Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lepo sve to al ovas :dash:
nista njima ne fali,veruj mi,ja ih vec godinama jedem samlevene,presne,potopljene u jogurt
ja imam da se pohvalim da sam glat zakočala moju čarobnu suknju koju godinama nisam mogla ni do pola da navučem....:hvala:
a i farmerke su opet u igri...
i nisam na dijeti, samo sam izgubila apetit i ne jedem...
eee taj film sa gubitkom apetita skoro nisam gledala :(
kad sam sretna ja jedem,kad sam tuzna ja jedem,kad mi je dosadno ja jednem,kad sam bilo kako,meni je jelo prvo na pameti

jecam isto ne mogu, raz mogu da pogledam sta se nudi ovde.
uzela sam svojevremeno heljdu (mesto tipa griz) i napravila kasu (po uputstvu) i bilo je blagi uzas. jedva ga skuvah, posle bilo tvrdo, gumeno, nejestivo :(
ovas (umem da spremim iako ne jedem), psenica znam kako se ponasa u kuvanju za ostalo mi je posle ove heljde malo frka da ne bude katastrofa...

tako je i sa mnom bilo i samo sam odjednom prestala da jedem...ne znam šta se desilo, neko kvrc u glavi, samo mi odjednom nije više bilo potrebno....
a i počela sam da pijem lekove za pritisak, pa sam izbacila suvišnu tečnost iz organizma, ima i to veze

Bokaruki, vidim na rupi da ideš na dalek put. Mislim da te je uhvatila frka, trema i uzbudjenje i da si zbog toga izgubila apetit.
Ja sam se u oktobru preselila, pa sam nekoliko nedelja pre toga i posle toga bila u frci, pakovanje, planiranje, pa posle raspakivanje, slaganje, prilagodjavanje i oslabila sam 5 kg, bez ikakvog truda i plana. Puno sam i šetala po novoj okolini, sve mi bilo zanimljivo.
Posle je sve ušlo u neku kolotečinu i svi kg se vratili. Mislim, nisu sami od sebe, da se ne lažemo. Stalno pravim neke kolače i slično. I jedem, naravno.

A možda i taj lek ima uticaj.

Btw, srećan ti put i lepo se provedi.

Dakle sve sto sam izgubila tokom zime sam vratila u roku od par nedelja :eek: Jedino da odlazim na spavanje cim dodjem kuci, vecera mi je cist visak (pogotovo sto svaki cas nesto izvlacimo iz frizidera, a samo meni se lepi :rida: )

Poslednja izmena:
veceraj salatice sa malo sira ili neki mesom (belo meso, riba - kuvano ili na teflonu maltene bez masti/ulja)

P.S. sve to ja lepo napisem i znam i onda sama bahanalisem za veceru :rida:

Ma svi znamo teoriju, nego praksa je nesto drugo. Pogotovo kad ti neko podmece ispred nosa kolace koje obozavas (to je cista sabotaza, ne znam kako drugacije da objasnim).
Sve se tesim da ako odmah sad reagujem da cu brzo da se resim ovog nenadanog viska. Kod mene sve obrnuto, ko se jos goji u prolece :eek:

Treba mi info. Zna li neko koliko kosta pregled kod nutricioniste i sta to podrazumeva? Hvala.

...mozes da dobijes uput za Higijenski zavod ili kako se vec zove (mislim da jeste tako, ali opet moguce da gresim), i da uradis sve kod njih
bez da das dinara sem participacije...verovatno se malo ceka, ali se po meni isplati....imas zakazane kontrole posle toga, u nekim regularnim
i realnim razmacima...

Treba mi info. Zna li neko koliko kosta pregled kod nutricioniste i sta to podrazumeva? Hvala.

Zavisi koliko je popularan/stručan nutricionista. Cena se kreće od 2.000 (za koliko možeš naći na sajtovima sa popustima) do 7-8.000 koliko naplaćuju u klinikama za lečenje gojaznosti. Da li ti treba nutricionista da bi ti prepisao dijetu ili je u pitanju holesterol, šećer i sl? (izvinjavam se na indiskretnosti nego su i cene različite za različite probleme)

Ah da, možeš i u državnoj bolnici ako imaš neki veći Klinički centar u blizini. Tamo se plaća manje nego kod privatnih lekara, a kod lečenja dijabetisa i holesterola je besplatno (bar je bilo ranije).

I obrati pažnju da nutricionista bude po vokaciji lekar a ne priučeni kvazi-nadrilekar koji prodaje testise za bubrege i uvaljuje ti zobene pahuljice i lan za doručak i večeru:roll:

Poslednja izmena:
U pitanju je nesto povisen holesterol. Ne nesto mnogo,ali je povisen, pa po sistemu bolje spreciti nego leciti.

A sta znaci priuceni? Ako je nutricionista valjda je isao u neke skole za to. Mislim, kistina je nutricionista, a nije dr.

evo ja cu da ti odmah kazem sta treba da snizis holesterol..ne treba ti nutricionista
spremaj torte sa najvise 2 jaja :malav:

salim se, salim
holesterol moze da ti bude povisen i zbog problema sa stitnom, samo da znas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back