Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa devojke drage vidim ja da ce ova tema na prolece biti veselija :)
Tacno je da je lakse kad si sam nego kad je puna kuca, da budes disciplinovan/a. Od kako sam sa decom to je "strasno". Jos bio rodjendancic, pa torte i kojesta. E od danas sam podvukla crtu, vodicu racuna koliko mogu, ali je bas tesko biti svakodnevno izlozen izazovu.

fork%20joke.gif

Zasad samo ovo pomaže :(

Ne vidim sta je na slici

Joj, kuku.... išla sam da tražim haljinu. I onako velikodušno tražim 42, probam par modela, sve mi tesno. Prodavačica mi ljubazno kaže: bolje da odmah tražite 44. Na kraju sam kupila 46!!! :dash: Prijateljica me teši da taj turski 46 odgovara našem izmedju 42 i 44.
Pa do skora sam nosila 40. Lepo sam se sredila letos i onda od onog nesretnog letovanja all inclusive ne prestajem da jedem. A to je samo 2,5 meseca i 5 kg više. Da skinem toliko trebalo mi je 5 meseci. Obime nisam ni merila, ali s obzirom da ne mogu da stanu ni u jednu normalnu haljinu...ne moram ni da merim, sve mi je jasno.

Čitam onu Hrono ishranu na fejsu, divim se onim ženama (i muškarcima), uvodim neke principe, vodu s limunom, čaj ujutru, jak doručak, onda nastavim ceo dan s jakom hranom. I stalno u kući ima nekih slatkiša, a ja nemam karakter. I predstoji mi proslava sledećeg vikenda, sad sam pod stresom jer treba da je organizujem, a onda će opet biti puno klope, pa će onda biti doček Nove godine koji ću isto ja da organizujem i uglavnom spremim... a kako da ne jedem kad sve to spremam. Ja bih volela, ali okolnosti mi ne idu na ruku.

To sto ne mozes da udjes u 42 u Srbiji kod nekih cudnih proizvodjaca ( a tu si i ove kompanije za omladinu koje i ne proizvode vise od 42) to nista ne znaci.
Ali ako ne mozes da udjes u neke omiljene suknje u koje si mogla recimo prosle godine, e onda je to vec problem.

Danas je tek pocetak decembra, ti pricas o doceku nove godine;)

Mnogo se brzo covek ugoji i to bas tih 4-5-6 kg,a za skidanje mu treba barem 8-10 nedelja teske discipline.

Ova dijeta ( hrono) u principu je zaista dobra, ali je kod ne najbolje to sto jedes male kolicine, nisi gladan
i naravno unosis jako malo masti jer hleb ili neke druge ugljene hidrate zapravo i ne jedes

Onda ti nisi bas dobro protumacila Hrono. Tamo nema ogranicenja u kolicini, savetuje se mast umesto ylja i tako, hleb bez kvasca al koliko god mozes da pojedes za dorucak. Mene sokira tolika zelja za jelom, pa smusljanje kojecega i tako, tu se tacno i vidi sta je te osobe dovelo do tolikih viskova od po 30 i vise kg. Stice se utisak da idu na spavanje ranine samo da bi ranije i ustale da jedu :eek: a onda kazu ne sme crvena paprika za veceru ili dva zelenisa jer ce da uspori proces mrsavljenja :dash:

hahahahaha, Afro ne odustaje od crvene paprike :)
ok, ja nisam neko ko ima 30 i vise, ali ne jedem tu famoznu crvenu papriku za veceru
niti bilo koju drugu boju osim zelene/bele, ev.zute, kad mi ona zelena paprika pozuti
zasto? zato sto mi tako odgovara
da li bi zaista usporilo mrsavljenje? ne znam
ali ne zelim da proveravam :)

Onda ti nisi bas dobro protumacila Hrono. Tamo nema ogranicenja u kolicini, savetuje se mast umesto ylja i tako, hleb bez kvasca al koliko god mozes da pojedes za dorucak. Mene sokira tolika zelja za jelom, pa smusljanje kojecega i tako, tu se tacno i vidi sta je te osobe dovelo do tolikih viskova od po 30 i vise kg. Stice se utisak da idu na spavanje ranine samo da bi ranije i ustale da jedu :eek: a onda kazu ne sme crvena paprika za veceru ili dva zelenisa jer ce da uspori proces mrsavljenja :dash:[/QUOTE

Ma pokapirala sam ja odmah o cemu se radi, nego ja ne mogu pre podne da jedem, ali jedem jer kazu da mora i onda za neki rucak , a koji je kod mene
oko 16-17 h jedem zaista samo povrce i meso ili meso i salatu, i tu se i zavrsava moj dan sa hranom jer od kud i sta bih jela oko 20.00 h.
Prodje me volja i za zivotom:hahaha:

ok, ja nisam neko ko ima 30 i vise, ali ne jedem tu famoznu crvenu papriku za veceru
niti bilo koju drugu boju osim zelene/bele, ev.zute, kad mi ona zelena paprika pozuti
Ne jer mi je smesno. Ok postujem ja, svako radi kako misli da treba i da mu odgovara.
Ja sam od svega tamo odabrala sta mi prija, sta mogu da izdrzim finansijski, i to primenjujem, ono drugo sam zanemarila kao da ne postoji.
Ne bi ukljucivala rernu za par mafincica ili tako neceg ni u luduli, prosto bi me to "zaklalo" finansijski.

