Podela kućnih poslova

Meliot

Elita
Poruka
24.183
Kako se dogovarate oko kućnih poslova sa svojim partnerom sa kojim živite zajedno? Da li se zna ko kosi a ko vodu nosi ili su kućne obaveze modernije raspodeljene? Šta vam se trenutno ne sviđa pa bi eventualno promenili? Da li smatrate da postoji podela na muške i ženske kućne poslove?

couple-faisant-leurs-taches-ensemble-tandis-que-femme-essuie-la-poussiere-et-homme-passant-l-a...jpg

Ranije na jednoj drugoj temi sam stekao utisak da ženama nisu privlačni muškarci koji obavljaju kućne poslove. Možda ne svim ženama ali mi je delovalo da jesnoj grupi ženama to nije privlačno.
Pa vidi papučare niko ne voli, druga stvar je kad si u partnerskom odnosu pa svoj dom posmatrate kao sigurnu oazu, neku mirnu luku u koju uplovite na kraju ludog radnog dana. Neko doživljava kuću kao mjesto gdje se samo prespava i presvuče pa im se i ne mili uljepšavati svoj dom, ne znam.

У току живота сам радио шта ми год нареде бабе, кева итд. Једино што и данас избегавам јесте да перем судове. То мрзим у ПМ ! Али ако морам то да урадим уместо кеве онда урадим. Не кувам јер никад нисам кувао. То ради кева.

Ni ja ne kuvam, mogu da oljuštim i iseckam luk, krompir išargarepu i toliko od mene. :)
Имам и ја неког супер сецка, ручног, па кеви исечем кромпир кад спрема мусаку или купус кад прави салату. Ако њој дам има да се исече гарантовано.

Углавном ја кувам и искључиво ја правим колаче. Он чешће пегла и брише обућу. Остало како кад ко стигне. Мада ја иницирам да се покрене али се не буни.
Тако сам и дете васпитала. Волим уредно. Па сам некад и напорна. Баш ми је једном рекао- Лепо си ти то смислила, дођеш код мене- ја средим да не гунђаш, одеш кући- син среди да не гунђаш :lol:

kad odem kuci usisavam, prebrisem prasinu nalickam plocice, ocistim wc, pregledam rucke na pvc burziteriji jer je sve to labavo..odradim tako neke kucne stvari...majku maltretiram da kuva al iz milja..jer ce mi faliti jednog dana njena kuhinja..sudje operem..svadjam se sa njom oko ves masine ona voli da to ona odradi..ja takodje volim svoje naredbe da ukucam u ves masinu..peglu mrzim da vidim..

kad odem kuci usisavam, prebrisem prasinu nalickam plocice, ocistim wc, pregledam rucke na pvc burziteriji jer je sve to labavo..odradim tako neke kucne stvari...majku maltretiram da kuva al iz milja..jer ce mi faliti jednog dana njena kuhinja..sudje operem..svadjam se sa njom oko ves masine ona voli da to ona odradi..ja takodje volim svoje naredbe da ukucam u ves masinu..peglu mrzim da vidim..
Bravo. Sve isto, samo oko struje ne pipam ništa i oko vodovoda. I volim da peglam, opušta me pogotovu ako ima dosta da se pegla.

Набавка намирница, смеће, рачуни, одвези довези дете, машина за суђе, спремање било које врсте печења и рибе, прженице и палачинке, поправке ситније, преношење ствари, уношење пелета муж.
Кување, веш, пеглање, чишћење, родитељски ја.
Зимница заједно.
Кад овако напишем изгледа да сам се добро удала...

Back