Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e ovako, počela sam da mesim hleb u pekari, što automatski znači da je em ražani sa semenkama, em pojedem jedno parče dnevno (umesto ono hrskavog pekarskog)

juče su mi se jele baklave opako, al sam danas napravila voćnu salatu sa žitom i medom i odlično mi je legla (videćemo koliko će da me drži, jer mi se i danas jede prokleta baklava)

večere sam redukovala, ide mi polako i sam ulazak u ovaj način ishrane i sve al ok, kreće se i to mi je bitno

....e hvala:)
....nego evo vidim polako menjas navike...imas tu pekaru kao Bi, a moze li se taj hleb peci i bez pekare....jel ima negde recept za taj hleb??
....ja povremeno kupim kad nadjem u maxiju onaj sa lanenim semenkama...pa nekad hleb od heljde sa mnogo manje kvasca, mada meni lici
i da ga nema uopste....nekad razani.....iako i dalje mislim da ni je najbolje potpuno bez hleba...a opet znam da ga treba ponekad jesti, pa jedem,
glavno mi je da nikad ne jedem beli.....od njega sam gladna, nervozna i naduvena katastrofalno...

....danas doruckovala kafu i mandarinu, rucala malo dinstane piletine pisala sam tamo na temi, skoro bez ulja...a vecera vec standardni jogurt,
ako bas mora..

vervatno da može afro, a ja bi i sweet mogu da zahvalim za ponovono aktivinanje te pekare!

zamesi se kao i običan hleb (meni bi dala recept za pekaru, voda, brašno, šećer, so, kvasac i semenke), ubaciš semenke i pečeš, nego je super što stavim uveče i ujutru u 9h je gotov, tako di ne stignemo da razmišljamo o kupovnom hlebu

....ih sad sam ljubomorna na te vase pekare:rumenko::lol:
....o tome cu da mastam ko zna do kad, a, mozda je i bolje da je nemam...ko zna kako bih
se "navukla" na to....mnogo volim testa, a ne smem i onda neka me ovako, vec sam se ustalila, ili
mi se to samo cini...

....sigurno kad te stignu mala deca i velike obaveze doci ce ti kao dobra vila..:) a do tad imas vremena da experimentises i svasta nesto naucis
da pravis u njoj..ja sam cula da u njoj moze samo da se npr., umesi testo za kirlice i ostala fina peciva...a posel dalje radis sama, i to ce ti biti
od koristi jednom...:D

....a meni je najbolje sto je nemam, znajuci sebe:lol:

....ajde ako vas ne mrzi napisite ovde recept za taj hleb...a ja cu uskoro da kupim onaj pravougaoni pleh kao za srneca ledja sto je bio nekada,
i kad malo zahladi jos ima da pravim....eto mi opravdanja kao rerna ce da zagreje kucu:lol:

Ja u poslednje vreme kupim onu mesavinu za razani hleb, roze kesa, Danubius, pa pola tog, pola belog brasna, malo soli, malo secera, pola kockice kvasva i topla voda.
Zamesim mekse testo, kad nadodje premesim (mikserom :) ), tako jos jednom, istresem i ispecem.

ja pravim isto ko kistina, brašno samo još uvek tražim koje da stavim i nikako ne kapiram razliku izmedju ražanog brašna,integralnog, nekog brašna za rražani hleb (ova mešavina o kojoj kistina piše) :s

semenke samo dodam, lanene, suncokretove i nekad one od bundeve (isto ko bi)

....svi ti hlebovi, cak i kupovni su ukusniji od obicnog belog....ja se ubih objasnavajuci i svojoj deci i njihovim drugaricama da na vreme pocnu
da ga jedu.....dobre navike se sticu u mladosti, a ne kao ja...:rumenko:

ej, vidim da sam pominjana.... evo npr. danas, imam goste večeras, pravila tortu, neke slane mafine, a pekara za to vreme ispekla hleb nije mi zauzimao rernu

Afro ja ovako pravim, to je moja mera za pekaru, dobijem veknu od oko pola kg koja mi odgovara. Uzmem 260 belog brašna, 100 g crnog (integralno, graham, raženog, ovsenog, heljdinog ili neko od njih ili kombinujem, može manje, ali ne više, bude tvrd i gorak), 200 ml vode, kašiku soli, kašičicu šećera , po dve kašike lanenih, suncokretovih i bundevinih semenki (bundevine malo iseckam) i kesicu ili malo manje suvog kvasca.
Tako ja pravim u pekari, ali nije to sveto pismo, može da se menja...

ej, vidim da sam pominjana.... evo npr. danas, imam goste večeras, pravila tortu, neke slane mafine, a pekara za to vreme ispekla hleb nije mi zauzimao rernu

Afro ja ovako pravim, to je moja mera za pekaru, dobijem veknu od oko pola kg koja mi odgovara. Uzmem 260 belog brašna, 100 g crnog (integralno, graham, raženog, ovsenog, heljdinog ili neko od njih ili kombinujem, može manje, ali ne više, bude tvrd i gorak), 200 ml vode, kašiku soli, kašičicu šećera , po dve kašike lanenih, suncokretovih i bundevinih semenki (bundevine malo iseckam) i kesicu ili malo manje suvog kvasca.
Tako ja pravim u pekari, ali nije to sveto pismo, može da se menja...

....e, to mi je trebalo....necu bas moci da izmerim 260gr brasna ali hocu 300...i svo to ostalo moze, probacu bas, pa cu vam reci kakav je kad se napravi rucno...
....hvala Bi...:)

Meni je mnogo lep hleb u pekarici od samog ražanog brašna,bez pšeničnog,jeste tvrđi ali divno miriše i ukus je super.400gr ražanog 2dl vode kašičica soli i šećera 1 kvasac kašika maslinovog ulja,kašika raznih semenki(ko voli može dodati par naseckanih maslina).Kad ga umesi ako je nepravilnog oblika,ja ga malo poravnam i namestim da se peče na duži program .:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back