E to je jedan od problema....
Svaka cast striktnom postovanju neke dijete, ali...
Gledam koleginicu sa kojom sedim, prvo sam je ubedjivala da proba princip hrono, bez restriktivnog dela, godinama ona nije htela.
Inace, stalno je na nekim dijetama i strogo postuje sve,
E onda je naisla na Hrono na fejsu i odjednom resila da je to super.
valjda joj ja nisam bila merodavna jer i dalje imam viska kg, nisam skinula sve (jer nisam htela btw)
Drzala se restriktivnog perida 2 meseca, prvi mesec ok, izduvala se malo i nastavila kukajuci drugi mesec zasto ne mrsavi ispod svoje vec idealne tezine i ne sme da ukine taj restriktivni period, a sad je sigao i post.
I ona posto posti ceo post se ne usudjuje da uvede ni boraniju, jer ce da se ugoji ponovo :roll:
Evo vec danima jede jedno te isto svaki dan, a ja je posmatram i razmisljam dokle ce.
Takvo mucenje sebe ja nemam nameru da sprovodim makar imala 200 kg.

I jos stalno mene pita...pa kako si ti smrsala a nisi kuvala 4 posebna obroka svaki dan :neutral:
Pa lepo, nije mi se zurilo i nisam skakala svaki dan na vagu i gledala u papir dal sam negde omasila, a onda se grizla ako slucajno jesam.

Samo da se prijavim da sam i ja na dijeti.. zadovoljna sam kako ide, iako moja okolina nešto i ne primećuje :lol:
Elem, moja ishrana sastoji se u smanjenom unosu UH koji presečem jednom na svaka 3-4 dana sa povećanom količinom UH. Znači, jaja, meso, povrće, salate i s vremena na vreme složeni ugljeni hidrati.
Vežbam oko 2 puta nedeljno sa kućnim tegovima, bilo bi još bolje da mogu voziti bajs svakodnevno, ali s obzirom na ove hladne dane, ništa od toga.

Cilj mi je da skinem 5 kg... što se dosadašnjeg uspeha tiče, skinula sam 1 kg, ali kile nisu toliko ni važne, koliko obimi.... ja već ulazim u pantalone u koje do pre nedelju-dve nisam uspevala.

E to je jedan od problema....
Svaka cast striktnom postovanju neke dijete, ali...
Gledam koleginicu sa kojom sedim, prvo sam je ubedjivala da proba princip hrono, bez restriktivnog dela, godinama ona nije htela.
Inace, stalno je na nekim dijetama i strogo postuje sve,
E onda je naisla na Hrono na fejsu i odjednom resila da je to super.
valjda joj ja nisam bila merodavna jer i dalje imam viska kg, nisam skinula sve (jer nisam htela btw)
Drzala se restriktivnog perida 2 meseca, prvi mesec ok, izduvala se malo i nastavila kukajuci drugi mesec zasto ne mrsavi ispod svoje vec idealne tezine i ne sme da ukine taj restriktivni period, a sad je sigao i post.
I ona posto posti ceo post se ne usudjuje da uvede ni boraniju, jer ce da se ugoji ponovo :roll:
Evo vec danima jede jedno te isto svaki dan, a ja je posmatram i razmisljam dokle ce.
Takvo mucenje sebe ja nemam nameru da sprovodim makar imala 200 kg.

I jos stalno mene pita...pa kako si ti smrsala a nisi kuvala 4 posebna obroka svaki dan :neutral:
Pa lepo, nije mi se zurilo i nisam skakala svaki dan na vagu i gledala u papir dal sam negde omasila, a onda se grizla ako slucajno jesam.

lepo si ovo rekla, aferim
ja sam na hrono od starta bez restriktivnog perioda i striktnog pridrzavanja jer dojim bebu
i sve ok ide dole
ne treba preterivati ni u cemu
npr ja hrono volim, ali slatkisi su mi slatkisi
ne mogu ja one zamene za slatko
e kad sam tamo na fejsu rekla da su meni to smuc buc slatkisi, umalo ne dobih po nosu .. :D

Samo da se prijavim da sam i ja na dijeti.. zadovoljna sam kako ide, iako moja okolina nešto i ne primećuje :lol:
Elem, moja ishrana sastoji se u smanjenom unosu UH koji presečem jednom na svaka 3-4 dana sa povećanom količinom UH. Znači, jaja, meso, povrće, salate i s vremena na vreme složeni ugljeni hidrati.
Vežbam oko 2 puta nedeljno sa kućnim tegovima, bilo bi još bolje da mogu voziti bajs svakodnevno, ali s obzirom na ove hladne dane, ništa od toga.

