Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pile kako spremas brokli?

- - - - - - - - - -

Mozda misle na ono - Genetika mi nije naklonjena, nisam imala/imao od koga da nasledim karkater :manikir:

Skuvam ga u slanoj vodi i (ponekad) prelijem sa malo rastopljenog putera. A ubacim ga i u čorbu, i u "povrćni šareniš" (jelo koje pravim tako što na malo ulja izdinstam mladi luk, na kockice iseckane tikvice, papriku, pečurke, šta već imam u frižideru a kada je gotovo dodam kuvani brokoli). Neko voli da kuvani brokoli zapeče sa jajima i Ella sirom, ja ne volim jaja u jelima.:) Jedini izuzetak je pita od spanaća/zelja.

naravno da ima veze genetika
ja sam oduvek oscilirala sa kilazom dok su moje sestre iste, i vise od mene i uvek bile mrsavije
drugo, imam jednu drugaricu koja je ceo zivot na dijetama, onim najnezdravijim
i kazem, dzabe ti sve dijete ako ne vezbas, kaze nece nema sanse, lenja je
dijetom izbubis tecnost u najboljem slucaju a vezbanjem sagorevas masti
i nemam taj problem, ako preteram sa kilazom koja mi smeta, ali da se ja ne osecam komotno
onda lepo vezbam, ne jedem posle 6 uvece i za dve nedelje smanjim kilazu
jedino sto je tesko zategnuti se, a tu treba malo jaci treninzi
gazirano i masno i onako ne jedem, slatko kako kad
nekad bih celu cokoladu pojela a desava se da danima apsolutno nista slatko ne pojedem

Мршавост се и не изједначава са здрављем колико са тиме да си женама привлачна, да без проблема проналазиш гардеробу и да се савршено уклапаш у данашњи тренд.

ja sam oduvek oscilirala sa kilazom dok su moje sestre iste, i vise od mene i uvek bile mrsavije

i nemam taj problem, ako preteram sa kilazom koja mi smeta, ali da se ja ne osecam komotno
nekad bih celu cokoladu pojela a desava se da danima apsolutno nista slatko ne pojedem

Misliš da je lenjost nasledna?:think: :lol: Šalim se. Tvoja drugarica je rod mojoj drugarici koja čitav život je debela i drži dijete, mršavi i goji se po 30kg a da neće do prodavnice da skokne bez da upali auto ili je neko odveze. Sad je mlada mama i dete joj je predebelo. Glupo mi da joj išta kažem, njeno dete, njena briga ali mi je žao što mu je dozvolila da se toliko ugoji. Malecka ima 5 godina a jede više od odrasle osobe. Njeno opravdanje je kako ne može da joj zabrani, pa jbt nemoj da joj kupuješ čips, čokoladu, mesiš kiflice i pizzu. Nije mi jasno kako joj nije frka od bolesti koje ruku pod ruku idu sa debljinom.

Skuvam ga u slanoj vodi i (ponekad) prelijem sa malo rastopljenog putera. A ubacim ga i u čorbu, i u "povrćni šareniš" (jelo koje pravim tako što na malo ulja izdinstam mladi luk, na kockice iseckane tikvice, papriku, pečurke, šta već imam u frižideru a kada je gotovo dodam kuvani brokoli). Neko voli da kuvani brokoli zapeče sa jajima i Ella sirom, ja ne volim jaja u jelima.:) Jedini izuzetak je pita od spanaća/zelja.

Ni ja ne volim jaja u jelima. Mozda bi moglao da ide sa fake besamelom :think:

Како сагоријеваш маст док вјежбаш?
И како да дијетом само губиш течност?

