni zglob i krckaju kolena i nikad nisam bila sportista i
tek sam prestala da pušim i imam visok pritisak i još štošta...
super sam ja kakva sam bila....
idemo dalje :heart:

Što se navedene ishrane tiče, primanja su mi prilično skromna obzirom da sam jedina zaposlena u porodici, to je još jedan razlog zašto mi ova dijeta odgovara
znam ja šta je zdrava hrana, nisam ni glupa ni neobrazovana i trudim se da bude što zdravija za dete barem...

Znam da Drizzt misli sve najbolje i u pravu je:cmok2:, al danas sam bas nakrivo nasadjena....Elem....

ne mogu ja da radim aerobne vežbe, ne mogu ništa osim plivanja i šetnje
imam previše kg i godina i povređen skočni zglob i krckaju kolena i nikad nisam bila sportista i
tek sam prestala da pušim i imam visok pritisak i još štošta...
super sam ja kakva sam bila....
idemo dalje :heart:

Potpisujem sve osim visokog pritiska;) (oba skocna zgloba i ogroman problem sa kolenima)

I da, znamo sta je zdrava ishrana, potrebu za proteinima i razliku u vrsti UH, samo zdrava ishrana je skupa. Ionako mi sve ode na hranu:roll: A ne hranim samo sebe

Isla bih sa cerom na more na leto :aha:, kad bih uspevala da zivim na hlebu i salami podrigusi. Najbolje bih tu ustedela.

A zdravlje ko sljivi...ionako mi svi sa intolerancije tupe kako treba da se bacim na pirincano mleko i tofu sir. Dzaba riba i povrce koje volim najvise na svetu....to nije zdravo:evil: ( imala sam raspravu na poslu danas). I tako da vs ne gnjavim...

Pojedoh ostatak mesanog povrca i kao i obicno ne znam sta cu sutra.....kifle...opet:(

Znam da Drizzt misli sve najbolje i u pravu je:cmok2:, al danas sam bas nakrivo nasadjena....Elem....

Potpisujem sve osim visokog pritiska;) (oba skocna zgloba i ogroman problem sa kolenima)

I da, znamo sta je zdrava ishrana, potrebu za proteinima i razliku u vrsti UH, samo zdrava ishrana je skupa. Ionako mi sve ode na hranu:roll: A ne hranim samo sebe

Isla bih sa cerom na more na leto :aha:, kad bih uspevala da zivim na hlebu i salami podrigusi. Najbolje bih tu ustedela.

A zdravlje ko sljivi...ionako mi svi sa intolerancije tupe kako treba da se bacim na pirincano mleko i tofu sir. Dzaba riba i povrce koje volim najvise na svetu....to nije zdravo:evil: ( imala sam raspravu na poslu danas). I tako da vs ne gnjavim...

Pojedoh ostatak mesanog povrca i kao i obicno ne znam sta cu sutra.....kifle...opet:(

Ma vidiš da sva pravila izokreću za 180 stepeni na svake dve godine...
Čuj riba i povrće nije zdravo, a tofu jeste...ma važi....
ili ko što su Kistini rekli u školici roditeljstva! da dok doji ne treba da jede voće i povrće...
uvek sam smatrala da treba da jedeš ono što raste gde i ti i onda kad mu je vreme
sve ostalo je čista komercijala...

ili ko što su Kistini rekli u školici roditeljstva! da dok doji ne treba da jede voće i povrće...
uvek sam smatrala da treba da jedeš ono što raste gde i ti i onda kad mu je vreme
sve ostalo je čista komercijala
...

ovo je tako istinito i dobro rečeno, i ja mislim da je tako i nikako drugačije. :worth:

sve ostalo je čista komercijala...

ovo je tako istinito i dobro rečeno, i ja mislim da je tako i nikako drugačije. :worth:

Hej ljudicji! :)
Ja od danas prestala sa UNkom, jer mi je uzasno legla... Izgleda da je onaj namcjor bio u pravu :)
Vrtilo mi se u glavi i to.