Cilj mi je da skinem 5 kg... što se dosadašnjeg uspeha tiče, skinula sam 1 kg, ali kile nisu toliko ni važne, koliko obimi.... ja već ulazim u pantalone u koje do pre nedelju-dve nisam uspevala.

:super:
ja sam danas hrabro nosila helanke i zadovoljna sam. Dijeta ide sporo, ali sigurno

Onda ti nisi bas dobro protumacila Hrono. Tamo nema ogranicenja u kolicini, savetuje se mast umesto ylja i tako, hleb bez kvasca al koliko god mozes da pojedes za dorucak. Mene sokira tolika zelja za jelom, pa smusljanje kojecega i tako, tu se tacno i vidi sta je te osobe dovelo do tolikih viskova od po 30 i vise kg. Stice se utisak da idu na spavanje ranine samo da bi ranije i ustale da jedu :eek: a onda kazu ne sme crvena paprika za veceru ili dva zelenisa jer ce da uspori proces mrsavljenja :dash:

Prvo sam mislila da se zezate pominjuci ovu crvenu papriku:D Ja jedem samo crvene jer su i jedine koje su ukusne, narocito ove iz plastenika,
a njih jedino sada i ima. I ja sam zaprepascena kolicinom kojecega za dorucak, jedu po 4-5 kriske nekog hleba, silne shunke, buter, jaja,
pite sa kojecime, meni je to nemoguce, a mozda neko stvarno i oslabi tako, ja sigurno ne bih, ali ne bih mogla da pojedem ni 1/4 onoga sto
se preporucuje za dorucuk i sto je kao dozvoljeno.

Osnovna ideja ove dijete se meni dopada, a to je da se ugljeni hidrati unose u nekim minimalnim kolicinama i´,a i ne smetaju mi ove pauze od 4-5 sati izmedju
obroka. Ja ne jedem belo meso ( ni od pileta ni od curke), zapravo ne jedem uopste zivinu, a ta dijeta preporucuje samo takvo meso. Mislim da je i to
totalno bez veze jer zasto se ne bi jeli telece, svinjske ili junece snicle umesto tog belog mesa? Ja cu od nedelje jesti ribu barem desetak dana uzastopce.
Sa spanacem ili nekom salatom,

Inace, meni se svidja kako i sta ti sebi pravis ( izuzev kada si sa svojom decom pa pravis neke druge stvari), i ja bih isto tako, ali potpuno
isto, da sam sama i da kuvam samo za sebe.

Prvo sam mislila da se zezate pominjuci ovu crvenu papriku:D Ja jedem samo crvene jer su i jedine koje su ukusne, narocito ove iz plastenika,
a njih jedino sada i ima. I ja sam zaprepascena kolicinom kojecega za dorucak, jedu po 4-5 kriske nekog hleba, silne shunke, buter, jaja,
pite sa kojecime, meni je to nemoguce, a mozda neko stvarno i oslabi tako, ja sigurno ne bih, ali ne bih mogla da pojedem ni 1/4 onoga sto

Osnovna ideja ove dijete se meni dopada, a to je da se ugljeni hidrati unose u nekim minimalnim kolicinama i´,a i ne smetaju mi ove pauze od 4-5 sati izmedju
obroka. Ja ne jedem belo meso ( ni od pileta ni od curke), zapravo ne jedem uopste zivinu, a ta dijeta preporucuje samo takvo meso. Mislim da je i to
totalno bez veze jer zasto se ne bi jeli telece, svinjske ili junece snicle umesto tog belog mesa? Ja cu od nedelje jesti ribu barem desetak dana uzastopce.