Misliš da je lenjost nasledna?:think: :lol: Šalim se. Tvoja drugarica je rod mojoj drugarici koja čitav život je debela i drži dijete, mršavi i goji se po 30kg a da neće do prodavnice da skokne bez da upali auto ili je neko odveze. Sad je mlada mama i dete joj je predebelo. Glupo mi da joj išta kažem, njeno dete, njena briga ali mi je žao što mu je dozvolila da se toliko ugoji. Malecka ima 5 godina a jede više od odrasle osobe. Njeno opravdanje je kako ne može da joj zabrani, pa jbt nemoj da joj kupuješ čips, čokoladu, mesiš kiflice i pizzu. Nije mi jasno kako joj nije frka od bolesti koje ruku pod ruku idu sa debljinom.

i mene je mama vecito kljukala, o baki i da ne pricam
cim ne jedes znaci da si bolestan :lol:
a roditelji umeju decu da upropaste nacisto, ne samo da gojaznost nije zdrava vec je zlo
ali mene su bar kljukali sargarepicama, keljicicima, brokolijem i svega sto je zdravo, dok baka...pite i baklave :lol:
zato i kazem, bez fizicke aktivnosti nista ne moze da se postigne
i ja sam lenja ali umem da prepesacim i po 15 km
ne smem da trcim, slabe su mi tetive i koleno mi se trosi, al mogu da setam, vozim rolere i td
i sad razmisljam na neku dijeticu da odem, i da upisem te vezbe majku mu, trening je zakom

Како сагоријеваш маст док вјежбаш?
И како да дијетом само губиш течност?

zavisi od dijete, naravno
ali u prvoj trecini uvek prvo izbacis vodu jer vecina tih dijeta sadrzi tacno odredjene namirnice koje uglavnom ne sadrze so
so zadrzava vodu u organizmu
ubrzava se varenje, unosis tecnost vlakna manje ugljenih hidrata a sve u odredjenom roku u toku dana
cilj i jeste da se ubrza metabolizam a to se najbolje postize ujedno i ishranom i vezbama, poboljsanom cirkulacijom itd
a to sagorevanje nisam nikad proucavala iskrena da budem ali masti sluze uglavnom kao rezerva organizmu pri vecoj fizickoj aktivnosti
organizmu koji mora iz nekog razloga skladistene materije da istrosi
mislim tako je bar kod zivotinja, ne znam kod ljudi ima vise nacina

zavisi od dijete, naravno
ali u prvoj trecini uvek prvo izbacis vodu jer vecina tih dijeta sadrzi tacno odredjene namirnice koje uglavnom ne sadrze so
so zadrzava vodu u organizmu
ubrzava se varenje, unosis tecnost vlakna manje ugljenih hidrata a sve u odredjenom roku u toku dana
cilj i jeste da se ubrza metabolizam a to se najbolje postize ujedno i ishranom i vezbama, poboljsanom cirkulacijom itd
a to sagorevanje nisam nikad proucavala iskrena da budem ali masti sluze uglavnom kao rezerva organizmu pri vecoj fizickoj aktivnosti
organizmu koji mora iz nekog razloga skladistene materije da istrosi
mislim tako je bar kod zivotinja, ne znam kod ljudi ima vise nacina
Значи ипак не избацујеш само воду дијетом
нити маст топиш само вјежбањем.
Вода је само почетак. После креће и остало.

mislim da sma pisala
imam prijatelja
debelog
ustvari stomaklija, mada i veliki visak kg
i na sistematskom mu nadju povisen pritisak, holesterol, secer
ma sve ne valja
on iste sekunde promeni nacin zivota
od nekog ko je pusio dve pakle
posane bukvalno od trenutka kada je video rezultate covek koji vise cigaru yapalio noje
od nekoga ko je alkohol pio ko sto ja jedem cokoladu /ako je od 100 g dok ne vidim kraj, ako je od 400g opet dok ne vidim kraj
dakleM ako je pola litra do dna ako je litar rakije do dna
postane neko ko pije samo i jedino kieslu vodu
od nekog ko je tamanio slatko osoba koja ne stavlja nista slatko u usta

dakleM
za mesec ipo dana neko ko je ostavio cigare ali i alkohol i slatkise
smsa vise od 10 kg
nikakva fizicka aktivnost jos da dodam
narednih meseci se mrsavljenje nastavi
i tako do minus 30
e sad
i dalje ne pusi ne pije i ne jede slatko kaloricno i masno
i sto je veoma bitno ne jede nista vise niti cesce no u vreme kad je mrsavio

samo sto je sada ne na minus 30 no na plus 5...
a ono ssto je sigurno je da je yaista zakav reyim ishrane
e sta je sad u pitanju ne znam
ali tako je....