Elem, doruchkovala sam 2 kashike muslija u mlijeku [jeeeee mlijeko <3], otishla na faks, rasturila kolokvij, popila limunadu u kafani, doshla kucji. Kupila integralnu kajzericu, prepolovila, namazala je sa 20 gr pashtete, napravila salatu od jednog veceg paradajza, popila onaj kefir od 250 ml.
Vecheracu oko 6,7 i to neku piletinu na teflonu uz salaticu.

Bash sam vesela neshto danas... :)

soffy, zvučiš kao ona sa radio reklame sa "Jogood Energy" , bravo za kolokvijum i lepo raspoloženje. :klap:

nešto sam zabrljala, ne znam kako ide ono višestruko citiranje :confused:

a danas sam doručkovala dvopek sa ella sirom, ručala uobičajenu čorbu od povrća, za užinu pomorandžu i grickala sam krekere od ovsenog brašna koje sam sama napravila...
kad ne ponesem ništa za užinu na poslu, kupim nekoj zdravoj hrani u blizini, te krekere, pa mi nešto skupo, 90 g 60 dinara. S tim što u jednima koje prave u Zrenjaninu zaista ima i ovsenog brašna, dok su drugi koje pravi neka firma iz Zemuna od pšeničnog integralnog brašna sa ovsenim pahuljicama.
E onda sam našla recept za ovseni hleb (mozda i ovde, nikad ne znam, imam svoju arhivu, pa smo izvlačim šta mi zatreba). Samo što sam ga ja zamesila malo tvrdje i rastanjila tanko na 0,5 cm i ispekla da budu suvi, da mogu da potraju. Malo su mi gorki, ne znam da li je brašno staro ili je takvo. Znam da i kukuruzno zna da bude gorko, zato se občno i kombinuju sa pšeničnim...
večera jedna sarma, (nisam htela, ali tako je lepo mirisala) sa nekoliko zalogaja kukuruznog hleba

Poslednja izmena:
primetio sam da neke forumasice u 'proteinskim' danima pojedu po jaje i malo mleka i malo sira i misle da su time zadovoljile potrebe organizma za proteinima - i onda se iskacu po aerobicima/tae-boovima i sl... pre ili kasnije misici atrofiraju i osetite 'mantanja', osecaj slabosti i sl. jer nisu pohranjeni dovoljnom kolicinom proteina...

Slobodno me imenuj, nije problem, svjesna sam greshke koju sam napravila. :)
Sad idem ponovo po svom, bez uskracivanja svih zdravih namirnica.:)

Slobodno me imenuj, nije problem, svjesna sam greshke koju sam napravila. :)
Sad idem ponovo po svom, bez uskracivanja svih zdravih namirnica.:)

za razliku od tebe koja si obratila paznju na reagovanje organizma :ok: mnoge devojke to zanemare (ovakih licno znam nekoliko).
mozes da iskoristis KALKULATOR KALORIJA sa onog linka i da prilagodis unos istih tvojoj kilazi. uz redovne fizicke aktivnosti ne mozes da pogresis ako se toga pridrzavas.

dok sam ja drzao dijetu, u pocetku sam kao zelembac zapisivao i sabirao kalorije/proteine/UH itd...posle odredjenog vremena se dobije osecaj i 'kalkulisanje' prestane...ispostavilo se da sam na dijeti VISE kolicinski jeo nego ranije a sagoreo sam visak koji sam planirao.

ps: :ok: za kolokvijum.

@bokaruki

ok, nisam znao za zdravstvene probleme a spisak namirnica i ostali linkovi se nisu odnosili direktno na tebe (napisao sam u mnozini 'dosta dobre savete mozete....', misleci na svakog koga zanima). nisam napisao ni u jednom trenutku da si glupa ni neobrazovana niti sam tako nesto i pomislio. ponavljam, postovao sam link ako nekog zanima. znam da je lova cesto problem i da se svako dovija kako moze.

mislim da sam ipak bio u pravu po pitanju tajminga i kvaliteta unosa ugljenih hidrata, napisala si:

Ja ću sutra žu-žu za rućak, a onaj [BParkin kolać iz šolje za večeru
i čokolada[/B]...

