Stojkov Menidjer
Legenda
- Poruka
- 71.268
Ne pričam sa onima što su snašli posle 2000-te a do 2008-me.....ne razumem proleterski, aj prevedi....
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne pričam sa onima što su snašli posle 2000-te a do 2008-me.....ne razumem proleterski, aj prevedi....
.............ja sam se snašo ranije, bauštela + stari kapital još od K und K samo su mi tvoji proleteri nešto otimali, al su posle vratiliNe pričam sa onima što su snašli posle 2000-te a do 2008-me
Mislim da ovde grešiš, taj njihov strah je jači od lažnog patriotizma.To baš i nije tako, na primer ako baćuška Putin vakciniše mnogi antivakseri su spremni zavrnuti rukave.
Naravno, ima i onih koji veruju da je zemlja ravna, ili naš kolega daco koji veruju je izbegavanje seksa lekovito ili da ne treba jesti proteine, osim onih iz kokosa. I veruje da Miroljub Petrović najveći i najuspešniji lekar ikad.razumem sta si hteo da objasnis, ali mi nekako lici na vuckovo izlaganje (tako on cesto objasnjava sirokoj populaciji zbog cega ga opozicija kritikuje)...
svakako, ima ljudi koji uopste ne veruju da postoji taj...kovid
Advokat ti je objasnio sve o nepostojećim vakcinama koje treba da primi svako po nepostojećem zakonu? Bravo, odličan ti je advokat, lepo šiša.Ma kakve kazne, advokat mi je objasnio sve. On ti sastavi pismo, kaze ti gde saljes, i ne moras da primis vakcinu. Ovce ce sa prime i da se otruju..
I to je lažni tekst, ali vi čitači verujete u sve što vam serviraju.Struka.......
BEOGRAD - Tokom pedesetih godina prošlog veka 50.000 dece između pet i 15 godina starosti u Srbiji lečeno je zračenjem od epidemije zaraznog gljivičnog oboljenja kože glave (Tinea capitis), u narodu poznatog kao kosopasica.
Takav tretman tim ljudima danas ozbiljno ugrožava život jer je veliki broj njih oboleo od tumora u predelu glave i vrata. U celoj bivšoj SFRJ zračenju x-zracima između 1950. i 1959. godine bilo je podvrgnuto 100.000 dece, iako se ova bezazlena bolest i bez lečenja povlači tokom puberteta.
Masovna kampanja
Masovna kampanja vođena je uz podršku Unicefa, koji je obezbedio finansijska sredstva, opremu i logistiku, sve do pronalaska leka „grizeofulvina“ 1959. godine.
Postupak lečenja sastojao se od zračenja glave, ali ne odjednom, već svaki dan po jedna ili dve od ukupno pet određenih delova lobanje. Kada bi se završilo zračenje, deci je stavljana bela „gipsana“ Lajmova kapa od očvrslog koloidnog rastvora, nalik na kacigu, i oni su otpuštani kući.
Kapa je skidana posle 21 dan, a s njom je otpadala i kosa. Dete je ostajalo ćelavo nekoliko nedelja. Preostale vlasi uklanjale su medicinske sestre pincetom. Posle ovako agresivne epilacije lekovi u obliku masti mogli su bez smetnje da se nanose na golu kožu.
- Odveli su nas na lečenje pod pretnjom. Tako je bilo u ono vreme. Osećali smo se kao u logoru. Svi su nas zvali mesečari zbog toga što smo nosili bele „gipsane“ kapice posle zračenja - pamti Živanka Kecojević iz sela Dragojevac.
Povraćanja i glavobolje
Lečena deca neposredno po zračenju nisu imala većih neugodnosti osim, u nekim slučajevima, povraćanja, glavobolje i iritacije kože. Nekima se nije vraćala sva kosa već su ostajali pečati.
Prema dokumentaciji iz gradskog arhiva, samo u Beogradu lečeno je 25.000 dece. Ovu šokantnu priču o tome kroz kakve su traume prolazila ta deca i s čime se danas suočavaju u poznim godinama dok se bore sa teškim oblicima karcinoma, pročitajte u prvom broju nedeljnika Njuzvik Srbija, koji danas besplatno poklanjamo uz Kurir.
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...50000-srpske-dece-lecenje-obavljeno-x-zracima
zzz
Nije lažni.I to je lažni tekst, ali vi čitači verujete u sve što vam serviraju.
Kon je lagao i zastrašivao narod pre desetak godina kad je uvezao milione nepotrebnih vakcina koje su posle bačene.Kon preti tužbom Ćustiću: Najgori su ostrašćeni lažovi
Član Kriznog štaba dr Predrag Kon oglasio se danas na svom Fejsbuk profilu i objavio status posvećen glumcu Slobodanu Ćustiću, koji je dao intervju za Direktno.rs, i između ostalog, rekao da "dr Kon laže i zastrašuje narod". Iz tog razloga i poređenja sa nacističkim doktorom Jozefom Mengelom, dramskom umetniku zapretio je tužbom.
Ovo nisam čitao, nažalost.Jeste, sve je tačno što ti pročitaš u Kuriru ili Blicu.
Znači linkovao si i copy/paste tekst koji nisi čitao. Raspadaš se totalno u neznaju.Ovo nisam čitao, nažalost.
Ok, ali vidiš, on tuži ljude kad tako nešto kažu. Zapatio totalitarnu svest, osilio se, hoće da ućutkava.Kon je lagao i zastrašivao narod pre desetak godina kad je uvezao milione nepotrebnih vakcina koje su posle bačene.
Ovo šta sad radi je nešto sasvim drugo i deo je svetske priče.
Iz prve ruke .Znači linkovao si i copy/paste tekst koji nisi čitao. Raspadaš se totalno u neznaju.
Ko se suda lati .....Ok, ali vidiš, on tuži ljude kad tako nešto kažu. Zapatio totalitarnu svest, osilio se, hoće da ućutkava.
Koji Kurir?Jeste, sve je tačno što ti pročitaš u Kuriru ili Blicu.
... u Srbiji dobija garant ako ima, ko što reće Mali za Krik - svoje sudije.Ko se suda lati .....
Gubi čova kantar u žaru vakcinaroškog zanosaKoji Kurir?
Turci napravili dokumetarac o tome.
Na snazi je ponižavajuć zakon o obeštećenju žrtava otmice beba a ti tvrdiš da to postoji samo u Kuriru i Blicu.
Ovo je jasan pokušaj podele svakog društva u svetu na koronofiličare i koroana skeptike.Gubi čova kantar u žaru vakcinaroškog zanosa
Ne, nego mi je objasnio kako da ne vakcinisem dete, i neke starije clanove porodice koje teraju takodje da se pelcuju.Advokat ti je objasnio sve o nepostojećim vakcinama koje treba da primi svako po nepostojećem zakonu? Bravo, odličan ti je advokat, lepo šiša.
ijaooo, pa ovo isto vucko rekao u jednom od svojih monologaNaravno, ima i onih koji veruju da je zemlja ravna
Satanisti ismevaju pametne ljude koji misle svojom glavom i stavljaju ih u kategoriju ravnozemljasa.. Dokazi jasno govore da su vakcine stetne. Pa doktori se ne vakcinisu? Cudno a?ijaooo, pa ovo isto vucko rekao u jednom od svojih monologa
Dačo druže, Matrix je krenuo u obdanište.Ne, nego mi je objasnio kako da ne vakcinisem dete, i neke starije clanove porodice koje teraju takodje da se pelcuju.