mislim da sma pisala
imam prijatelja
debelog
ustvari stomaklija, mada i veliki visak kg
i na sistematskom mu nadju povisen pritisak, holesterol, secer
ma sve ne valja
on iste sekunde promeni nacin zivota
od nekog ko je pusio dve pakle
posane bukvalno od trenutka kada je video rezultate covek koji vise cigaru yapalio noje
od nekoga ko je alkohol pio ko sto ja jedem cokoladu /ako je od 100 g dok ne vidim kraj, ako je od 400g opet dok ne vidim kraj
dakleM ako je pola litra do dna ako je litar rakije do dna
postane neko ko pije samo i jedino kieslu vodu
od nekog ko je tamanio slatko osoba koja ne stavlja nista slatko u usta

dakleM
za mesec ipo dana neko ko je ostavio cigare ali i alkohol i slatkise
smsa vise od 10 kg
nikakva fizicka aktivnost jos da dodam
narednih meseci se mrsavljenje nastavi
i tako do minus 30
e sad
i dalje ne pusi ne pije i ne jede slatko kaloricno i masno
i sto je veoma bitno ne jede nista vise niti cesce no u vreme kad je mrsavio

samo sto je sada ne na minus 30 no na plus 5...
a ono ssto je sigurno je da je yaista zakav reyim ishrane
e sta je sad u pitanju ne znam
ali tako je....

...ma meni nisu jasne druge stvari... tamo gde treba ti ne staviš z... a gde ne bi trebalo ti staviš... zašto bre...?:think:

Значи ипак не избацујеш само воду дијетом
нити маст топиш само вјежбањем.
Вода је само почетак. После креће и остало.

nisam sigurna iskrena da budem, moram o tome da porazmislim
organizam u svakom slucaju pocne drugacije da funkcionise kada se ishrana promeni
ako su dijete kao jednu ja sto sam drzala
3 dana kuvani pirinac, 3 dana povrce kuvano, 3 dana kuvano meso
bez soli ulja zacina, znaci voda i ostalo
tada izbacis samo vodu a organizam dalje crpi iz rezervnih materija
ako je dijeta regulisana ishranom u odredjeno vreme odredjena hrana, metabolizam se menja i treba vremena da se telo navikne ali se ne trosi toliko
metabolizam masti jos nisam ucila i to ne mogu sa sigurnoscu da pricam

...e, a imao sam dva načelnika...

prvi: nikada u životu nije probao alkohol, cigaretu nikada nije zapalio, pazio je šta jede, svinjetinu nikada nije ni probao, dolazio peške na posao... radio je sve što bi trebalo zarad zdravog života...:)
dvehiljadite opiči ga srčka, premostili ga tri puta, uspešna operacija, lepo se oporavio, pridržavao se terapije... i sledeće godine umro...

drugi: nije se treznio, minimum litar rakije dnevno, pušio je kao turčin, nekoliko pakli, jeo šta je hteo, i kad je hteo, na zdrav život nikada nije ni pomislio, verovatno...
drmnuo ga šlog pre 4 god. nastavio je da šljoka, puši i nije se pridržavao terapije... umro je pre neki mesec...:(

a bili su vršnjaci, doktori nauka... glupo je da izvlačim neko naravoučenije, nabacao sam samo činjenice... verujem da ima xx takvih slučajeva...

Ljudi koji se skolovali za to (nutricionizam, vezbanje, zdrav zivot, ljudsko telo, bla bla), tvrde je kod mrsavljenja 70% u ishrani, a samo 30% u vezbanju.
Kolko se ja razumem, organizam voli da ima odradjenu rezervu masti koje se tesko odrice (sto ima vise sala to je vece ta rezerva), pa tu vezbanje ima ulogu. Kada se misici "trose" organizam mora onda da ih nahrani pa nema druge nego da krene da topi i tu rezervu, zato se preporucuje kad neko oce da smrsa da trci, pliva, vozi bicikl itd, jer su tu aktivni veliki misici. Pricam samo o gubljenju sala ali ne i o oblikovanju tela. O tome se vec pisalo na prethodnim stranama.

