Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni dijeta ne ide tako dobro kao u pocetku
smakla 2,5 kg i sad zastoj
iako ne jedem nista slatko, ne pijem sokove, nikakvi namazi, przeno, masno, prelivi, sosovi, grickalice nista nista, samo voce, povrce, hleb i meso i riba, nikako da krenem jos na dole
ali jedna dobra stvar je da mi se apetit malo smanjio i da me muci hrana kad jedem kasnije posle 6
za dve ndelje 2,5 kg je sasim ok, i treba da budem zadovoljna i dam sebi oduska jedan dan, jer nisam jela nista slatko skoro dve nedelje
bas nista
s jedne strane mi organizam ne trazi puno da jedem, s druge strane me posle uhvati veliki napad gladi kad konacno mi dopre do mozga da sam gladna, pa mi se uvali u zeludac sve sto pojedem
treba ipak biti zadovoljan, jer cu do proleca ipak biti fit samo treba da istrajem i da se pridrzavam

e mmeni danas nedelju dana onog cru fazona.
smrslaa sam mozda kilu..neam pojma, nisam semerila na pocetku, ali vidim po pantalonama posto meni prvo struk ide
i super se osecam, nisam gladna, nisam nervozna, nista mi ne fali..
to je nacin ishrane koji bih mogla trajno da usvojim, sa iskakanjem tu i tamo.
e sad, drzim se samo osnovnih princip. dorucak, sve osim voca i secera
rucak ili uh ili proteini, i salata
vecera samo proteini i salata
slatko ili nista ili malo samo u tom periodu izmejdu 5-7
i jedem normalno.
meni je to vazno, ja zbilja ne mogu da se smaram dijetama vise niti da gladujem. a i zabole me , realno. zelim da se ustalim ne nekoj kilazi koja je za moj organizam ok, i da tu mirujem..
te godisnje oscilacije +/- 5-10kg vise ne mogu da podnesem

Метаболизам. Колико пута дневно идете у ве-це. Претопљавате се или пуштате организам да се сам избори са хладноћом.

Све игра улогу.

Ja bi onda trebala da budem suva ko grana, em idem minimum 2x dnevno, em nikad ne pretoplhavam i opet muku mucim da odrzim pristojno stanje.

smrslaa sam mozda kilu..neam pojma, nisam semerila na pocetku, ali vidim po pantalonama posto meni prvo struk ide
i jedem normalno.
meni je to vazno, ja zbilja ne mogu da se smaram dijetama vise niti da gladujem. a i zabole me , realno. zelim da se ustalim ne nekoj kilazi koja je za moj organizam ok, i da tu mirujem..

Mislim da nam je svima bas to muka da ustalimo kilazu, a ne da nam stalno skace tamo ovsmo, to strasno ide na zivce bar meni. Opet slazem slojeve oko struka.

moja poznanica koja se odlucila za podvezivanje zeluca je smrsala preko mere
mislim da je oslabila 50-ak kg, jer sad ne verujem da ima vise od 50
pre neko vece je napavila neku zurkicu, bila neka klopa, vise zalogajcici.ona pojela malo salate od hobotnice i uhvatim je kako povraca u toaletu..kad me videla samo je rekla kako je to previse jaka hrana za nju
ne izgleda vitko, izgleda anoreksicno..koza joj je izgubila elsticnost, na licu su se pojavile strasne bore..izgleda dvadeset godina strije
bojim se da ce da unisti zdravlje potpuno
kad postavi neku fotku svi je bodre i odusevljavaju se.fotke su ili malo ispeglane ili slikane pod dobrim uglom, pa se ne vidi kvalitet koze
kad je vidis uzivo shvatis da nije smrsala, nego propala
ne znam kako da joj pomognem i da doprem do nje
nije klinka.ima 40 godina..ima i porodicu

pa nema svrhe sedeti i cekati da smrsa, da se usput bavila sportom i informisala sta ce kad dodje na normalnu kilazu blistala bi,mislim ono kao svi teraju jedno te isto a uvek ima zackoljica gde grese,sto bi na selu rekli jao al si propala kad nisi bucka rumena

pa nema svrhe sedeti i cekati da smrsa, da se usput bavila sportom i informisala sta ce kad dodje na normalnu kilazu blistala bi,mislim ono kao svi teraju jedno te isto a uvek ima zackoljica gde grese,sto bi na selu rekli jao al si propala kad nisi bucka rumena

ma nema veze ovo george sa tim rezonom sa sela
ona je stvarno propala..atrofirala
nestala joj je i misicna masa
sanse nema da joj se to ne odrazi na zdravlje

pa to ti kazem nista nije radila kao u fazonu resen problem podvezivanjem,da je krenula na zdravu ishranu,bar neka setnja i pojacavanje fizicke aktivnosti zategla bi se,valjda ce neko shvatiti da dijeta nije resenje nego sport i promena ishrane,sportisti jedu brzu hranu razbijaju ali se trose i dizu tezine

