Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajmo,ovako...Ne znam da li je bilo pitanje,ali da li je iko old vas probao MONO DIJETU???Ja sam je danas pocela,i planiram da je izdrzim....

Za neupucne:Mono dijeta je dijata koja s drzi nedelju dana i dozvoljena je samo jedna niskokaloricna namirnica koja se jede tokom svih dana...moze paradjz,mogu zitarice,jogrut...Ja sam se opredelila za jogurt svih nedelju dana...Spada u opasnije,za sad mi tesko,al prvi je dan tek :/...a moze da se smrsa 3-10kg?...

Probao neko?Kolko skinuo?Vratili se kg?:)
Па сад, новчаник ћеш ,,скинути"..
Оно, за потребе тоалет папира, несумњиво.
Џбте, недељу дана, три пута дневно јогурАт???
Нека неко јави јел си освојила Дарвинову награду... Или боље не.

dosta breee, ovo je tema od dijeti, kakav pomfrit crni : )

Qq... Meni se veceras slosilo, jedva sam se dovukla kuci, pravo sam iz skole zapucala u Maksi. Kupila soju da je grickam, pa lanene plocice, mleko, voce... nista konkretno. A, posto mi je bio kratak interval izmedju dorucka i rucka, skoro nista nisam jela, malo sam brljala po tanjiru. Sad me uhvatila neka slabost u rukama i nogama, valjda pao secer. Nije ni cudo kad od jucerasnjeg rucka skoro da nista nisam jela, osim sejka.
A, pomfrit...:zaljubljena:
Pa, palacinke kakve god... Mogla bih cak i Mirkine (masne, debele, zilave i iskidane..). :zjede:

Па сад, новчаник ћеш ,,скинути"..
Оно, за потребе тоалет папира, несумњиво.
Џбте, недељу дана, три пута дневно јогурАт???
Нека неко јави јел си освојила Дарвинову награду... Или боље не.

Ne mozes odabranu namirnicu da jedes u kolkim god hoces kolicinama,bitno je da je niskokaloricna,i da se cele nedelje samo ona konzumira...A druge dijete koje sam drzala,sto kazete kojima nestetim zdravlje su samo kontra uzvratile,5 obroka na dan,meni je to previse bilo...+ dva paradjza,2l vode,sta ti ja znam...ja 2 paradajza pojedem nedeljno,a ne za veceu uz koju se doda recimo kuvano jaje...DA PUNKE COVEK,a ne da smrsa...U svakom slucaju,evo danas sam popila litru skoru,jos uvek ne osecam nikakvu krizu...

Ne mozes odabranu namirnicu da jedes u kolkim god hoces kolicinama,bitno je da je niskokaloricna,i da se cele nedelje samo ona konzumira...A druge dijete koje sam drzala,sto kazete kojima nestetim zdravlje su samo kontra uzvratile,5 obroka na dan,meni je to previse bilo...+ dva paradjza,2l vode,sta ti ja znam...ja 2 paradajza pojedem nedeljno,a ne za veceu uz koju se doda recimo kuvano jaje...DA PUNKE COVEK,a ne da smrsa...U svakom slucaju,evo danas sam popila litru skoru,jos uvek ne osecam nikakvu krizu...
Е што се кризе тиче-дуг је живот. Па макар и на недељу дана.
Види, мрзи ме много да пишем али отприлике овако:Нико неће од вас постати и остати витак ако не промени тип исхране.Све приче о чоколадицама, сладоледима, колачићима...
На ком то дрвету и биљци расте и кад смо ми у нашој еволуцији имали контакт са истим, сем у последњих неколико генерација.
Ако ти треба слатко и осећаш потребу за тим поједи воће, онолико колико ти душа жели. Воће је најздравији, најприроднији и најбољи дезерт. и савршено ме баш брига што није мејнстрим по препоруци разних часописа и ,,шефова" који се у њима саморепродукују. И још нешто о слатком. Већина је данас буквално навучена на слатко јер је један од омиљених поступака мајки био да малој деци кад се расплачу цуцлу умоче у шећер и дају је тако заслађену беби. Ако су то вама радили. немојте ви својој деци.
А о свему осталом отприлике важи да ми јесмо много пре биљоједи него месождери, и по облику зуба, а и по хормонском статусу.
Довољно је погледати мачије или псеће зубе који су шиљати или рачвасти и наше тупе зубе(чак нам ни очњаци нису бог зна шта).
Е сад како ћеш се осећати после 7 дана...
Па чак и ако теби не буде изгледало страшно, убеђен сам да ће твоје тело вриштати, само да ли ће имати ко да га чује?

