Podela posla

lavica83

Zainteresovan član
Poruka
134
Od kako sam se razvela ovo je prvo jutro da mi nedostaje muz :lol: Treba mi neko da okaci zavese i opere prozore, a ex je to uvek u prolece radio i inace je bio zaduzen za to. Pozovem kumu i kuma koji mi dolaze na rucak,da ih zamolim da dodju malo pre da kum mi skine i okaci zavese,a on to nikada nije radio. Eto,moj bivsi po mnogo cemu nije valjao,ali je ucestvovao u kucnim poslovima 50%. Nema sanse da bih samo ja peglala,cistila, usisavala. Zene,koliko vam pomazu muzevi u kuci? :P

ne pomaze uopste
moj muz radi isto kao i ja po kuci,svako ima neka nepisana zaduzenja
kako bre pomaze zeno,pa nigde ne pise da je to tvoj posao
dete mi pomaze,ali uskoro ce i ono da ucestvuje,i sredjuje svinjac koji ostavlja za sobom

Ih bre Linda :lol: , ne znam za kad vas u FrancuskU, al' u SrbijU retko gde, znas to i sama. :)

ne znam ni ja za francusku ali znam za svoju kucu
i to stanje svesti treba da krene od zrtve-tj od zene
mm je sin jednog velikog macho drk a dzije ali mu nije problem da radi domaci sa SVOJIM detetom,da opere wc solju,da rasiri ves,da spremi rucak
morate bre same da se probudite,da biste ih prevaspitale,kad vec roditelji nisu

ne znam ni ja za francusku ali znam za svoju kucu
i to stanje svesti treba da krene od zrtve-tj od zene
mm je sin jednog velikog macho drk a dzije ali mu nije problem da radi domaci sa SVOJIM detetom,da opere wc solju,da rasiri ves,da spremi rucak
morate bre same da se probudite,da biste ih prevaspitale,kad vec roditelji nisu

Dobro, polako, nemo' se uzbudjavas.
Rekoh muza nemam, kod mene u porodici je sve radila mama oko stana, kuvanje, pranje, peglanje, ali je tata isao u nabaku, menjao sijalice and co i usisavao :)
To su mu bile jedine duznosti.
I ponekad plati zenu kada ga mama tera da sredjuju zajedno a on kao da "ucini njoj" ustvari da ne mora da pomaze kad je veliko spremanje u pitanju :lol: :roll:

Bravo Linda.
mm kad nešto uradi kaže "eto usisao sam TI". Nisi meni usisao nego sebi, i ti živiš u istoj kući. Uglavnom sve sama radim jer je on zaposlen a ja nažalost nisam, pa je bezveze da ga čekam sa posla da opere sudove. Oko baby aktivnosti smo ravnopravni, jedino ga nije dojio:lol:. Dok sam bila trudna on je prao prozore, usisavao i ribao kadu, pa se to nekako i nastavilo, ali skoro mi reče "jao, pa ja gledam po zgradi i nisam video ni 1 muškarca da pere prozore:confused:", tako da se u poslednje vreme nekako izvukao što se tiče toga.

Bravo Linda.
mm kad nešto uradi kaže "eto usisao sam TI". Nisi meni usisao nego sebi, i ti živiš u istoj kući. Uglavnom sve sama radim jer je on zaposlen a ja nažalost nisam, pa je bezveze da ga čekam sa posla da opere sudove. Oko baby aktivnosti smo ravnopravni, jedino ga nije dojio:lol:. Dok sam bila trudna on je prao prozore, usisavao i ribao kadu, pa se to nekako i nastavilo, ali skoro mi reče "jao, pa ja gledam po zgradi i nisam video ni 1 muškarca da pere prozore:confused:", tako da se u poslednje vreme nekako izvukao što se tiče toga.
pa normalno je kad ne radis da si u kuci,on donosi lovu ti sredjujes kucu,logicno
ali kad oboje rade onda oboje i sredjuju po kuci,kuvaju,menjaju pelene

Rekoh muza nemam, kod mene u porodici je sve radila mama oko stana, kuvanje, pranje, peglanje, ali je tata isao u nabaku, menjao sijalice and co i usisavao :)
I ponekad plati zenu kada ga mama tera da sredjuju zajedno a on kao da "ucini njoj" ustvari da ne mora da pomaze kad je veliko spremanje u pitanju :lol: :roll:
ko se bre uzbudjava :p
ali nije da me ne nervira kad se zena uhvati za varjacu i ne da da joj otmu iz ruke,jer je to jedina vlast za koju je zainteresovana

Jedine duznosti?samo ste mnoge zaboravile jednu MALU sitnicu..ko donosi novac u kucu:lol:
Ili ko puca a ko skuplja čaure

:hvala:

ali nije da me ne nervira kad se zena uhvati za varjacu i ne da da joj otmu iz ruke,jer je to jedina vlast za koju je zainteresovana

