Podela Bosne i Hercegovine?

Нико не доводи у питање РС, јер српска Херцеговина би свакако постојала као аутономна област или ентитет звани Република Српска Херцеговина.
zanimljiva je ideja, ne sporim, ali treba provesti referendum za tako nešto. Mislim da bi većina Trebinjaca, Bilećana itd. radije bila deo Republike Srpske u okviru proširene Srbije negoli deo NATO prćije Crne Gore.

kvislinška opozicija. Kazniće ih narod Srpske sledeće izbore
Мен' мирише на прво изборни, после ћемо лако (са чаршијом) :lol:

Zanimljiva je ideja pripijanja Istočne Hercegovine Crnoj Gori. To bi donelo 60000 hiljada Srba u CG i prelomilo na srpsku stranu u trenutnoj situaciji gde je mešano.

Ipak, ne verujem da će se to desiti s obzirom da je Republika Srpska ujedinjena teritorija.
Мање није занимљива, већ су припојили партизани добар комад Херцеговине.
Али своји смо за сад па .... у поклоне не гледамо.

zanimljiva je ideja, ne sporim, ali treba provesti referendum za tako nešto. Mislim da bi većina Trebinjaca, Bilećana itd. radije bila deo Republike Srpske u okviru proširene Srbije negoli deo NATO prćije Crne Gore.
Можемо да глумимо Вучића као да Србија није шатро такође НАТО прћија, али то је реалност. Мени је жао људи који верују у те бајке да смо ми нешто контра НАТОа.
Америка се променила под Трампом, НАТО се мења, све се може променити, само ће нам босански муслимани остати исти непријатељи, чак и гори него што их памти Иво Андрић.
Зато боље и у ЦГ, него са њима у некој државној унији.

Можемо да глумимо Вучића као да Србија није шатро такође НАТО прћија, али то је реалност. Мени је жао људи који верују у те бајке да смо ми нешто контра НАТОа.
Jedno ne isključuje drugo. Ipak i Srbija pod Vučićem kao zapadna NATO prćija ne može da primiriše nivou poniznosti Crne Gore.

Америка се променила под Трампом, НАТО се мења, све се може променити, само ће нам босански муслимани остати исти непријатељи, чак и гори него што их памти Иво Андрић.
I jedni i drugi su 90tih potpisali dalje tokove odnosa sa Srbima. Bosanski muslimani su lokalna pretnja, Amerikanci globalna. Ne postoji američki režim koji će biti dobar po Srbe, postoje samo manje loši.

Зато боље и у ЦГ, него са њима у некој државној унији.
Najbolje je u Srbiji ili nezavisnoj Srpskoj.

Ja mislim da ni JD Vance ne bi dozvolio da ponovo ratujete u BiH, ali čak i ako se on popišmani, dovoljne su Engleska Francuska i Nemačka da bombarduju političku Bijeljinu, i vaš pokušaj secesije je propo ko žeton.
A šta mogu Engleska, Francuska i Nemačka da urade ako u RS dođu ovi sa ovog snimka, a ime im je Wagner ?

421975074_275681378875710_5463045219234266067_n.jpg

Bubetaš gluposti. Javno i političko mijenje zemalja EU je itekako važno za Srbe i Srbiju, jer pozitivni politički utjecaji omogućuju srpskim političkim elitama razumijevanje političkih elita iz EU o realnim specifičnim željama i potrebama Srba i Srbije, dok negativni politički utjecaji zatvaraju vrata mogućnosti da srpski političari ishode razumijevanje i odobravanje EU-a za neke konkretne srpske težnje i ideje. Dakle, mani se dječjeg inaćenja "briga mene što drugi misle", jer Srbi ne žive na pacifičkom otoku u izolaciji od svakoga, već su dio ljudskog društva i međuovisnosti i veze između Srba i drugih naroda itekako utječu na Srbe.

Takvo tvoje mišljenje je nešto što se može razumijeti od nekog osnovnoškolca ili nabrijanog bubuljičastog tinejdžera punog hormona i adrenalina, ali ako si stariji od 25 onda tvoji rezoni i stavovi nisu u skladu s tvojim godinama i očekivanim kognitivnim razvojem.

Misliš reći, pošto bismo kupili zapadni dio RS? :kafa:
EU ne može samo blokirati Republiku Srpsku a da ne blokira čitavu Bosnu i Hercegovinu. Ti i ne živiš u BiH. Tvoji Hrvati ako vole da budu kmetovi Sarajevu neka budu niko im i ne brani...A to da vi kupite zapadni dio RS ? Pa vama je euro ko tepsija. Niste u stanju ovladati Mostarom 30 godina a ko nešto bi kupovali zapadnu RS. Nemate para za most u Gradišci...a ono bi nešto :lol:.

