Podela Kosova je jedino rešenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
PRIŠTINA, 15. maja 2011 (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dacić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.

"Mislim da je jedino realno rešenje da tamo gde žive Srbi ostanu u Srbiji, a da se drugi deo gde žive Abanci odvoji. Samo to je realan način koji nas može dovesti do brzog rešenja. Ostala rešenja su gubitak vremena i treba da prodju godine i decenije u pokušajima da rešimo mala pitanja", rekao je Dačić u intervju za dnevnik "Zeri".

Upitan direktno da li predlaže podelu Kosova, Dačić je odgovorio: "To je moje mišljenje, iako se to ne svidja ni Beogradu ni Prištini. Medjutim ja sam političar realista i ne vidim drugo rešenje".

Dačić je podsetio da pitanje nezavisnosti Kosova nije "zatvoreno i da Kosovo nisu priznale sve zemalje". "Ako želite da budete deo EU treba da imate i saglasnost Srbije, ali ovako kako smo počeli nećemo imati rešenja još narednih 20 godina", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je dobro što je dijalog izmedju Beograda i Prištine počeo ali je naveo "da je veoma teško da se nadju rešenja koja će biti prihvatljiva i za Srbe i za Albance". "Da je to lako, do sada bismo imali rezultate", rekao je Dačić.

dacic1.jpg
PRIŠTINA, 15. maja 2011 (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dacić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.

"Mislim da je jedino realno rešenje da tamo gde žive Srbi ostanu u Srbiji, a da se drugi deo gde žive Abanci odvoji. Samo to je realan način koji nas može dovesti do brzog rešenja. Ostala rešenja su gubitak vremena i treba da prodju godine i decenije u pokušajima da rešimo mala pitanja", rekao je Dačić u intervju za dnevnik "Zeri".

Upitan direktno da li predlaže podelu Kosova, Dačić je odgovorio: "To je moje mišljenje, iako se to ne svidja ni Beogradu ni Prištini. Medjutim ja sam političar realista i ne vidim drugo rešenje".

Dačić je podsetio da pitanje nezavisnosti Kosova nije "zatvoreno i da Kosovo nisu priznale sve zemalje". "Ako želite da budete deo EU treba da imate i saglasnost Srbije, ali ovako kako smo počeli nećemo imati rešenja još narednih 20 godina", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je dobro što je dijalog izmedju Beograda i Prištine počeo ali je naveo "da je veoma teško da se nadju rešenja koja će biti prihvatljiva i za Srbe i za Albance". "Da je to lako, do sada bismo imali rezultate", rekao je Dačić.

:lol: nego nešto sam načuo da albanci traže neku teritorijalnu zadovoljštinu u obliku preševske doline sa večinskim albanskim pučanstvom, za sjever kosova gdje su srbi većina

Poslednja izmena:
dacic1.jpg

Мени је ова његова реченица тотално противречна.

Косово нису признале све земље, али, ето, МИ пристајемо да им дамо легалитет/легитимитет? :dash::dash::dash:

Зарад светле заједничке будућности у ЕУ... :roll::dash:

Molio bih nase nadasve realne i objektivne moderatore da ovu temu zatvore ili obrisu,a postavljaca kazne jer je tema flagrantno krsenje Ustava kao najviseg pravnog akta ove drzave. To sto jedan ministar direktno krsi Ustav ne mozemo da sprecimo, ali otvaranje jedne ovakve protivustavne teme i protivustavnu pricu mozemo da zaustavimo.

Dakle, lock i ban za korisnika `Vesti Krstarice`. Molim lepo...ili mozda i moderatori ne postuju Ustav Srbije? :think:

Došli smo do logike "daj šta daš",
ili - bolje išta,nego ništa !
Ali,albanjerosi neće prihvatiti tu opciju.
Osim,ako im tutori ne zavrnu jajca !
A,neće.
Jer,stav Zapada je da - nema podele !

Сад ће, још, ови наши растурачи земље да моле Запад да подели НАШУ територију! :hahaha: :dash::dash:

:lol: nego nešto sam načuo da albanci traže neku teritorijalnu zadovoljštinu u obliku preševske doline sa večinskim albanskim pučanstvom, za sjever kosova gdje su srbi većina

Meni se čini da će to biti i slijed događaja.

Sjever Kosova+humano preseljenje Srba iz enklava, odnosno zamjena stanovništva za Albance sa sjevera Kosova, u zamjenu za Preševo, Medveđu i Bujanovac. :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back