za zu-zu znamo da nije bas 'dijetalan' (ovsene pahuljice i pirinac su i jeftiniji) a Parkin kolac i cokolada za veceru ostaju 'nepotroseni' i tek oni nisu dijetalni. to su kalorije koje ce se 'zalepiti'.
necu te vise smarati itd, samo sam hteo da ne ostavim nesto nedoreceno i pogresno shvaceno.
poz

Dobro jutro svima:D

mislim da sam ipak bio u pravu po pitanju tajminga i kvaliteta unosa ugljenih hidrata, napisala si:

za zu-zu znamo da nije bas 'dijetalan' (ovsene pahuljice i pirinac su i jeftiniji) a Parkin kolac i cokolada za veceru ostaju 'nepotroseni' i tek oni nisu dijetalni. to su kalorije koje ce se 'zalepiti'.
necu te vise smarati itd, samo sam hteo da ne ostavim nesto nedoreceno i pogresno shvaceno.
poz

Evo da budem drveni advokat dok ne dodje bokaruki

Muka i jeste u tome sto pise da treba da jedemo i testo za rucak i tortu za veceru. Pa jos cokoladu.:roll:

Ja nekako uvek"slucajno" zabusim tu veceru........ ili je preskocim,...... ili izmislim da mu integralni keks dodje isto sto i sladoled:lol: ......ili .zavrsim sa kokicama i pivom, pa nek ide zivot :zper:

Kupila slane stapice za rucak (opet) a za veceru videcemo...ima vremena :lol::lol::lol:

Dobro jutro svima:D

Evo da budem drveni advokat dok ne dodje bokaruki

Muka i jeste u tome sto pise da treba da jedemo i testo za rucak i tortu za veceru. Pa jos cokoladu.:roll:

Ja nekako uvek"slucajno" zabusim tu veceru........ ili je preskocim,...... ili izmislim da mu integralni keks dodje isto sto i sladoled:lol: ......ili .zavrsim sa kokicama i pivom, pa nek ide zivot :zper:

Kupila slane stapice za rucak (opet) a za veceru videcemo...ima vremena :lol::lol::lol:

pa, ako dijeta tako kaze...

meni cudno zvuci insistiranje na TOLIKOM unosu UH - i vocni dan, i skrobni dan i secerni dan.

za skrobni dan i ok ali treba nekako potrositi unete secere od ova druga dva dana...

no...svako je gazda svog tela i duha :)

:bye:

pa, ako dijeta tako kaze...

meni cudno zvuci insistiranje na TOLIKOM unosu UH - i vocni dan, i skrobni dan i secerni dan.

za skrobni dan i ok ali treba nekako potrositi unete secere od ova druga dva dana...

no...svako je gazda svog tela i duha :)

:bye:

Slazem se.:D I ja sam se bunila oko toga, al kad sam vec izdrzala mesec dana....

Videcemo. Necu umreti za jos malo.

Bio mi je potreban bilo kakav rezim, jer u mojoj glavi je "jesti sta hoces" = "jesti koliko hoces".
U kombinaciji sa prestankom pusenja se pretvorilo u "cistim sve pred sobom"

Sada vise nije tako, samim tim, kad se zavrsi UN dijeta idemo na proteine (specijalno ribu... njamm) povrce ( boranija grasak kupus ) salatice, jogurt, sir i voce ( ali nikako kao u UN dijeti:eek: )
Resila sam se hleba, secera u kafi, slatkise svakako ne volim...bice ok.

Vec sam se navikla da jedem cesce, ali manje, ne grickam, ne zvacem "usput", ne jedem iz dosade, zbog nervoze i sl.

za razliku od tebe koja si obratila paznju na reagovanje organizma :ok: mnoge devojke to zanemare (ovakih licno znam nekoliko).
mozes da iskoristis KALKULATOR KALORIJA sa onog linka i da prilagodis unos istih tvojoj kilazi. uz redovne fizicke aktivnosti ne mozes da pogresis ako se toga pridrzavas.

dok sam ja drzao dijetu, u pocetku sam kao zelembac zapisivao i sabirao kalorije/proteine/UH itd...posle odredjenog vremena se dobije osecaj i 'kalkulisanje' prestane...ispostavilo se da sam na dijeti VISE kolicinski jeo nego ranije a sagoreo sam visak koji sam planirao.

ps: :ok: za kolokvijum.

