Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lep provod affro i uzivaj

Sto se tice slatkisa kad sam ja uspela da se "skinem" s njih moze svako :)
To je zlo i naopako kako sam krizirala kada sam ih ukinula :evil:.
I tako bude kriza jedno nedelju dana i posle se organizam prilagodi i uopste vise nemas takvu nenormalu zelju za slatkisima.
Samo treba biti jaaaaaaaaaako veliki karakter:sad2:

Meni ne predstavljaju problem slatkisi, koka kolu ne pijem... Moj problem je hleb... Mada, mislim da ni hleb nije toliki problem koliko mislim da se ugojim od svega sto pojedem... Oranizam mi je takav da mi ne treba puno i ugojim se... Evo danas sam npr. za dorucak pojela 2 dvopeka sa 2 koluta pilecih prsa, 2 koluta paradajza i jogurt, to je bilo oko 9.... Onda sam oko 12 pojela pahuljice... Pa oko 2 sam rucala 2 parceta mesa i dvopek... A veceras cu opet nesto tako... Sad ne znam...Meni je prosle godine dosta pomoglo trcanje, pa sad, videcu da krenem ovih dana...

P.s: Hvala na dobrodoslici... Vec se osecam mrsavijom.....:)

Pa nisi ni ti danas puno jela, samo bi bilo bolje da je umesto te pice parče mesa i povrće u obliku variva ili salate. Ali neće svaki dan biti pica, pa će biti bolje. Eto nisi ništa grickala, što je za pohvalu. Sećam se da si i ranije pominjala te grickalice. One masne, slane.... Umesto toga mogu da se grickaju jabuke. Npr. isečeš ih na manje kriške ... znam, lakše je i brže otvoriti kesicu....

Ja sam opet počela uveče puno da jedem. Kasno večeram, jer kasno dolazim s posla. i posle dok sedim pojedem još parče hleba sa sirom ili kobasicom. A to nije ni glad, ni potreba, nego mi prosto lepo. A pošto sama pravim hleb, onda on bude baš ukusan, crni pa sa raznim zrnevljem.....

hahahaha pa grickam ja i jabuke:lol:
ne shalu na stranu, nadams e da se niko nece uvrediti, ja znam koji je moj problem i shta em dovede do toga da nabacim koji kg, pa prema tome znam i shta preduzeti-ukinuti kako bi se vishak skinuo...samo mi treba volje da se pokrenem....
a jedem i raznovrsno i kuvano uglavnom i za ruchak i za vecheru...hleb ne jedem puno, prodje dan nekad da ga uopshte ne jedem, nek prosek bude parche dnevno...neshto nisam ljubitelj suve hrane...to bash za doruchak ako mora...
uf chitam sad onaj moj post i mislim ko me ne zna mislio bi da sam 10kg nabacila i da samo jedem:confused:
razmishljam kad sam grickala neshto poslednji put:think: ako ne rachunam sad u putu shto sam pojela jedne shtapice i pola plazme...i ne mogu da se setim...
mislim da je to vishe moj utisak da samo jedem neshto i grickam jer ne radim,pa se osecam beskorisno:sad2:

zaboravih dodati u mom hvalospevu-pokudi mene same da sam postala jaaaaako lenja:evil:

jutros nes kafa, pola virshle, parche hleba(od male vekna)-pola sa virshlom pola sa dzemom od jabuke
ruchak tanjir chorbice, pola od predvidjene porcije(ne znam shta mi bi :eek:)-zapechene makarone neke:roll:

malo pre sam nashla pola sweet-a u torbi i pojela da se ne mrvi vishe:rumenka: i sad mi gadno u stomaku...
ima li neko prelog za neko jelo sa karfiolom, a da nije musaka ili pohovani karfiol?
za vecheru cu verovatno bareni karfiol, brokoli i krompir:think:

Ja sam prezadovoljna trenutnom kilazom. Od osnovne skole nisam imala ovoliko kg i vezbam svaki dan, ne jedem slatkise, sokove i hleb.
Inace nisam to nikad spomenula ovde na temi, moja najveca prepreka u skidanju viska kg je sto sam zivela na prosim ugljenim hidratima i vrlo malo mesa jela. To znaci jela sam 1kg i vise voca dnevno+nesto slatko svaki dan+testenine skoro svaki dan :evil: i onda nisam uspevala da smrsam ni uz svakodnevno vezbanje
Cim sam redukovala ishranu krenuli su kg da se tope.
Malo sam oduzila izvinjavam se na gnjavazi ja to zbog nove drugarice dijetalke :heart:

Ja sad tek postigla da dodjem na temu... pa sad komentarišem iako je post od jutros. Vericice, nisi odužila, naprotiv, nisi ni napisala sve što treba. Napiši ti nama lepo šta si ti to izbacila iz ishrane, a šta si ubacila... Kako izgledaju tvoji obroci, kako su raspoređeni.... nikad dosta dobrih saveta i pozitivnih iskustava.
Ja sam laik, nikad ne znam šta su to prosti ugljeni hidrati, šta su tačno proteini... šta je s tom testeninom, da li je uopšte treba jesti i koliko....

