Podignuta optužnica protiv Veselina Vlahovića Batka

Ezgi_Sertel

Početnik
Banovan
Poruka
39
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Veselina Vlahovića Batka, koji se tereti za ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u sarajevskim naseljima Grbavica, Kovačići i Vraca tokom 1992. i 1993. godine. Optuženi se tereti da je, kao pripadnik paravojnih formacija, vršio progon i ratne zločine nad civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, te počinio ubistva, odvođenja u ropstvo, silovanja, protivzakonita zatvaranja i hapšenja, fizička i psihička zlostavljanja, pljačkanja imovine, te odvođenje civila u nepoznatom pravcu, kojima se od tada gubi svaki trag, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica protiv Vlahovića sadrži 56 tačaka i jedna je od najopsežnijih optužnica za ratne zločine Tužilaštva BiH. U njoj su opisani neki od najsurovijih ratnih zločina počinjeni nad civilima u proteklom ratu, među kojima su mučenja, zlostavljanja, silovanja i ubistva počinjena u prisustvu članova porodica žrtava.

U dokaznom postupku Tužilaštvo BiH predložiće saslušanje više od 100 svjedoka, te prezentovati više od 300 dokaznih materijala, koji se odnose na izjave svjedoka i žrtava, rezultate obavljenih ekshumacija i obdukcija, te druge dokazne materijale, kojima će dokazivati krivicu optuženog.

Vlahović je nakon višegodišnjeg bjekstva, na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH, izručen pravosuđu BiH iz Španije, 26. avgusta 2010. godine. Optuženi se nalazi u pritvoru.

Izvor: http://www.facetv.ba/vijesti/bih/5701-podignuta-optunica-protiv-veselina-vlahovia-batka.html

dragon x

Buduća legenda
Poruka
38.912
Dakle, ti podrzavas zlocine koje je pocinio ovaj Batko? ;)

Какав глуп закључак... гдје сам ја то написао?????

Кажем да такав однос тужилаштва треба бити према свим онима који су починили ратне злочине, не само према Србима.

Треба ли да ти цртам?

Ezgi_Sertel

Početnik
Banovan
Poruka
39

Кажем да такав однос тужилаштва треба бити према свим онима који су починили ратне злочине, не само према Србима.

Треба ли да ти цртам?

Mozda bih ti i povjerovao da to iskreno mislis, da nisam vec upoznat o tome kakav si. ;)
Priznaj da ti je srce ko tepsija na svaki pomen klanja Bosnjaka.
Barem to ovdje nije problem reci, nece te banovati. :)

dragon x

Buduća legenda
Poruka
38.912
Mozda bih ti i povjerovao da to iskreno mislis, da nisam vec upoznat o tome kakav si. ;)
Priznaj da ti je srce ko tepsija na svaki pomen klanja Bosnjaka.
Barem to ovdje nije problem reci, nece te banovati. :)

Упознат? Ово ти је клон?

Добро, хајде нађи један мој пост у коме ја величам злочине. Само један. Чекам.

dragon x

Buduća legenda
Poruka
38.912
Nije klon, nego sam trajno banovan na mom starom računu. ;)
A nemam pametnija posla, nego da trazim tvoje postove.

Онда немој да лажеш. Наравно да нећеш наћи такав мој пост. Нападаш ме неосновано само зато што сам Србин, да будемо начисто.

Оно што не знаш, је да је на тој истој Грбавици муслимански снајпериста убио двије српске дјевојчице док су играле ластиш, на тим истим Врацама је убио трудницу итд....

Нико никада није одговарао за те злочине, вјероватно и неће. Али шта вриједи причати то теби који не желиш дискутовати о томе....

Sue Me

Elita
Banovan
Poruka
15.259
Nimalo ga ne žalim. Batko jeste bio neopisiva budaletina, od kojeg su i Srbi strepeli, ali što reče Dragon, kamo sreće da je tužilaštvo tako efikasno kad su u pitanju i zločini nad Srbima:neutral:
Još kad temu ovako tendenciozno postavi ovaj Ajvar ili Be Ha Srbin ili ko zna koji od forumskih provokatora, više mi bude muka od toga nego od svih Batkovih zlodela.

Što ne napisa makar jednu rečenicu svog komentara na ovu vest, a Envere?

Ezgi_Sertel

Početnik
Banovan
Poruka
39
Онда немој да лажеш. Наравно да нећеш наћи такав мој пост. Нападаш ме неосновано само зато што сам Србин, да будемо начисто.

Оно што не знаш, је да је на тој истој Грбавици муслимански снајпериста убио двије српске дјевојчице док су играле ластиш, на тим истим Врацама је убио трудницу итд....

Нико никада није одговарао за те злочине, вјероватно и неће. Али шта вриједи причати то теби који не желиш дискутовати о томе....

