Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cek´cek´ja jedem po dve banane dnevno jer sam shvatila da mi jako gode...magnezijum, kalijum, B vitamini, protiv depresije itd itd...negde sam procitala da je banana, uz sladak krompir, jedna od najmanje zagadjenih stvari na pijacama...
Па и јесте мало загађена.
Дебела кора је штити од хемикалија, а етрел је природан гас који испуша сво воће и већина поврћа приликом зрења.
Да лети поред зрелих петровача ставиш зелен парадјз он ће због етрела које емитују јабуке много брже сазрети него скрајнут парадајз без дејства етрела.

Cek´cek´ja jedem po dve banane dnevno jer sam shvatila da mi jako gode...magnezijum, kalijum, B vitamini, protiv depresije itd itd...negde sam procitala da je banana, uz sladak krompir, jedna od najmanje zagadjenih stvari na pijacama...

davno sam cula pricu da se jedan nas covek,novosadjanin otrovao,jedva je preziveo,jer je pojeo bananu koju je zagrizla i tako prenela malo otrova neka zmija otrovnica
inace kazu da je dobro da se sam vrh banane odbaci jer se tu skuplja otrov
ne znam ni ovo koliko je tacno
:lol:

Ja sam pročitala/čula drugačije. Ako sam dobro skontala, izvinjavam se ako bubnem (ako su lagali meni i ja lažem vas:lol:) navodno se banane prskaju nekim pesticidom koji je po formuli estradiol a to je hormon i kada se nakljukaš njime otičeš ko žaba tj. zadržavaš tečnost. Tako sam ja bar skontala objašnjenje. Sa druge starne, od ljudi koji su se bavili uvozom tropskog voća sam čula da ih (naravno) prskaju određenim supstancama i tako uspore truljenje. Da li su te supstance zdrave ili štetne, to već ne znam. Sad najbolje bi bilo da čučimo ispod drveta banane i čekamo da nas banana udari po glavi ali pošto ne rastu u našim krajevima, dobre su i ove kupovne. Jedna od teorija pobornika zdrave hrane je do skora bila da se jedu sezonsko voće i povrće, uzgajano u podneblju gde smo ali sa pojavom staklenika ta tvrdnja gubi smisao. Tu je i pitanje organske hrane, i zabluda da se organski uzgajano povrće/voće ne prska protiv buba ili bolesti. Prska se ali tako da ne ugrožava naše zdravlje. Raspisah se a ustvari htedoh reći da možemo tupiti na pet strana o zdravoj hrani ali je činjenica da je meso puno hormona, povrće i voće pesticida, mleko da ne pominjem a da druge opcije prehrane nemamo tako da to nam je što nam je.

539196_668106239882097_1419414094_n.jpg

rekal sam mozda, a ne da je sigurno radila :D
inace radi se liposukcija lica, ruku, nogu, vade iz salo iz jednog dela tela pa stavljaju u drugi, ma radi se sta oces...koliko znam posle liposukcije treba vezbati da se sve to ne bi otromboljilo, vratilo na staro isl. vezbanje ti ne gine kako god samo sto posle liposukcije si za posle mesec i po vezbanja skroz utegnut, a ovako bi za to vreme izgubio nekih 5 do mozda 10 kg. (daleko od toga da podrzavam liposukciju).
isto i kada se ide na razbijanje sala (ultrazvukom ili laserom npr.) odma posle intervencije te teraju da vezbas da ti telo ne bi reapsorbovalo razbijeno salo. prvi vidljivi efekti su u proseku posle nekih 4 - 6 nedelja, a toliko ti isto treba za prve vidljive efekte da samo vezbas :zcepanje:

moja poenta prethodnog posta je bila da kad ljudi odu pod noz zbog kozmetike, retko kad se zadrze samo na jednoj promeni vec ih urade nekoliko...

