Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ta sam :zaljubljena: a i za slatkise se slazem, zavisnost ko i svaka druga, prolazila sam i ja kroz te faze, a onda sam odlucila da je dosta, pa sad skoro i da ne jedem slatko i kad jedem to je 85% cokolada koja iz nekog razloga nije ni blizu toliko zavisna ko one komercijalne cokolade koje iskacu na sve strane, prepune secera,masti i ko zna cega, i sigurna sam da im ubacuju svasta da bih stvorili zavisnost.

vidis, a ja sam kao milesa
meni mozes da stavis ne znam koliko alkohola..vina, zestokog..i sve da nadjes tamo gde si stavila..
ako ti kazem da imam anticke flase alkohola koje takla nisam od pre isusa :lol:
ali ako imam nesto slatko, sanse nema da pojedem jednu plazmu a da ne pojedem celo pakovanje
da pojedem kockicu cokolade, a da ne diram celu, da pojedem jedan kolac a da znam da je pun tanjir u frizideru
i bas sam napisla milevi, to resavam tako sto ono sto pojedem moram i da potrosim..aktivnoscu..
ne ide drugacije..
ja se zovem dive i zavisnik sam od slatkog

vidis, a ja sam kao milesa
meni mozes da stavis ne znam koliko alkohola..vina, zestokog..i sve da nadjes tamo gde si stavila..
ako ti kazem da imam anticke flase alkohola koje takla nisam od pre isusa :lol:
ali ako imam nesto slatko, sanse nema da pojedem jednu plazmu a da ne pojedem celo pakovanje
da pojedem kockicu cokolade, a da ne diram celu, da pojedem jedan kolac a da znam da je pun tanjir u frizideru
i bas sam napisla milevi, to resavam tako sto ono sto pojedem moram i da potrosim..aktivnoscu..
ne ide drugacije..
ja se zovem dive i zavisnik sam od slatkog

...:rumenko:...

Poslednja izmena:
Не једем чоколаде, бомбоне, колаче и сл.
Ни моје обе сестре.
Наши родитељи су са салаша а тамо се слаткиши нису јели.
Кољиво и чесница о верским празницима, понека штрудла с маком, колачи с вишњама и јабукама и бундевара(,ал такА да се све мас' подлива надлактицом).
Можда све заједно тридесетак пута у годину дана.
Нису се они навукли, па ни нама деци нису спремали и тако...
Моја жена полуђармица, а у мађарској куЈни шећер иде и у салату, али убедио сам је због килаже, а и скоро 15 година играла је одбојку за Бечеј и Војводину из НС-а, активно.
Лепа жена обећава веће уживање.
Клинчадија нам је исто незаинтересована за слаткише, а кад су први пут пробали кока колу и нагло ,,повукли" гутљај скоро им је на уши изашла и више се не интересују за исту.
:mrgreen:

i ja se yobem Donamileva i zavisnik sam od čoklolade i kokakole
za razliku od Dive ne vežbam da to iybacim iy sebe
no ne doručkujem :rumenko:
i znam da to ni slučajno nije ekvivalent, i da nije dobro
ali to je jedini način da se koliko toliko kontroliše ulaz kalorija....

a štrudle, makovnjače, bundevare, lenje pite, vanilice, pijane kifle, raspukl kolači
nisu mi interesantni....
uopšte

nisu mi kremasti ni slatki

Meni je od slatkisa vece zlo hleb, testo i ugljeni hidrati uopste...Sad kad citam taj poriv za slatkim, koji ja uopste nemam...shvatim da je princip isti, samo su ostalo nijanse...
Pogaca, kiflice, lisnato, domaca testenina, somuncici, rizota, paste...kad krenem, ne znam da stanem. Zato pravim(o) manje kolicninski, i 1 sedmicno...
Kupili smo namenski male tepsije, lepse deluju pune, za gladne oci. :)

a mene ovi moji ukućani jure da kupimo neku moni pekaricu
stavila sam istorijski veto u vidu ne

em će da se tovimo ko ludi
em će na mene sve to da opet padne

ovako
pekarara....

inače moje žensko dete malo jede hleb, ona je veliki gurman i evo sad me tera da nekako nadjem i spremim žablje batake....
sin je težak serbski nacionalista u pogledu tradicionalnih jela+ pica špageti - boranija grašak
ako je hleb svež može celog da pojede za obrok
ako je od juče ne jede ga...
sreća te oboje treniraju pa nemaju ni gram viška.....

E, kad se setim vremena aktivnog treniranja...mada, to je moju drugaricu zeznulo, posle povrede, i prekida, hop 30 kg...navika na vece kolicine i kaloricnu hranu. od sale plazmu bananu i cokoladu za medjuobrok i sve se potrosi...
Ono sto rece Dive-samo potrositi uneseno....Svakom na volju-kako i koliko god, samo da su rezultati tu...