pre neko vece je napavila neku zurkicu, bila neka klopa, vise zalogajcici.ona pojela malo salate od hobotnice i uhvatim je kako povraca u toaletu..kad me videla samo je rekla kako je to previse jaka hrana za nju
ne izgleda vitko, izgleda anoreksicno..koza joj je izgubila elsticnost, na licu su se pojavile strasne bore..izgleda dvadeset godina strije
kad postavi neku fotku svi je bodre i odusevljavaju se.fotke su ili malo ispeglane ili slikane pod dobrim uglom, pa se ne vidi kvalitet koze
...i sad ima bulumiju ,kakav uzas...pod hitno joj treba otvoriti oci,a to moze samo neko koga ona mnogo voli:sad2:

Od moje "dijete" nista za sada...te gosti, pa kolaci, te nisam kod kuce pa jedem usput sta stignem, te ovi moji traze sarme i musake...nikako da uhvatim ritam, a ne mogu razlicite ruckove da kuvam...finansijski ne stojim bas najbolje poslednjih dana, pa jednostavno jedem sta imam.

Ali ne odustajem svejedno.

i jedem normalno.

Nemoj ti masu da nabacujes,nema tu viska ni malo. :whistling:

- - - - - - - - - -

Dive,ako ti svoju goozu smanjis,ponecu tuzbu za unistavanje prirodnih lepota srbije.Ako te ne osude,osudicu te ja. :zag:

ovo je slatko i saljivo sa bloga koji pratim.radi se o tome kako preziveti praznike

Izbegavaj kelerabu, celer i brokoli tokom praznika. Onaj ko je u stanju da posluži kriške kelerabe ili čips od celera, nema pojma šta je praznični duh. U stvari, ako vidiš kelerabu na stolu, ili krem supu od brokolija, napuštaj prostoriju hitno i bez razmišljanja.
2. Nemoj da jedeš u malim zalogajima. I ne žvaći hranu. Nema potrebe da gubiš vreme. Tvoj mozak će i tako za 20 minuta shvatiti da je sit, da li stvarno hoćeš da se osećaš prejedeno od dve sarme?! Za 20 minuta možeš da pojedeš pola torte, iskoristi sve mogućnosti i svoj potencijal.

3. Jedi rusku salatu kutlačom. Ova salata je takva retkost. Iskreno, kad i gde ćeš opet videti rusku salatu, osim u ovo doba godine? Najedi se za celu godinu. Nemoj da brojiš ni kalorije ni broj zrna graška. Ostaje ti cela godina za salatice.

4. Ako vidiš sos na stolu, sipaš i ne misliš. Čemu služi sos nego da ga sipaš preko hrane? Nije sos za ukras. Samo proveri da li je s brašnom ili punomasnom pavlakom, nemoj da te tu prevare, ne jedi ništa ispod 1000 kalorija po kašičici.

5. Kad vidiš sitne kolače, probaj svaku vrstu. Nije domaćica probdela tri noći da pravi dekor od njih, nego da se jedu. Sitni kolači na sto dolaze u fantastičnim varijetetima i previše su mali (sitni, kapiraš?). Od presudne je važnosti da od svakog probaš bar jedan, i to u kružnom treningu: pojedeš od svake vrste po jedan, pauza, ponoviš, pauza, otkriješ koji su najbolji i natrpaš tanjir pre nego što i drugi provale koji su najbolji. Ako ima onih “košnica” koje se prave u modli od rakijske čašice, pa umočenih u šećer, uzmi jedan za mene. Poslužavnik.

6. Izbegavaj vodu. Voda hidrira i puni želudac. Ima dovoljno piva i vina. A i svaka pristojna kuća ima rasol za doručak.

7. Ni slučajno nemoj da pojedeš neki zdrav snek pre odlaska na slavu, pa da se zasitiš. Nemoj se zatrpavati, ostavi prostor za svu tu hranu koja te čeka u gostima. Ne treba da se osećaš indisponirano. Uostalom, smisao slave je da sednemo za sto i lepo se provedemo, povremeno pričajući između zalogaja. Kad prođe desert i domaćica ne planira da menja stolnjak i ponovo iznosi supu, pozdravljaš se i otkotrljaš kući.

8. Španska pita, mesna pita, proja pita, rolnice od dizanog testa, slavske pogače i pogačice sa sirom i čvaricima, viršle u lisnatom testu i pužići, sve ih probaj. Ne jedan, već po tri komada. Kad ćeš opet jesti tri komada nečega, bilo čega masnog sa ugljenim hidratima, ako ne tokom praznika? Za svoj rođendan? Pa, kapiraš?

9. Ne treniraj. Ni pod kakvim okolnostima nemoj da trošiš energiju i snagu na treninge od polovine decembra do polovine januara. Nema smisla. Ovo je vreme za hranu, piće i spavanje. Uostalom, nema šanse da potrošiš sve ono od tačke 1 do 8. Što da se mučiš?