Pazi kad je meni to u redu. Jel' hoće da bude glavna domaćica, eto joj, ja tu ništa ne bih dirala.
Ali kad žena dođe s posla, pa ne zna gde će pre, a "gospodin" crkava u fotelji ispred TV-a, e to je već za upucati i počistiti.:evil:

nem pojma...moj momak je prilagodljiv...uglavnom ja volim da budem ta koja čisti i sređuje kuću jer znate, niko to nume bolje od mene:lol::lol::lol:
mada asistira uvek kad ga zamolim...ili oseti "krivicu" što sedi i ne radi ništa pa me pita jel treba pomoć...
što se kuhinje tiče, iako volim da kuvam, on je tu dominatniji, sudove pere za medalju...: )

sve u svemu, začin C....:D

Pazi kad je meni to u redu. Jel' hoće da bude glavna domaćica, eto joj, ja tu ništa ne bih dirala.
Ali kad žena dođe s posla, pa ne zna gde će pre, a "gospodin" crkava u fotelji ispred TV-a, e to je već za upucati i počistiti.:evil:

pa meni nije,posle ostali vide i onda kao "kao pera/mika/laza nista ne rade a ja moram da perem sudove iz kojih sam jeo(maaaamaaaa zena me maltretira :sad2: )

Pa nisam baš maštala o tome da budem domaćica, ali eto...Meni je najgore kad muškarac neće da skloni za sobom ni tanjir nego samo sedne i ustane kao u restoranu, pa u toku jela ako nešto NJEMU zatreba, žena skače i dodaje, vodu, so, kašiku ebt! A verujem da dosta polazi i od kućnog vaspitanja, bila sam u prilici da ručavam i večeravam sa jednom porodicom (2 kćerke i 1 sin) gde majka stalno skače i izigrava sluškinju ali je to ona tako želela i samim tim prenela na decu. Danas je taj sin otac i znam da je bilo problema jer je morao da se prilagodi svojoj ženi kod koje to tako nije moglo...

pomogla sam mm i digla noge dok sam ovde kuckala,da on bolje usisa
oprao je pod i sad ode po vino,a ja sam spremila rucak i spakovala jos 3 kartona za skoru selidbu
pa gde ces lepse sloge :mrgreen:
posle cemo da se napijemo(hehe a priori o trulom zapadu:cele nedelje rade ko mazge i onda se za vikend napiju) i zajedno da leskarimo dok dete radi domaci
umesto da se ja prebijam a on gleda tv,mis'im dobro sam se udala :lol:

mmm, ja sad imam dilemu, sta ako oboje radimo a on zaradjuje pet puta vise zato sto radi dva puta vise i plus brine o detetu? mislim da je i vreme koje svako od nas ulozi u posao bitno za tu podelu.

pa meni nije,posle ostali vide i onda kao "kao pera/mika/laza nista ne rade a ja moram da perem sudove iz kojih sam jeo(maaaamaaaa zena me maltretira :sad2: )

Tako je, uopste nije dobar primjer drugima!:mrgreen:

Ja mislim da muskarci vide kod kojih mogu da ne rade, a kod kojih ne mogu, pa se, recimo, bivse djevojke ili zene iznenade kako mu sad s novom nista nije tesko da uradi, a prije nista nije mogao ili obrnuto.

Slazem se da ako je zena kuci da je logicno da ce vise da uradi, ali isto tako i muz ako kojim slucajem on bude kuci.

Delimo poslove tj. nema šanse da ja sve radim, ili pak on. Zna i da skuva, opere posuđe, usisa po sobama, mada to ne radi baš svaki dan. Ja uglavnom brinem o vešu tj. kačim ga i skupljam s terase, peglam i slažem u ormar.

Pa nisam baš maštala o tome da budem domaćica, ali eto...Meni je najgore kad muškarac neće da skloni za sobom ni tanjir nego samo sedne i ustane kao u restoranu, pa u toku jela ako nešto NJEMU zatreba, žena skače i dodaje, vodu, so, kašiku ebt! A verujem da dosta polazi i od kućnog vaspitanja, bila sam u prilici da ručavam i večeravam sa jednom porodicom (2 kćerke i 1 sin) gde majka stalno skače i izigrava sluškinju ali je to ona tako želela i samim tim prenela na decu. Danas je taj sin otac i znam da je bilo problema jer je morao da se prilagodi svojoj ženi kod koje to tako nije moglo...

Ma nema to blage veze sa kućnim vaspitanjem nego sa karakterom osobe.
I mm i moj brat su kod svojih mama živeli kao paraplegičari i dan danas kad odu kod mamica ove se slome da im sinčići ne mrdnu prstom. A kad su se poženili obojica peru suđe, brišu prašinu, prinose ženi kafu i ostalo. Mm čak sam pegla svoje košulje, ja se tu ne mešam.:mrgreen:
To je tačno do žene i njenog stava. Od početka se tu postave jasna pravila i posle nema nesporazuma.
A što se tiče varijante da je žena domaćica, ne ide na posao nego "SAMO" brine o deci i sprema kuću, to je tek s.ranje. Evo mm svake druge subote čuva klince dok sam ja na poslu i svaki put plače i dodeljuje mi orden kako izdržavam sama sa njima.:lol: Sve se nudi da radi po kući, samo da ne mora sam da ostane sa njima.

Back