Grijesis, bas me briga sto si ti srbin.
Da neki Sulejman ima stav ko sta ti imas, isto bih se ophodio prema njemu.
Naravno da treba odgovarati i za te zlocine, ali valjda prvo treba krenuti od onih vecih zlocina prema onim manjim.
Nije isto ubiti 300 ljudi i ubiti 5 ljudi. ;)
Uostalom, ne vidim razloga zasto si kao siguran da za to niko nece odgovarati.
Skoro svaki dan ih privode zbog ratnih zlocina.
Priveli su i Alispagu onog.

dragon x

Buduća legenda
Poruka
38.912
Nije klon, nego sam trajno banovan na mom starom računu. ;)
A nemam pametnija posla, nego da trazim tvoje postove.

Ти си онај што је слао репутацију на пост о злочинима над Србима, коментаришући то са овим смајлијима: :D:D:D :klap::klap::klap:

Треба ти бановати и овај налог, таквима је мјесто у душевној болници.

dragon x

Buduća legenda
Poruka
38.912
Grijesis, bas me briga sto si ti srbin.
Da neki Sulejman ima stav ko sta ti imas, isto bih se ophodio prema njemu.
Naravno da treba odgovarati i za te zlocine, ali valjda prvo treba krenuti od onih vecih zlocina prema onim manjim.
Nije isto ubiti 300 ljudi i ubiti 5 ljudi. ;)
Uostalom, ne vidim razloga zasto si kao siguran da za to niko nece odgovarati.
Skoro svaki dan ih privode zbog ratnih zlocina.
Priveli su i Alispagu onog.

Зашто се онда не крене од Пофалића гдје је за само један дан убијено више од 200 српских цивила и запаљено 500 српских кућа?????

Ezgi_Sertel

Početnik
Banovan
Poruka
39
Ти си онај што је слао репутацију на пост о злочинима над Србима, коментаришући то са овим смајлијима: :D:D:D :klap::klap::klap:

Треба ти бановати и овај налог, таквима је мјесто у душевној болници.

Imas li kakav dokaz da sam to slao u reputaciji?
I ako me banuju, ne bi me pretjerano zacudilo.
Onaj eshica me ima na zubu, vidi se da lik organski ne podnosi muslimane. ;)

dragon x

Buduća legenda
Poruka
38.912
Imas li kakav dokaz da sam to slao u reputaciji?
I ako me banuju, ne bi me pretjerano zacudilo.
Onaj eshica me ima na zubu, vidi se da lik organski ne podnosi muslimane. ;)

Пријавио сам ти те постове, не сјећам се да ли су те казнили.

Еш је и мене кажњавао али оправдано због вријеђања других корисника. Тебе је бановао трајно вјероватно зато што си исмијавао злочине над Србима. Шта да ради илку који се смије и аплаудира злочинима клања и убијања цивила. Тобом треба више да се бави психијатар.

Ezgi_Sertel

Početnik
Banovan
Poruka
39
Пријавио сам ти те постове, не сјећам се да ли су те казнили.

Еш је и мене кажњавао али оправдано због вријеђања других корисника. Тебе је бановао трајно вјероватно зато што си исмијавао злочине над Србима. Шта да ради илку који се смије и аплаудира злочинима клања и убијања цивила. Тобом треба више да се бави психијатар.

Ma kakvi, nije to uopste bilo zbog te navodne reputacije.
Poslije toga me banovao, sumnjam da je to zbog toga sto sam musliman.
I sad ce banovati vidjeces. ;)

MikiEgzekutor

Aktivan član
Poruka
1.675

Треба ли да ти цртам?

stvarno koji je mozak lik :hahaha::hahaha::hahaha:

dragon x

Buduća legenda
Poruka
38.912
Ma kakvi, nije to uopste bilo zbog te navodne reputacije.
Poslije toga me banovao, sumnjam da je to zbog toga sto sam musliman.
I sad ce banovati vidjeces. ;)

Ја немам замјерки на рад модерације, мада су ме кажњавали, и то баш Еш, само због тога што нисам одмах поставио извор цитата. Али добро.

Није ти ово sarajevo-x форум па да се можеш несметано смијати српским страдањима, овде се такви сматрају болесницима и њихови налози се банују.

Надам се да ћеш опет попити трајни бан, не знам само каква те болесна жеља вуче овде на форум када си такав ментол.:roll:

Ezgi_Sertel

Početnik
Banovan
Poruka
39
Ја немам замјерки на рад модерације, мада су ме кажњавали, и то баш Еш, само због тога што нисам одмах поставио извор цитата. Али добро.

Није ти ово sarajevo-x форум па да се можеш несметано смијати српским страдањима, овде се такви сматрају болесницима и њихови налози се банују.

Надам се да ћеш опет попити трајни бан, не знам само каква те болесна жеља вуче овде на форум када си такав ментол.:roll:

Na sarajevo-x forumu su sdp-ovci (komunjare), ne svidja mi se tamo. :)