396901_458382087584686_798907658_n.jpg

a i ja sam genije
neću neću slatko
pa pojedem na šta naletim
dobro, nisam kriva, dobili smo neke slatkiše koje ovde ne možemo da kupimo
pa je normalno da se zaletim
pola ostalo :mrgreen:
kad i to rešim ovih dana, prestaću da kupujem
tj. ja prestala, ali moram da objasnim ljudima da mi slatko ne kupuju

moram i vežbe da počnem neke
juče sam po suncu pešačila preko 2 kilometra
ali koliko sam slatkiša pojela prethodnog dana
uopšte neću da računam to pešačenje :mrgreen:
dizanje tegova mi je isto svakodnevica, tj. jednog, ima bebac oko 10 kg
stalno sam u pokretu i tako
i mislim da je fora u tome što sam bila lenština
zato sad izgledam bolje nego ranije
e sad ne znam koliko mi pomaže to kad bukvalno ne sednem, ali ima dana i kad se opustim i uživam

kontam ja zdrav život i te fore
ali i od toga može da se umre
tj. od svega, svi na kraju umremo
a ja ne bih sad ceo život da se štekam i recimo da više nikad ne popijem pivo ili sl.
sve sve samo umereno

To sa bebcem ima smisla samo ako ga drzis i radis cucnjeve par serija od po min 10 komada. Isto ima svrhe ako ga dizes u vis (za ruke naravno). Sto se setanja tice ako oces da ima nekog efekta pa recimo oko 8 - 10 km da se dnevno predje.
Nije mi ovo poenta da te sad nesto bedacim, nego sam i ja u slicnoj situaciji, pa sam sebe isto tako lagala da to sto trckaram za bebanom i odvedem je u dnevnu setnju je dovoljno.
Ako oces da radis samo oko ili malo preko 2 km onda jedino sto ima svrhe je da ih istrcis.

a i ja sam genije
neću neću slatko
pa pojedem na šta naletim
dobro, nisam kriva, dobili smo neke slatkiše koje ovde ne možemo da kupimo
pa je normalno da se zaletim
pola ostalo :mrgreen:
kad i to rešim ovih dana, prestaću da kupujem
tj. ja prestala, ali moram da objasnim ljudima da mi slatko ne kupuju

moram i vežbe da počnem neke
juče sam po suncu pešačila preko 2 kilometra
ali koliko sam slatkiša pojela prethodnog dana
uopšte neću da računam to pešačenje :mrgreen:
dizanje tegova mi je isto svakodnevica, tj. jednog, ima bebac oko 10 kg
stalno sam u pokretu i tako
i mislim da je fora u tome što sam bila lenština
zato sad izgledam bolje nego ranije
e sad ne znam koliko mi pomaže to kad bukvalno ne sednem, ali ima dana i kad se opustim i uživam

kontam ja zdrav život i te fore
ali i od toga može da se umre
tj. od svega, svi na kraju umremo
a ja ne bih sad ceo život da se štekam i recimo da više nikad ne popijem pivo ili sl.
sve sve samo umereno

hahahahaha, pretrgla si se :)))

:mrgreen:
dva kilometra prosetam u jednom pravcu do pijace :)
slabo je to zaista....
svaki dan bebu il u maramu il u kolica i setnja pre podne, setnja posle podne zbog sunca...
pre podne smo vec bili, sad cekamo da se malo razladi psole podne pa opet da izmigoljimo....

:kiss:
ja svaki dan 6km, i to ne smatram uopste fizickom aktivnoscu, jer toliko mi treba da odem vratim se do posla i da odem na trening. da samo to upraznjavam uvenuo bi i bio sjebani skini bicher. ovako sam samo skini bicher, al zato sam utegnut, zgodan i visok, kao violina stradivari :)))))))))

cao zenske i macori :zper:
ja se ugojila 1kg od kad sam pocela da trcim :rotf:
mislim uzas,moram podhitno da se zaljubim pa da smrsam :lol:
znate li da 5km trcanja ne potrosi ni jedan obrok iz meka?dzaba sport ako se ne kontrolise unos kalorija
treba da trcis kao konj da bi se nesto uradilo ukoliko se ne drzi dijeta
aj kisgrlprd na dijeti sam i od foruma(ucim :rida: )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back