POČINJE VAKCINACIJA DVA MILIONA LJUDI U SRBIJI! Evo za koga je OBAVEZNA, a kome se PREPORUČUJE

e pa to!
i onda su ljudi (i ja) postali apsolutno nepoverljivi za bilo sta sto oni kazu, predloze, nabave...u stilu `brinemo za narod`
To je normalna reakcija, ali antivakserska ekipa je generalno protiv vakcina makar ih predlagala i najpoštenija vlast na svetu. Međutim, ja se ne vodim time nego sam prosuđujem šta bi moglo da bude dobro, a šta ne. Recimo nije tajna da ne vollim Vučića (blago rečeno), ali ako on pere zube da li sad zbog toga ja treba da bacim četkicu da bih dokazao da sam protiv? Ne pada mi na pamet. Isto je i sa vakcinama. Ne vodim se time šta pričaju na TV (koju inače ni ne gledam) nego onim što se medicinski pokazalo dobrim. Pojednostavljeno - ako se razbolim od bilo čega neće me lečiti Fejsbuk nego lekar. Naravno da ću onda s njim da se konsultujem oko toga.

Dodik je reko da je naručio miliJon komada za RS.
Ovaj naš izgleda još uvek drži u tajnosti.
Nema tu nikakve tajnosti, vidi, Dodik naručiva 1 miliJon ali to drži u śteku, dotle Vučić naručiva malo više nego śto treba, jer ako Dodik uvali Hrvatima po povoljnijoj cijeni onda Vučić prebaciva još jedan kontigent zaBosnu jer ovde možeš da naručiš prema broju populacije pa oduzmeš pola jer niko nije lud pa će to isto u Bosnu da Mile tamo istrguje. Šta su se njih dvojica dogovarali ja nemam pojma.

To je normalna reakcija, ali antivakserska ekipa je generalno protiv vakcina makar ih predlagala i najpoštenija vlast na svetu. Međutim, ja se ne vodim time nego sam prosuđujem šta bi moglo da bude dobro, a šta ne. Recimo nije tajna da ne vollim Vučića (blago rečeno), ali ako on pere zube da li sad zbog toga ja treba da bacim četkicu da bih dokazao da sam protiv? Ne pada mi na pamet. Isto je i sa vakcinama. Ne vodim se time šta pričaju na TV (koju inače ni ne gledam) nego onim što se medicinski pokazalo dobrim. Pojednostavljeno - ako se razbolim od bilo čega neće me lečiti Fejsbuk nego lekar. Naravno da ću onda s njim da se konsultujem oko toga.
To baš i nije tako, na primer ako baćuška Putin vakciniše mnogi antivakseri su spremni zavrnuti rukave.

Krenuli su pritisci medjunarodnih organizacija, i odmah stize vakcinacija.. Nova prevara koju su smislili jeste domaca vakcina, a ustvari to nije nikakva domaca vakcina vec inostrana spakovana kod nas. Uglavnom svaka vakcina je djubre i teski otrov, i ne treba je primiti. A i onako se kod nas kazne ne izdaju za takve stvari...

Prve doze vakcine protiv gripa, prema najavama, stižu već početkom oktobra. Ovogodišnja vakcinacija po mnogo čemu je specifična — biće dostupan najveći broj doza do sada, prvi put posle 14 godina imamo i domaću vakcinu, a sve se dešava dok pandemija virusa korona bukti u celom svetu.

Upravo zbog pandemije vlada veliko interesovanje za vakcinu protiv sezonskog gripa, najviše zbog bojazni šta bi moglo da se dogodi ukoliko bi došlo do "ukrštanja" dva virusa.

Da se to ne bi dogodilo, država i nadležne institucije su ove godine nabavile veliki broj doza vakcine, budući da je zbog virusa korona svuda veća potražnja.

Koliko vakcina i koji su proizvođači?

Republički fond zdravstvenog osiguranja obezbedio je u prvoj turi 344.920 doza vakcina. Po ceni od 795 dinara po dozi ugovorena je četvorovalentna vakcina protiv gripa za starije od tri godine, koju proizvodi „Abot“.

Vakcina za uzrast do 36 meseci, koja košta 1.194 dinara i četvorovalentna je, ugovorena je sa „Torlakom“.

Dakle, Beogradski Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ posle decenije i po počeće sa proizvodnjom domaće vakcine protiv sezonskog gripa „torvaksflu“, za koju se očekuje da će biti dostupna u oktobru, a najkasnije u novembru.

Kako se najavljuje, „Torlak“ bi sam mogao da proizvede oko 200.000 doza, tako da se za ovu godinu očekuje oko 600.000 vakcina, što je dvostruko više nego godinu dana pre.

Direktorka „Torlaka“ Vera Stojiljković rekla je da je domaća vakcina već registrovana i da je od nadležne agencije za lekove Srbije dobila dozvolu.

Ona je dodala da je trenutno u toku proizvodnja aktivne komponente vakcine protiv gripa, nakon čega sledi kontrola kvaliteta, te finalizacija i dobijanje sertifikata, a potom distribucija i upotreba.

Kurir.rs/Blic
Када ће вакцина у Србија да дође?

razumem sta si hteo da objasnis, ali mi nekako lici na vuckovo izlaganje (tako on cesto objasnjava sirokoj populaciji zbog cega ga opozicija kritikuje)...
svakako, ima ljudi koji uopste ne veruju da postoji taj...kovid

razumem sta si hteo da objasnis, ali mi nekako lici na vuckovo izlaganje (tako on cesto objasnjava sirokoj populaciji zbog cega ga opozicija kritikuje)...
svakako, ima ljudi koji uopste ne veruju da postoji taj...kovid
Ima svakakvih, bilo je i onih koji nisu verovali u Špansku groznicu, teoretičara zavere je uvek bilo. Jedino što sad imaju veći prostor da se razmahnu zahvaljujući društvenim mrežama.

To baš i nije tako, na primer ako baćuška Putin vakciniše mnogi antivakseri su spremni zavrnuti rukave.
Druže, bolje zavrnuti rukav za Ruse nego se guziti skinutih gaća za Amerikance.
Ne znam da li se slažeš, ali većina misli isto kao ja.
Lepa ti guza...malo bi ovde mogao da obriješ...vole Amerikanci...pazi sad...

Back