Meni je od slatkisa vece zlo hleb, testo i ugljeni hidrati uopste...Sad kad citam taj poriv za slatkim, koji ja uopste nemam...shvatim da je princip isti, samo su ostalo nijanse...
Pogaca, kiflice, lisnato, domaca testenina, somuncici, rizota, paste...kad krenem, ne znam da stanem. Zato pravim(o) manje kolicninski, i 1 sedmicno...

...moja zivotna prica...sve mi diraj ali hleb nikako !!!
Zato sada ne izbijam iz teretane.:dash:

Све шлагасто, кремасто и чоколадасто је моја страст
све врсте торти, колача сем шапа, ванилица и орасница... шампите... чак ме и снијег асоцира на шампите:/

чоколадне бананице, наполитанке, чоколаде све сем оних квалитетних са високим % какаа
значи страшно, ужаст
и без слатког ја не могу
ниједна дијета која тражи да га се одрекнем не можеда прође, једно вријеме може а онда се вратим јача него икад

зато сад умјесто слаткиша покушавам да потребу задовољим медом и бадемима
и иде ми
то је јако калорично, можда и горе него да сам појела ред два чоколаде, али на неколико бадема и кашици двије меда могу да се зауставим, ал на реду чоколаде не могу, једноставно не могу

moja gresna lista je sledeca:
3. mesto slatkisi - ali iskljucivo cokolade i kremaste torte ili kolaci, sve ono suvo, pite, strudle, kolaci sa vocem me apsolutno ne zanima, to mi je ko leba da jedem, a to bas i ne volim
2. sirevi - sto masniji i smrdljiviji to bolji :zper:
3. alkohol - vino uz hranu i izlaske, pivo vise za drustvo, tipa odes sa nekim u pab, kafanu sta znam gde pivo mi tu najprakticnije i najisplativije.

ako se ugojim kilo dva, uvek vise vezbam i redom izbacujem po listi prioriteta prvo slatkise (mada su mi oni odavno vrlo retki u ishrani, i ono malo sto je ostalo aus!) pa onda i sireve...alkohol nema sanse, a ni namere. sve moze ali moja casa vina ili pivo sa drustvom nema cenu, a i lepo popuni zeludac nisam posle vise gladna :zper: hleb i peciva mi nikad nisu bili problem jer nikad ga u kuci nismo ni jeli puno, ko ni krompiri i slicne momente. al sir i vino :zaljubljena:

hleb sam mLogo jela, sad gotovo da ga i ne pogledam
smanjio mi se apetit
smanjila mi se guz.a
smršala sam 5 kila
al' opet pojedem celu čokoladu sama :sad2:
danas parče torte, čokoladno, samo
sutra ću med ako me zove slatko i ćao bre

sve shto nabrojaste moze a i ne mora
al lebaC:dash:..kupila cerka pre neki dan onaj hleb zdravlje...kaze samo pazi rok je ne znam tri cetiri dana...koja cetiri,pojedo ga za dva...josh kad vido on ima 300gr.znachi 150gr leba po danu...strashno,cokolada kockica torte slabo, ne pijem osim ponekad pola chase piva ili vina...hleb ce me upropastiti:mrgreen:

Ja ne umem da mrsavim od sporta, meni sport dodje onako, za tonus i osecaj ali ne i za kontrolu kilaze...mislim, dve stangle cokolade dodju 250cal...sat vremena tenisa je jedva 250cal...ko sljusti 100gr cokolade i dve case kole on je uneo oko 1000cal...znaci ne gine mu 5 sati tenisa...
Jedem slatko, bas volim slatko, ne pijem ni alkohol ni sokove, volim vodu, ne jedem po noci a sa hranjenjem pocnem od rane zore pa se negde oko sest popodne zaustavim...rekla bih da zbog pauze od 18h do ujutru nisam svinjce, inace bih bila, garantovano.

Ja ne umem da mrsavim od sporta, meni sport dodje onako, za tonus i osecaj ali ne i za kontrolu kilaze...mislim, dve stangle cokolade dodju 250cal...sat vremena tenisa je jedva 250cal...ko sljusti 100gr cokolade i dve case kole on je uneo oko 1000cal...znaci ne gine mu 5 sati tenisa...
Jedem slatko, bas volim slatko, ne pijem ni alkohol ni sokove, volim vodu, ne jedem po noci a sa hranjenjem pocnem od rane zore pa se negde oko sest popodne zaustavim...rekla bih da zbog pauze od 18h do ujutru nisam svinjce, inace bih bila, garantovano.