Vidi se da ne živiš ovdje :D
Sarajlije oborile i banderu na kojoj se vijorila zastava RS-a, skupa sa zastavom, bandera zabodena na teritoriji RS-a ali se vidjela iz Sarajeva :D pa što nisu ponovili? Pardon, ne zastava nego krst i zastava.
Sarajlije su etnički očisitle Sarajevo od oko 150.000 - 250.000 Srba. Nije da je bilo kome pametnom bitno šta rade i žele sarajlije.

Poslednja izmena:
Ne kontam kako misliš da ostvarite maštarije ako:
a) ne napadnete i pokušate nasilnim putem
b) mi u Federaciji nismo ovce koje ćemo tek tako dati svoju zemlju
Pojasni, hvala.
Nisam za rat, nikako nisam za rat, ali jbg ako inistirate na ratu šta se može?
Na ratu insistriaju isključivo i jedino političari iz federacije. Isto kao i prošli put kad su pokušali, pa dobili po nosu.

Muslimani prete praznom puškom. Na ovom primeru se vidi da nemaju ništa.

1. Nemaju vojsku - dele oružane snage sa Srbima i Hrvatima
2. Nemaju saveznike - Cvijanovićka se sastaje sa Erdoganom, Dodik sa Trampovim savetnicima uz nedvosmislenu podršku Srbije, Rusije i Mađarske.
3. Nemaju svoj entitet - dele federaciju sa Hrvatima koji ih blokiraju za sve živo ukoliko im nešto nije po volji.
4. Nemaju zaleđe - Srpsko Sarajevo 500 metara vazdušnom linijom od Baščaršije kao u stara dobra vremena
5. Nemaju demografiju - najgori odliv mozgova uz Kosovske šiptare u Evropi

Jedino što imaju je islamističku PTSP dijasporu i internet botove koji vise po krstarici, BN televiziji i portalu Nebojše Vukanovića.

Sve u svemu, u tako tužnoj situaciji da sam Bošnjak gledao bih da pustim Srbe i obračunam se sa Hrvatima kako bi od Federacije napravio nacionalnu državu gde bi činili 75+% stanovništva.

Ipak, poznato je da gde islam dođe tu razum umire tako da ne očekujem da će se nagoditi već da će nastaviti da srljaju u svoju propast.
Ne bih ja vredjao ni jednu religiju pa tako ni Islam, pogotovo zato sto Islamu vrlo malo znam, ali oni du daleko od Muslimana, to kako oni zive veze sa Islamom na bliskom istoku nema, za pocetak Muslimanima je alkohol zabranjen, a sta radi omladina u Sarajevu vikendom? Loče
Zabranjena im je kocka, kovkarnice na svakom cosku
Itd
No nebitno, dobar post.
A cerka direktora cirkusa nek uprti slonove iz cirkusa ko Hanibal i krene na Banja Luku ko on na Rim 😃😃😃 ona ce uzezi pusku, aj da se ne sprdamo sa ozbiljnim stvarima, i niko nece vas napasti samo ce se RS odcepiti a vi cete dobiti fildzan republiku. Svi srecni svi zadovoljni, RS nije vasa, i nije na vama da goborite o sudbini RS.
Ne svojatajte tudje.
Komunisticke granice okaci macku o rep, a ako velike sile dozvole da se RS otcepi, sto se strpljivo ceka, pa i Jevreji su 1000 hodna cekali na Izearl, a vi krenete u AGRESIJU na RS, procete od velikih sila ko Kartagina.
Mi smo naucili da se sa velikima nevalja kaciti, naucila je i Ukrajina, vi cete tek, ako ne naucite iz tudjih gresaka

Poslednja izmena:
Prvo ti nisi ginula. I ne sjećaš se tog vremena. Za razliku od mene. Drugo neće više niko ginuti. Za tim zaista nema potrebe. To će sve ići mirnim putem. I na kraju jesi li primetila da evo 30 godina od kraja rata o nekakvom novom ratu pričate samo vi?
Bole me leđa, od sjedenja prekomjernog, imaš neki savjet, ne zamlaćuj me tim budalaštinama, hljeba ti.

Poslednja izmena:
Ne kontam kako misliš da ostvarite maštarije ako:
a) ne napadnete i pokušate nasilnim putem
b) mi u Federaciji nismo ovce koje ćemo tek tako dati svoju zemlju
Pojasni, hvala.
Nisam za rat, nikako nisam za rat, ali jbg ako inistirate na ratu šta se može?
Poštujte ostale narode pa neće biti problema. Bosna nije samo vaša.

Back