@MrsBi
Dakle od pocetka :)
Koga ne zanima da ne davim :)
Najvise kg sam nabacila dok sam spremala diplomski i nikakvih drugih obaveza nisam imala. Tada sam se nagojila najvise od slatkisa, mada da se ne lazemo jela sam kao mecava i nagurala do neverovatnih 72kg (visina 163cm). Meso nikada nisam nesto jela uglavnom testenine,punomasne mlecne proizvode, voce u ogroooomnim kolicinama, malo vode, nikavo kretanje i naravno slatkisi do iznemoglosti.
Onda me saznanje koliko imam kg osvesti i krenem na aerobik. Ishranu nisam menjala i uspem da skinem na 63-64kg koje sam godinama odrzavala.
Bez korekcije ishrane nisam uspevala ni gram da smrsam uprkos vec dugogodisnjem stazu na aerobiku.
Onda otkrijem ovu temu :heart: i drugarice dijetalke i krenem da smanjujem slatkise pa hleb i testo (slane grickalice nikad nisam nesto volela) da bih ih na kraju totalno izbacila.
A sad kljucna stvar pocnem da jedem mesoooo i povrce i odusevim se koliko vise snage imam za sve. Voce je na zalost izvor prostih ugljenih hidrata i mora se smanjiti i njegov unos i jesti ga kao samostalni obrok u prepodnevnim satima. Trenutno imam 54-55kg vezbam svaki dan po satipo do dva i pijem puuuuno vode
Ako bude trebalo jos kakvih informacija tuj sam :hvala:

samo da kazem da sam se smrzla najstrashnije na trgu i da sam popila chaj umesto primamljive tople chokolade:sad2:
i da cu da legnem gladna:rida:
jesam vecherala, ali mnogo rano za mene:(
idem opet chaj da skuham ne bi li se ugrejala dodatno... radi mi i grejanje, ali nemate pojma koliko je ladno u ovo doba napolju(narochito ako si u suknji :dash:)

ćao dijetalke moje!pa kako ste?vidim da imamo i novih članova,dobrodošli,biće vam lepo ovde sa nama...
ja sam super,i već vidim da kad mi prođu ovih godinu dana intolerantnog režima,znam da neći ni hteti da jedem drugačije,pošto mi je već muka kada vidim šta neki jedu oko mene,bukvalno mi se prevrne stomak...znači samo istrajnost,karakter,jaka volja i odlučnost da uspete i željeni rezultati će i doći...ljubim vas sve..
a affro neka je sa srećom ćerki,i uživajte na venčanju....znam koliko ti sve to znači...

Pa gde si ti, Mici, baš nam retko dolaziš, a ti si pravi primer jake volje, odlučnosti i istrajnosti.
A kod mene se sve nekako dešava stihijski. Evo sad mi vaga pokazuje nekih 1-1,5 kg manje, a meni uopšte nije jasno čime sam to zaslužila. Nemam utisak uopšte da sam manje jela, niti da sam jela preporučljive stvari. Čak sam dva dana pravila kajganu za doručak, i to jednom sa sirom, a jednom, bo'me, sa slaninom. Došlo mi, jelo mi se i baš mi je bilo slatko. Za ručak neka čorba, gulaš, rižoto, zapečene makarone (ne sve svaki dan, nego svaki dan drugo), popodne voće za užinu, a za večeru sendviči i to malo više nego što bi trebalo. Jedino što nisam jela ovih dana su slatkiši! Izgleda da su oni ipak najopasniji.

Ćao dijetalke :)
Ja u Beogradu kod mojih, uživam, jedem po malo, sinoć sam pila malo više :rumenka:
Ali sam đuskala i šetala puuuno :)

Imam 4 kg manje nego kad sam došla sa mora, tj dok sam tražila stan i to :D (tad sam se bila vratila na onu kilažu sa početka teme :p )
Izgleda da ova zumba stvatno deluje :D
Sad odoh da jedem nešto malo jače, osećam kako mi alkohol struže želudac :D
Posle toga u dugu dugu šetnju po mom Dorćolu :heart:

Jesam, super sam se provela :D
Dugo dugo se nisam ovako slatko smejala sa nekim drugim osim sa dečkom
Šta ću kad su mi svi prijatelji u Beogradu, a ja retko idem...
Ali još samo 10ak meseci pa se vraćam za stalno u BG :D Sreća sreća radost

edit: da ne bude da spamujem, doručkovala sam jedan pravi doručak - tost sendvič.
I osećam se bolje, i srećna sam, i čekam da se neko od ostalih pijandura od sinoć probudi pa da idem u šetnju :)

Poslednja izmena:
Bila danas u šetnji, ručala tanjir supe i jednu punjenu papriku bez paprike (samo unutrašnjost).
Sad ću nešto da večeram pa opet u provod, ne smem alkohol na prazan stomak nije zdravo :mrgreen:
A ja vodim zdrav život :mrgreen:

Ali ima da se đuska večeras :brus: živeo čorba kafe :D
U ponedeljak mi počinje fax, moram do tada da se iživim :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back