Pod istim krovom sa bracnim partnerom, decom, mamom i tatom

Poruka
22.458
Zivot pod istim krovom sa bracnim partnerom, decom i roditeljima ima nesto malo prednosti i bezbroj mana. Da li zivite tako, da li ste izasli iz zajednice ili da li ste od pocetka samostalni? I zasto da i zasto ne?
Navescu neke razloge za: "iskoristavanje" dede i bake za cuvanje dece, povremeno ili stalno kuhanje - vise slobode za zadovoljenje nekih licnih potreba, vise vremena za muza, teska ekonomska situacija, izbegavanje kredita, zaduzenja, kirija, mala plata etc.
Protiv: jaz generacija i razlicito shvatanje odgoja dece, zivotnih prioriteta, stila zivota, ogranicena sloboda i stalni nadzor cak i kada se tvrdi suprotno, uplitanje u finansije, odluke, odmore etc- skoro pa neizbezan sukob.

Одвојено и самостално од почетка, тако је и најбоље.

Да бабе и деде могу да чувају децу, и рађали би их.

Да не причам о томе како чување деце увек извуку као адут да сте им нешто дужни целог живота.

Што се ручкова тиче, раније свако за себе.

Сад кад је свекар стар, носимо и њему храну, и то ми је ОК, исто бих радила и за своје родитеље.

Имају млади времена за све ако се добро организују, а ако хоће да изврдају по неку обавезу, онда морају да истрпе и спочитавање.

Zivot pod istim krovom sa bracnim partnerom, decom i roditeljima ima nesto malo prednosti i bezbroj mana. Da li zivite tako, da li ste izasli iz zajednice ili da li ste od pocetka samostalni? I zasto da i zasto ne?
Navescu neke razloge za: "iskoristavanje" dede i bake za cuvanje dece, povremeno ili stalno kuhanje - vise slobode za zadovoljenje nekih licnih potreba, vise vremena za muza, teska ekonomska situacija, izbegavanje kredita, zaduzenja, kirija, mala plata etc.
Protiv: jaz generacija i razlicito shvatanje odgoja dece, zivotnih prioriteta, stila zivota, ogranicena sloboda i stalni nadzor cak i kada se tvrdi suprotno, uplitanje u finansije, odluke, odmore etc- skoro pa neizbezan sukob.

nesam skolovala
a nemam ni zenu ni decu ni muza
nisam zivela sa babom i dedom i dok smo bili klinci isli smo nedeljom na rucak kod njih, nisu nas nikad cuvali jer su nas roditelji uvek vukli sa sobom gde god da su isli
i mislim da ne bih zivela sa roditeljima ni mojim ni njegovim, bolje i lakse kad si sam

Најбоље је да свако има своју вилу са базеном.

A ti bas neka luksuzna... Ti bi vilu sa bazenom. Pa to je sramota.

Svako nek gradi svoj dom. To je prirodno.

Deca su bezobrazna, prvo dodju da zive kod roditelja, jedu piju dzabana... A onda pocnu nametati svoja pravila. Kad se kupa kad se jede kad se spava.
Trose pare svojih roditelja, provode se po morima.

Na kraju roditelje proglase ludim, kazu demencija samo da bi im uzeli celu penziju. Starci zive kao u popravnom domu. Onda pocinju smetati, baba ne lupaj, baba gubis se. Baba ide svako jutro busom na drgi kraj grada da kupi lebac. Baba smeta, Deda smrdi.

Sram te bilo da te sram....

Deca su bezobrazna, prvo dodju da zive kod roditelja, jedu piju dzabana... A onda pocnu nametati svoja pravila. Kad se kupa kad se jede kad se spava.

Na kraju roditelje proglase ludim, kazu demencija samo da bi im uzeli celu penziju. Starci zive kao u popravnom domu. Onda pocinju smetati, baba ne lupaj, baba gubis se. Baba ide svako jutro busom na drgi kraj grada da kupi lebac. Baba smeta, Deda smrdi.

Да ли је могуће да не схваташ иронију?

uvek moze covek da ih ugura u neki dom za nezbrinute babe i dede. :mrgreen:

Ah da je tako lako, ode onda penzija u staracki dom. Bolje drzati ih uz sebe , veca lova.

I onda snajke vole da lece svoje komlekse nad njima.

Koliko ima snajki kad im neko dodje u goste kako glume kao, brinu se za svekrvu i svakra, lepo se raznezi. A sve je to gluma.