Rachunanjem sam ja i skinula ovih 12 kg koje sam skinula. ;)
Tako je jednostavno najlakshe. Jedesh sve, a pomalo, i nema zime. :)

Hvala za kol. :)

Pozdrav dijetalke!
Šetala po gradu, popila ceđenu narandžu.
Ručala ćureće belo, i tarator salatu.
Za večeru ću samo tarator. Njam.

Juče sam bila tako malaksala i nikakva (i ne bila, nakon dve noći stajanja u redu), al čim sam se naspavala i normalno jela vratila mi se snaga, i povuklo mi se crvenilo na licu. I dobila sam pa sam splasnula malo :D

Resila sam se hleba, secera u kafi, slatkise svakako ne volim...bice ok.

Vec sam se navikla da jedem cesce, ali manje, ne grickam, ne zvacem "usput", ne jedem iz dosade, zbog nervoze i sl.

To je super, možda ti više ništa i ne treba. Ja sam primetila da je ipak najefikasnije to "češće a manje"
Ja sam se uz to "navukla na čorbe od povrća" i danas mi već nedostaje. Skuvala mama ogrooomnu količinu sarme, da se potroši kiseli kupus, pa sam sinoć večerala i danas ručala po jednu, ali nisam ja baš neki ljubitelj. U svakom slučaju, bilo mi nešto bezveze da pored toga kuvam i čorbu. Umesto kuvanja oprala sam prozore u dnevnoj sobi, pa sam konačno i ja potrošila malo kalorija. :ok:

Dobro jutro svima,

danas uživam u voću ionako sam tako strašno prehlađena
da mi ništa nema ukus
Ja stvarno ne znam kako funkcioniše ova UN dijeta,
ali činjenica je da funkcioniše i da sam ja u različitim periodima
svog života više puta uspešno mršavila uz njenu pomoć
meni leži...
mislim da je suština u kombinovanju namirnica tipa isto-sa-istim zato je podeljeno na dane
isto tako je činjenica da ne odgovara svima i da je mnogi ne mogu držati
ne mogu voće za doručak, ne mogu toru za večeru, ne mogu voćni dan...
svi smo ličnosti za sebe i svako pronalazi ono što mu najviše odgovara
a ovde smo zajedno da se međusobno podržavamo...
odoh da se švrćkam po gradu, najaktivnija sam kad mi je voćni dan...

Dobro jutro :D

I ja cu da se svrckam danas, maltene ceo dan. Jedva cekam da krenem, divno je vreme danas:super:

Nego... po svim proracunima sutra bih trebalo da mi bude vodeni dan... ne znam sta da radim:think: I ja sam prehladjena, nemam apetita, ali bas nisam ni za situaciju da ne jedem nista 24 sata:confused:

Ne znam, videcu kako mi prodje dan.....:confused:

Očigledno su svi otišli napolje da iskoriste ovaj divan dan na najbolji mogući način. I ja sam planirala, ali čekam ćerku tinejdžeku da se probudi... mogla sam već da odem negde, nije ni važno gde, i da se vratim. Pa uzela malo da očistim mikrotalasnu pa se to polako širi na ostatak kuhinje.. kako god, sve to treba da se uradi.
Doručkovala ella sir sa integralnih hlebom, za ručak ću definitivno da skuvam nekakvu čorbu od povrća, a posle ćemo da vidimo.
Opet ću da nadjem ili izmislim recept za krekere od nekih neobičnih vrsta brašna koja su mi idealna prema testu intolerancije (koga se ja pridržavam onoliko koliko mi odgovara), a to su heljda, ječam, ovas, raž. Ako neko zna neki dobro će doći. :hvala:

Eh,ajde sto starije zene imaju problem sa kilogramima,nego i mi devojke...ja sam bas niska (162kg) i ugojila sam se od nove godine dosta (sada imam 58) :((...i moram podhitno na dijetu...sta preporucujete?

P.S.ima li neka dijeta da mogu i slatkisi da se jedu :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back