10. Ako ti nije muka kad napuštaš slavlje, ako svaki put ne raskopčaš dugme na farmerkama, spustiš cibzar na suknji ili makar skineš kaiš, ti nemaš pojma! Koncentriši se, molim te! Pročitaj sve još jednom, napravi teze i upropasti se za praznike kako treba.

...i sad ima bulumiju ,kakav uzas...pod hitno joj treba otvoriti oci,a to moze samo neko koga ona mnogo voli:sad2:

ona je iz 2XL otisla u XS :(
da je ostala na M, bilo bi odlicno
a ovako - prava propast
bas malopre gledam njene fotografije od pre neke veceri
ispeglala je fotografije i bore se ne vide
ali zena je sa 40 godina sva smezurana
pricam sa drugom sinoc, kaze ona nije normalna..kako je moguce da ne vidi da izgleda starije 20 godina nego sto jeste
ovo sto ona sada ima nije ni manekenska linija
stvarno je bulimija i anoreksija
njen muz je bio protiv intervencije jer kolicina od 20 -25kg koje je imala vise nije bilo nemoguce skinuti postepeno
kad bi otisla na etkinsa, jela je slaninu i svinjski vrat
skine nekoliko kg, a vrati duplo vise
definitivno je neki emotivni problem koji vuce i sa kojim se nije izborila do sada

Dive,ako ti svoju goozu smanjis,ponecu tuzbu za unistavanje prirodnih lepota srbije.Ako te ne osude,osudicu te ja. :zag:

ma kakvi smanjim, nema sanse :zag:
manja guza vise bora
ne bi ja ovde nista dirala za sada :)

E sad... nažalost se ne može birati koliko se smrša kada odeš na podvezivanje ili bypass želudca... organizam sam odredi koliko mrša, iako većina posle 5god. ili više se opet ugoje malo :aha:
Ako se stvarno brineš, onda se raspitaj kod nje dal uzima dovoljno vitamina, suplementana, kreme dal koristi za kožu, dal se bavi sportom itd. Koža se ne da tako lako zategnuti, neki kao ja - to rade operacijama, retko ko može višak kože od 50kg da zategne!
Druga stvar je kako ona tebi izgleda, a treća kako se ona oseća... da naravno da joj je koža propala, ali da li je ona srećna?! Propala bi i ovako i onako kad tad, mislim da je bitnije njeno psihičko stanje od svega ostalog ;aha: tolko od mene :cao:

Malo si lupila :aha: povraćanje nije bulimija u ovom slučaju već je jaka bila ili previše jaka, ili nije sažvakala kako treba ili joj prosto nije leglo pa podvezan želudac to izbacuje... za to i služi.
To ti govori neko ko je uradio isto što i ta gospođa, tj. još drastičnije ;)

- - - - - - - - - -

njen muz je bio protiv intervencije jer kolicina od 20 -25kg koje je imala vise nije bilo nemoguce skinuti postepeno

Sa ovim se slažem, za 20 do 25kg nije se trebalo tako nešto raditi. Ali ljudi vuku traume i ko zna šta je u njenoj glavi.

ona je iz 2XL otisla u XS :(
da je ostala na M, bilo bi odlicno
a ovako - prava propast
bas malopre gledam njene fotografije od pre neke veceri
ispeglala je fotografije i bore se ne vide
ali zena je sa 40 godina sva smezurana
pricam sa drugom sinoc, kaze ona nije normalna..kako je moguce da ne vidi da izgleda starije 20 godina nego sto jeste
ovo sto ona sada ima nije ni manekenska linija
stvarno je bulimija i anoreksija
kad bi otisla na etkinsa, jela je slaninu i svinjski vrat
skine nekoliko kg, a vrati duplo vise
definitivno je neki emotivni problem koji vuce i sa kojim se nije izborila do sada

)

Za 20-25 kg viska ziv covek ( mislim na lekare) ne bi radio tu intervenciju ( Dama bez blama moze verovatno i romane o tome da pise) nego je ona imala
110-120 kg, a to je 50-60 kg viska i neizvodljivo je da se nekom laganom dijetom osoba vrati na neku tezinu od recimo 70 kg.

2XL je recimo velicina 50-52 = 120 kg, M= 38-40 = 58 kg.

Za 20-25 kg viska ziv covek ( mislim na lekare) ne bi radio tu intervenciju ( Dama bez blama moze verovatno i romane o tome da pise) nego je ona imala
110-120 kg, a to je 50-60 kg viska i neizvodljivo je da se nekom laganom dijetom osoba vrati na neku tezinu od recimo 70 kg.

2XL je recimo velicina 50-52 = 120 kg, M= 38-40 = 58 kg.

Koji 2XL? Tj. ciji?
Ja imam velicine od L do XXXL u svom ormanu, sve su moje i sve nosim :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back