A kad gosti odu, ode i ljubaznost, kazu baba izlapela si, gubis se, imas demenciju, alchajmer, bolje da tovja penzija bude kod nas.

Ah da je tako lako, ode onda penzija u staracki dom. Bolje drzati ih uz sebe , veca lova.

I onda snajke vole da lece svoje komlekse nad njima.

Koliko ima snajki kad im neko dodje u goste kako glume kao, brinu se za svekrvu i svakra, lepo se raznezi. A sve je to gluma.

A kad gosti odu, ode i ljubaznost, kazu baba izlapela si, gubis se, imas demenciju, alchajmer, bolje da tovja penzija bude kod nas.

penzija je mala cena slobode. :mrgreen:

...iliti drugim rečima:svekrve neiscprna tema :lol:

šalim se...

Prednosti i mane zajedničkog života stvaraju uparavo ljudi koji čine zajednicu.
Mi smo od samog starta živeli odvojeno od roditelja sticajem okolnosti.
Ja lično verujem da bi nam svima bilol akše da smo bili sa mojim ili njegovim roditeljima.
(imala bih kome da ostavim decu i da skoknem u prodavnicu sama, a ostareli roditelji,opet ne bi bili sami .isl)
Ali...ko to zna, možda i ne bi bil lakše...

moji su tako živeli
ja srećom ne

...sve ima prednosti i mana ako su ljudi normalni a zivotni prostor dovoljno veliki...

...toliko je sve relativno da sam licno mnogo zadovoljna sto nisam isla u obdaniste jer je baka bila dobrovoljac da bude "iskoriscavana" za cuvanje balave mene.
...kakva su obdanista tada bila, uopste mi nije zao sto sam ih propustila...

Da, ali bi sad mozda zivela u Dubaiu, kao prva od cetri zene, ili kao malo vise promiskuitetna zalutala u dramske umetnosti, ili...bake svasta usade deci u glavu :malav:

...iliti drugim rečima:svekrve neiscprna tema :lol:

šalim se...

Prednosti i mane zajedničkog života stvaraju uparavo ljudi koji čine zajednicu.
Mi smo od samog starta živeli odvojeno od roditelja sticajem okolnosti.
Ja lično verujem da bi nam svima bilol akše da smo bili sa mojim ili njegovim roditeljima.
(imala bih kome da ostavim decu i da skoknem u prodavnicu sama, a ostareli roditelji,opet ne bi bili sami .isl)
Ali...ko to zna, možda i ne bi bil lakše...

Ја сам сигурна да вам не би било лакше, и не бисте дуго остали у добрим односима.

Свеједно да ли си са својим или његовим родитељима.

Пракса потврдила милијарду пута, што бисмо се баш ми трудили да је оповргнемо :ljutka:

Da, ali bi sad mozda zivela u Dubaiu, kao prva od cetri zene, ili kao malo vise promiskuitetna zalutala u dramske umetnosti, ili...bake svasta usade deci u glavu :malav:

Nemam ja nista protiv bogatih seika i reflektora pozorista...znala je baka sta radi, prvo mi je stavila protezu, da imam na sta da navatam seika:mrgreen:...vis' sta ti je ulaganje u buducnost:heart:

sa 19 sam otisla od kuce, i od tad sam samostalna.
tako ce ostati dok sam ziva.

ne, ne zivim u zajednici
da, od pocetka smo samostalna porodica
i ... da, redovno koristimo pomoc bake kada "zagusti":lol:

Da su ljudi normalni, to ne bi bila mana, nego prednost.

Posto ljudi nisu normalni, to je mana, a cesto je cak, posto su vecina roditelja potpuni idioti, i zestoka mana.

- - - - - - - - - -

Vecina roditelja, baba i deda u Srbiji je dzabolebarila na drzavnom poslu u SFRJ vreme, i ko ih bre hebe.

- - - - - - - - - -

...sve ima prednosti i mana ako su ljudi normalni a zivotni prostor dovoljno veliki...

...toliko je sve relativno da sam licno mnogo zadovoljna sto nisam isla u obdaniste jer je baka bila dobrovoljac da bude "iskoriscavana" za cuvanje balave mene.
...kakva su obdanista tada bila, uopste mi nije zao sto sam ih propustila...

Obdanista u SFRJ vreme su bila dno dna.
Kao i sve u SFRJ vreme.
Danasnja obdanista su pojam za ta komunjarska.

Back