Inace, meni se svidja kako i sta ti sebi pravis ( izuzev kada si sa svojom decom pa pravis neke druge stvari), i ja bih isto tako, ali potpuno

Nisi u pravu za ovo boldovano. Po principima HI za ručak je preporučljivo jesti bilo koje meso, a da nije pileće belo. Svinjetina, junetina, divljač, pileći i ćureći bataci i karabataci, sve sem belog mesa. Belo se preporučuje za večeru.

oni u hrono ishrani preporucuju sva mesa, meni konkretno rekla da jedem za rucak crvena mesa i masnu ribu
jede se beskvasni hleb od svih vrsta zitarica sem psenice, cak ni integralno nije preporucljivo
poenta je da ti organizam u pravo vreme dobija ono sto je njemu potrebno i to je sve lako varljiva hrana, koja ne opterecuje pankreas i gde ti se ne prave velike oscilacije u nivou secera u krvi

Nisi u pravu za ovo boldovano. Po principima HI za ručak je preporučljivo jesti bilo koje meso, a da nije pileće belo. Svinjetina, junetina, divljač, pileći i ćureći bataci i karabataci, sve sem belog mesa. Belo se preporučuje za večeru.

Lelelele, ko ce bre to sve da zapamti:D
Moje je misljenje, a kako primecujem i rezultati su tu, da covek treba to da prilagodi sebi, ali da postuje ove osnovne principe.

Negde videh ( valjda na onoj fejs stranici koju mi je Afro poslala) da ta zena koja je i osnovala tu stranicu za hrono dijetu , jede samo to belo meso.
Sve u svemu , za mene je ovo prva dijeta koja je prihvatljiva i raznovrsna.

- - - - - - - - - -

oni u hrono ishrani preporucuju sva mesa, meni konkretno rekla da jedem za rucak crvena mesa i masnu ribu
jede se beskvasni hleb od svih vrsta zitarica sem psenice, cak ni integralno nije preporucljivo
poenta je da ti organizam u pravo vreme dobija ono sto je njemu potrebno i to je sve lako varljiva hrana, koja ne opterecuje pankreas i gde ti se ne prave velike oscilacije u nivou secera u krvi

Ja jedem neki integralni hleb, ali ga drmnem u toster pa se valjda izgube ti gluteni ili vec sta. A i tako pojedem jedan, evtl. 2 komada.
Ne mogu da se akam da sama pravim taj hleb. Nikad u zivotu nisma ni pravila hleb.

Za taj hleb sto ga sama pravis ti treba 10 min posla, ostalo je cekanje i pecenje
Ja sam skoro stavljala pre i posle slike, par strana unazad (309)
Samo hrono, i jedem kao mećava za dorucak :)
pre neko jutro, stavila ja tanjir na sto, a svekrva se prekrsti "Bog s tobom dete"
njoj je to jedno tri obroka, al ona ima 47kg

Poslednja izmena:

...i meni se svidja, ali to kad sam sama i mogu tako....sa decom nema sanse, ni finansijski ni vremenski...
...dok sam ovde pokusavacu koliko mogu da od onog sto kuvam uzmem manju kolicinu (ako uspem da se obuzdam:rumenko:), pa koliko uspem, uspela sam,
kad se vratim kuci opet cu na svoj rezim do leta..
...moze i drugo meso, narocito za rucak se preporucuju jaca mesa, bas to, junetina i svinjsko...nije bas obavezno pilece ako ne volis..
..ja volim sve sto se mesa tice, ali sve, od pilecih nogica iz supe do bifteka....nije mi ni neki problem to povrce, jes da je skupo ali kad samoj sebi kupim to traje po
10 dana...ovde kupujemo drugacije, ali kupisa, sargarepe, praziluka ima, a od toga moze svasta da se napravi i sveze i kuvano...
...ti razmaci su dobri, mislim da kad bi se takvi razmaci pravili i sa "obicnom hranom" da bi bilo nekog efekta na kilazu...

Jeksi, ti si primer nekog kod koga HI daje rezultate, i tvoje slike su mi bile najjači podstrek da probam i ja. Ali, čim se setim tog hleba, meni ne bude dobro, toliko mi se nije dopao. :rida:

Da znas da mi je mnogo zao zbog toga, meni je taj hleb super
mozda da probas da napravis neki drugi, ili neke one lepinjice
one ti nisu lose

ja sam dugo oklevala da pravim humus, onaj namaz od leblebija
i onda sam probala, i sad vec jedem drugu turu
mnogo je dobar

..Domacice, a da probas ove...http://hronohrana.com/recepti/item/natasine-5-minuta-lepinje
...ja bih ovo mogla da probam, pa jedino da pravim vecu meru da mi traje recimo nedelju dana...i da rizikujem i ukljucujem rernu, inace
mi bas glupo da samo zbog 5 lepinjica trosim toliku struju...

- - - - - - - - - -

..Domacice, a da probas ove...http://hronohrana.com/recepti/item/natasine-5-minuta-lepinje
...ja bih ovo mogla da probam, pa jedino da pravim vecu meru da mi traje recimo nedelju dana...i da rizikujem i ukljucujem rernu, inace
mi bas glupo da samo zbog 5 lepinjica trosim toliku struju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back