Slatko ne jedem...Pijem dosta vode,jedem voce,jedem kvuano (grasak,corbice i to ) prica o ishrani van dijete...Nemam puno vremena za ficzickom aktivnoscu,posto studiram,al recimo ne koristim lift ni na faxu,ni u zgradi,i ako nije mnogo hladno kad se vracam sa faxa sidjem stanicu pre pa pesacim do kuce :))))...Nabacila sam bre 6 kg sad za slave,ng,Bozic,i moram da skinem u sto kracem roku...

tako da razumi te me...nisam 100kilasica pa da moram da drzim 2mesecne dijete imam 58kg a pre praznika sam imala 52,tako da pozzdrav

naci, bljak
ja bi umrla od toga...usput skapiravsi kako gastritis izgleda...u kombinaciji s dijarejom/konstipacijom... : )))

Ma ajde sta mi se svi pravite da vodite racuna o zdravlja...Sestra mi radi na onokologiji,i kaze svi cemo mi dobiti rak kakvo je vreme i hrana i voda su pune kancerogenih materija,a vi nemojte da pusite da pijete koka kolu,zivevete duze 15dana!Povlacim se iz ove teme,idem da radim vezbe, a ne da pisem sta sam jela da bih olaksala dusu sto sam uopste jela,i citam kako su drugi drzali dijete :P....Narod nema leba da jedu ovi pisu da su jeli pohovono povrce xDDD

Nemoj da shvatite kao prozivku,stvarno super ste svi vi...samo sam htela da vidim dal je nekome dala rezultate...odoh da cepam trbusnjake :**** vidimo se u drugoj temi

Poslednja izmena:
Ma ajde sta mi se svi pravite da vodite racuna o zdravlja...Sestra mi radi na onokologiji,i kaze svi cemo mi dobiti rak kakvo je vreme i hrana i voda su pune kancerogenih materija,a vi nemojte da pusite da pijete koka kolu,zivevete duze 15dana!Povlacim se iz ove teme,idem da radim vezbe, a ne da pisem sta sam jela da bih olaksala dusu sto sam uopste jela,i citam kako su drugi drzali dijete :P....Narod nema leba da jedu ovi pisu da su jeli pohovono povrce xDDD

Nemoj da shvatite kao prozivku,stvarno super ste svi vi...samo sam htela da vidim dal je nekome dala rezultate...odoh da cepam trbusnjake :**** vidimo se u drugoj temi
Па јест, боље да водиш рачуна шта сипаш у ауто, него шта једеш...:hahaha::zcepanje::rotf:

eo, ja pishem sa stepera - to sam danas savladala :P
al da jedem 7 dana iskljucivo mrkvu/meso/cokoladu/pticije mlijeko
sumnjam da bih imala snage za pisanje....mozda s wc sholje...ovisno o..."dijeti"... : )))

edit; ideja za...bahatu veceru/dorucak :lol:
(fala Eriu koja me nagovorila da kupim to simpa samljeveno zrnje; nisam nasla ovsenu, kupila sam razenu
i vrlo mi se svidja...sacu kupim i ovsenu cim nadjem ;) )

2 kasike ovsene/razne kashe s malo vode na stavite na minut, dva u mikrovalnu
kad se mrvu oladi spakujete u sjecka/blender sa 1 ili 2 kisela milijeka ili jogurta
i 4, 5 suvih sljiva bez kostica
izmiksate i eto vecere tj. dorucka ...kiselo slatkog...: )

Poslednja izmena:

Ono sto jes', jes'... ''Pohovano'' povrce (ne znam ko ga pomenu, ja sam pominjala dinstano), jeste ''delikates'', u rangu je sa kavijarom, pticjim mlekom i strasno je skupo. Ja se bas bahatim. Stvarno obican covek (a sto smo to pa mi) ne moze da ga priusti. Pre nego sto lupis, raspitaj se. Kesa tog povrca kosta nekih 80 dindzi u Maksiju, Carska salata nesto je skuplja.
I sita sam vec tih dezurnih dusebriznika, koji za sve sto nisu u stanju i sto ne zele, ne vole... etc... nabijaju drugima na nos kako narod nema 'leba da jede.