Ljudi slazem se sa vama da nema apsolutno zdrave hrane i da je benefit od banane opet veci od otrova kojim vocku tretiraju, verujem negde da jak imunitet uzme ono sto valja a izbori se sa onim sto ne valja...i zdrav razum koji ne pristaje na dogmu pa to nam je sto nam je, opet ima i stogodisnjaka...i onih mladih koji odu, genetika, sta li je, ne znam. Ja pazim u granicama normale, opravdavam sebe da ce me pre ubiti stres no cokoladica pa se utesim istom:mrgreen:....dogme su me uvek izneverile, taman poverujem u zlatno tele zdravlja saznam pozadinu i splasnem.

Ama sto ste zapeli momci ni meni se ne svidja ova cura, osim kilaze za koju skidam kapu brate, splavarski tip, jasno ko dan.

ne mogu da se svojim ponasanjem ista hvalim:rumenko:
samo da se ukljucim u pricu o zdravoj hrani
tj
ovih dana sam radila ispitivanje antioksidativnih karakteristika yelenog povrca tipa
spanac, zelje, brokuli, prokelj, kelj, blitva isl
esad fora je u nacinu pripreme
recimo posmatrala sam to AOD za
sveze povce, mrzlo, bareno, u mikrotalasnoj bareno kao i vodu u kojoj se to povrce bari
i visestruko najvece rezultate ima upravo voda u kojoj se bari a koju mi bacamo
ili vredne domacice *ne ja ali moja majka recimo:mrgreen: zalivaju cvece
od svog tog povrca najbolji su u pogledu antioksidativnih karakteristila spanac i zelje
dok je blitva, za koju sam ocekivala da je ista kao spanac i zelje znatno losija...
napominjem ovo je samo za AOD, o pesticidima, teskim metalima i sl drugom prilikom.....

i da
crna cokolada je nekoliko puta bolja od bele i mlecne cokolade u pogledu AOD
e to je bio tezak eksperiment:mrgreen:
mislim...
ne treba 100g cokolade za ispitivanje....
a glupo je bacati.....

1.
Pitanje: Doktore, je li istina da kardiovaskularne vježbe mogu produljiti
život?
Odgovor: Ne trošite srce vježbanjem! Sve se vremenom troši..Kao da ćete
očuvati automobil ako vozite brzo! Želite duže živjeti? Malo odspavajte.

1.
P: Treba li smanjiti konzumaciju mesa a jesti više voća i povrća?
O: Što jedu krave i ovce? Sijeno i travu. I to je povrće. Dakle, kad
pojedete odrezak, učinkovito unosite povrće u svoj organizam. Ako su vam
potrebne žitarice, jedite piletinu.

1.
P: Treba li smanjiti alkoholna pića?
O: Ne, dapače. Vino se pravi od voća. Konjak je destilirano vino, što
znači da je iz voća odstranjen višak vode i ostalo je ono najbolje! Pivo se
pravi od žitarica. U zdravlje!

1.
P: Koje su prednosti redovite tjelovježbe?
O: Žao mi je, ne mogu se sjetiti niti jedne. Moja je filozofija - ako vas
ništa ne boli, dobro je!

1.
P: Je li pržena hrana štetna?
O: NISTE ME SLUŠALI!!! Ulje se pravi od biljaka, kako to može biti štetno?

1.
P: A što je s čokoladom?
O: Pravi se od kakaovca, a to su bobice, koje također spadaju u voće.
Najbolji antidepresiv, hrana za raspoloženje!

1.
P: Je li plivanje dobro za figuru?
O: Ako je dobro za figuru, kako objašnjavate kitove?

1.
P: Da li je dobro biti u formi?
O: Hej, pa i "okruglo" je forma!

moze da bidne, ali na slici deluje isuvise labavo, a na prethodnim slikama deluje ko da ima sisice u miskama tj da nema mnogo materijala ka sredini.

elem ovo je tema podrska za dijetu, a ne ajde da analiziramo skliku tamo neke :)

bravo katarina:)
ja sam se ove zime ugojila ko nikad..pravo sma malo mece.
dok je bilo lepo vreme, smrsala sam dve kile, i onda je zaladnelo..:dash:
od tad, ni mrd..:(
a ne mogu uci u moje proletnje suknjice..:rida:
dakle, cekam sunce pa da nastavim..do prvoga maja jos najmanje -3..
onda cu biti podnosljiva sebi, a za ostale me ionako bash briga..:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back