hvala ti bože što mogu da jedem komplet lepinje i bureke po ceo dan i istrčim pola čukice bez grama sala ili vodurine da mi se zalepi
jerbo bi se inače rokno kad bi moro vako da računam i štreberišem :lol:

Seceri jesu UH - prosti ugljeni hidrati. Kada se hleb/pecivo pece tokom tog procesa UH koji su sa spoljasnje strane (u korici) se razlazu u nekom stepenu na proste UH te nam ja fino pecen hleb ili pecivo bas "slatko" za jesti :)

100 grama cokolade ima izmedju oko 500 kalorija :) Dve stangle moze da bude pola od 250. Ko god moze da se zadrzi na stangli dve dnevno (da to npr bude uzina izmedju obroka) i da umereno jede sve ostalo ne mora da znaci da ce da se utovi od toga.
Ja ne brojim kalorije, smara me to, ali zato kad me uhvati neizdrz pogledam kalorije i razmislim sta bi umesto toga mogla da pojedem a da je kvalitetnije. Da dam primer - umesto jedne cokolade moze da se pojede oko 3/4 kupovne pice (one zamrznute iz kutije), a meni je samo pola te i vise nego dovoljno, ali zato cokoladu celu da smlatim nije mi dovoljno :(

Zavisi od cokolade, nije svaka kalorijski jednaka...ova koju ja jedem (Riter sport sa suvim grozdjem i lesnicima) dodje u malom i debelom pakovanju, dve stangle iznose 50gr a cela cokolada ima 550cal, ako ne gresim. Umem da je tokom dana pojedem i celu. Ne odjednom vec postepeno, grickam kocku po kocku. Moje iskustvo kaze da pola cokolade dnevno nece da natovi coveka. Dobro, mozda taj covek nece biti savrseno zgodan ali nece biti debeo. Gojazan covek nema meru i to je po mom misljenju razlika izmedju onih koji uzivaju u hrani i onih koji zloupotrebljavaju hranu. Opravdanja tipa od sutra sam na rigoroznoj dijeti a do sutra moram da jedem sve ono za cime cu da placem mesecima, teraju coveka da se prezderava...cim prestane da se prezderava prestace i da se goji. Ne volim sebi da zakidam uzitak, niti vidim poentu toga.

...naravno, ja tu meru ne odredjujem digitronom vec onako, od oka jer dobar broj godina zivim sama sa sobom:lol:...tacno znam kad preteram, znam zasto sam se ugojila kad se ugojim...valjda sam zato protivnik dijeta koje propisuju u sekund sta se kad i koliko jede...poznajem sebe za toliko...eto, kad smazem celu cokoladu imam svest da mi to ne valja pa se sutradan uzdrzim...i tako u krug

Не једем чоколаде, бомбоне, колаче и сл.
Ни моје обе сестре.
Наши родитељи су са салаша а тамо се слаткиши нису јели.
Кољиво и чесница о верским празницима, понека штрудла с маком, колачи с вишњама и јабукама и бундевара(,ал такА да се све мас' подлива надлактицом).
Можда све заједно тридесетак пута у годину дана.
Нису се они навукли, па ни нама деци нису спремали и тако...
Моја жена полуђармица, а у мађарској куЈни шећер иде и у салату, али убедио сам је због килаже, а и скоро 15 година играла је одбојку за Бечеј и Војводину из НС-а, активно.
Лепа жена обећава веће уживање.
Клинчадија нам је исто незаинтересована за слаткише, а кад су први пут пробали кока колу и нагло ,,повукли" гутљај скоро им је на уши изашла и више се не интересују за исту.
Е да...
Кад неко претера с питањима типа ,,А што не једете коЉаче, чокоЉаде&остало" тек да не бих ширио причу, одговорим: Брате/сестро из сиромашне/скромне сам фамилије, није се навикло.
:tambalamba:

jedi kad si gladan, eto
al' čokolada :sad2:
vidite za hleb, ja svakog drugog dana pojedem celu čokoladu sama
i ručkam 'vako i meso i mlečne proizvode i jaja i voće i povrće, sokove ne volim pa voda uglavnom
i otkako sam smanjila 'lebac, mršavija sam nego u srednjoj
pa manje i jedem
sad ću, recimo, jedan limun iscediti u šolju jogurta
i nema hrane dok ne ogladnim
za grickanje
salatice
njam njam
slatko
hm
plazma plazma, drpim bebi malo
eto

e da, nije mi jasno zašto se bebi trpaju slatkiši u ruku
kontam ja, sisali, mleko slatko, imaju sklonost ka slatkom, moj bebac odlepi kad mu daš čokoladicu, ali on još nema godinu dana..
šta će mu to?
čim počne malo da konta stvari, izbacujem i ja čokoladu i učim ga da može red dnevno i nema potrebe više
nek gricka jabuke!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back