Poslednja izmena:
Slatko ne jedem...Pijem dosta vode,jedem voce,jedem kvuano (grasak,corbice i to ) prica o ishrani van dijete...Nemam puno vremena za ficzickom aktivnoscu,posto studiram,al recimo ne koristim lift ni na faxu,ni u zgradi,i ako nije mnogo hladno kad se vracam sa faxa sidjem stanicu pre pa pesacim do kuce :))))...Nabacila sam bre 6 kg sad za slave,ng,Bozic,i moram da skinem u sto kracem roku...

tako da razumi te me...nisam 100kilasica pa da moram da drzim 2mesecne dijete imam 58kg a pre praznika sam imala 52,tako da pozzdrav

Nisam ni ja stokilasica... pu... pu...
Vidis, te brze dijete imaju jo-jo efekat, pa se kg vrate dok trepnes.
Zato ja drzim dijetu koja nije nezdrava i za dva meseca cu da skinem manje, ali ce rezultati biti duzi i sacuvacu misice.
Za tako kratko vreme izgubices samo vodu.
Sad ti kako 'oces.
P.S Koka-kolu ne volim i zato je ne pijem, a nisam ni strastvena pusacica.

blago zvončici, ja sam stokilašica i moram da držim duge i zdrave dijete : (
elem juče doručkovala voće i čaj, ručak boranija i kiseo kupus, večera supica i jedna palačinka ona dijet : )

danas doručak voće i čaj ili musli, ručak posne punjene paprike suve a večeru ne znam, uvek mi je problem
sad me privukla ova kaša ovsena, samo još da je nadjem....

blago zvončici, ja sam stokilašica i moram da držim duge i zdrave dijete : (
elem juče doručkovala voće i čaj, ručak boranija i kiseo kupus, večera supica i jedna palačinka ona dijet : )

danas doručak voće i čaj ili musli, ručak posne punjene paprike suve a večeru ne znam, uvek mi je problem
sad me privukla ova kaša ovsena, samo još da je nadjem....

E, Tara... Tara, ti se bahatis, a narod nema 'leba da jede. z;)

(fala Eriu koja me nagovorila da kupim to simpa samljeveno zrnje; nisam nasla ovsenu, kupila sam razenu
i vrlo mi se svidja...sacu kupim i ovsenu cim nadjem ;) )

2 kasike ovsene/razne kashe s malo vode na stavite na minut, dva u mikrovalnu
kad se mrvu oladi spakujete u sjecka/blender sa 1 ili 2 kisela milijeka ili jogurta
i 4, 5 suvih sljiva bez kostica
izmiksate i eto vecere tj. dorucka ...kiselo slatkog...: )
:butkice: jeeej, ja razanu nisam probala ali pretpostavljam da je to sve slican ukus, koji je dobar za bazu ali mora necim da mu se da ukus.
inace, ne znam kako je za raz, ali ovas onako nabubri i naraste kad je prelijes mlekom ili vodom i stavis u mikrotalasnu. mada ja najvise volim kad se odmah pojedu, ne kada krenu da bubre

inace sad trazim recept za kolac od ovasi, smeknula sam neki dan u nekom izlogu,pa sad ocu da napravim nesto,ako ne nadjem nijedan koji mi se bas svidi vec imam ideju sta da smuckam :mrgreen:

eriu, a te kaše se kupuju u zdravoj hrani? kako izgledaju?

e i htela sam da vas pitam kakva je soja? razmišljam da počnem da je jedem ali ne znam ni da li je dobra ni kako da je spremam...

Ja volim snicle od soje, prave se kao one sa mesom, samo bez mesa. Ukusna je i pecena neslana soja za grickanje, samo ne treba preterivati. Posto ne jedem meso, uzimam 1 kasiku lanenog semenja dnevno zbog omega 3.
Imas sve u prodavnicama zdrave hrane.

eriu, a te kaše se kupuju u zdravoj hrani? kako izgledaju?

e i htela sam da vas pitam kakva je soja? razmišljam da počnem da je jedem ali ne znam ni da li je dobra ni kako da je spremam...

Ja sam u trudnoci doruckovala ove
nutri-vita.jpg

Ne zbog dijete n'o zbog konstipacije (prokleti progesteron).
Odlicne su!

Imas u marketima, u DM-u, ma svuda.
Koja je najbolja, zavisi od ukusa, meni je ovas bas lep, samo sam kuvala u mleku, nista nisam dodavala.
I, da, bolje je kad se malo kuva.
Pise da se samo prelije vrelim mlekom, ja sipam u serpicu, pa kuvam 2-3 minuta uz mesanje.
Inace, to je celo zrno zitarica koje se tretira vodenom parom pre mlevenja, zato se brze sprema jer ga ta para delimicno skuva.
Nema nikakvih aditiva i zaebancija.
Naravno, mozes da kupis i obicne zitarice u zdravoj hrani, pa da kuvas, ali to traje letnji dan do podne.
Ovo je brzo, a nije ni skupo, nesto ispod 150 din je 250g, to ti traje sigurno 5 dana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back