ПОЧИЊЕ: Клаус Шваб предвидео скоро укидање избора чак и у демократским земљама

Predvideli su i Rusi da će sleteti na mesec, pa je tu krenulo nešto naopako.
A Srbinfo je odavno predvideo propast EU i Amerike pa šta je s tim bilo niko da ih pita. :mrgreen:

Što se tiče tog Švabe, stvari stoje upravo obrnuto. Ne samo da se ne planira ukidanje izbora nego se još traži da se sledeće godine održe i u ratom zahvaćenoj Ukrajini iako je svakom jasno da dok ne prestane rat i vrate se svi izbegli nema uslova za to.
Prema tome budite mirni vi koji ste za izbore, mada da se ne lažemo mnogi i niste jer volite diktatore. Slobodni izbori i diktatura su stvari koje se međusobno nikako ne slažu.

Ma kakva je to država uopšte, gde jedan bivši predsednik nema imunitet već ga razvlače po blatu i prašini ?

Alo bre, pa nije on bio nekakav PORTIR već PREDSEDNIK nad 300 milona ljudi ?

Sprdačina, sad me i ne čudi ona BEŽANIJA IZ AVGANISTANA, tamo je izgleda OPŠTE RASULO , KOJEKUDE ?:kafa:
U normalnoj državi niko nije imun na zakone pa je broj demokratskih država u kojima su bivši predsednici i premijeri robijali priličan.

U normalnoj državi niko nije imun na zakone pa je broj demokratskih država u kojima su bivši predsednici i premijeri robijali priličan.
Da li je država DEMOKRATSKA, ako se u njoj novinari poput Džulijana Asanža drže u doživotnom zatvoru ? :kafa:

A Srbinfo je odavno predvideo propast EU i Amerike pa šta je s tim bilo niko da ih pita. :mrgreen:

Što se tiče tog Švabe, stvari stoje upravo obrnuto. Ne samo da se ne planira ukidanje izbora nego se još traži da se sledeće godine održe i u ratom zahvaćenoj Ukrajini iako je svakom jasno da dok ne prestane rat i vrate se svi izbegli nema uslova za to.
Prema tome budite mirni vi koji ste za izbore, mada da se ne lažemo mnogi i niste jer volite diktatore. Slobodni izbori i diktatura su stvari koje se međusobno nikako ne slažu.
Bajden-smeh-me.jpg

Opet dobijam izbore, ova elektrika je pravo čudo od izuma.
Mama će opet glasati za mene.

SVE ZA DEMOKRATIJU!

Radovan je ljubitelj država u kojima vlastodršci (bivši i sadašnji) nikako ne mogu da dospeju u zatvor. Imunitet, bajo moj.
Da li bi smo mogli čuti nešto o datumu prijema Srbije u EU od same EU. Bez te male formalnosti, tj bez samog čina prijema, (nikog ozbiljnog “putevi” ne zanimaju, to treba imati na umu) ćeš imati prilike da se naslušaš raznih ad hoc političkih teorija, i ovakvih i onakvih, i čak i lepših od ovih što te nerviraju baš u ovom momentu. Niko ne voli prazna obećanja.

Veruj mi na reč.

• Haha
Reactions: PA8
Следећи корак може бити прелазак на режим прописивања тј. избори више неће бити потребни јер их већ сада можемо предвидети.
takoe, lazni prorok ili vestacka inteligencija ce da predvidi figuru predsednika, i sta ima narod da se pita kada je ovca, nego kovid zakljucavanje, tj. nazad u tor

Vucic odobrava +1!!!!
Ustede ce pare, nemora da deli narodu sendvice pre izbora.
:rotf:

A ko ce da glasa?

Da li bi smo mogli čuti nešto o datumu prijema Srbije u EU od same EU. Bez te male formalnosti, tj bez samog čina prijema, (nikog ozbiljnog “putevi” ne zanimaju, to treba imati na umu) ćeš imati prilike da se naslušaš raznih ad hoc političkih teorija, i ovakvih i onakvih, i čak i lepših od ovih što te nerviraju baš u ovom momentu. Niko ne voli prazna obećanja.

Veruj mi na reč.
Sve ti verujem. Nego, moji politički stavovi su jasni: Srbiji su potrebne dve stvari - izgradnja pravne države i saveznici na međunarodnom planu. A to može da postigne jedino tako što će da postane deo ''kolektivnog Zapada''.

Mislim da ovakva ''vrsta'' demokratije nije ''demokratija''.
Ne samo što je demokratija prvenstveno pravo SMENE vlasti a ne izbora jer svako može lagati šta hoće da bi bio izabran , već termin demokratije se odnosi na sve jedinice od najmanje lokalne zajednice , preko opština, regiona do države .Ne postoji način narodnog prirodnog predstavljanja pred vlašću jer su to zamenile stranke koje biraju kandidate koje će na izborima izabrati gradjani.Ne postoji unutarstranačka stranačka borba poput sistema u Americi.
Ovde bi to bilo sve unapred namešteno , i to bi bila samo farsa.
.......................................................................................................
Očit primer u mnogim zemljama je funkcija premijera .
Ko je njjega izabrao to jest predložio. Gde se taj premijer pojavio programom da Ga narod bira .
To su nepoznate javnosti ličnosti poput većine ministara, bez dokazanog pozitivnog rada u društveno korisnim sferama , izabrani bez volje naroda i bez konkursa jer to nikad nije bilo definisano da postoji barem fikcija konkursa za mesto premijera.
Znači dobra volja bilo kog predsednika bez toga da kaže pre izbora ko će biti premijer i sastav i odgovoran program vlade.
..............................................................................................................................................................................
Mi dajemo pravo predsedniku da bira premijera , a skoro da ne znamo ni bilo kojeg predsednika šta razmišlja.
Mi dajemo pravo poslanicima da glasaju za vladu iako ni oni sami ne znaju buduću vladu a što je gore
vlada posle stoji iznad njih i njihovog autoriteta.
........................................................................................................................................................................................
Moglo bi se definisati da su neki demokratski izborni sistemi anarhistični , što deluje čudno .

Sve ti verujem. Nego, moji politički stavovi su jasni: Srbiji su potrebne dve stvari - izgradnja pravne države i saveznici na međunarodnom planu. A to može da postigne jedino tako što će da postane deo ''kolektivnog Zapada''.
Pa Srbija je deo Zapada, Srbija potpuno zavisi od Zapada. Njena premala težina (slaba i siromašnija) i potpuna nezainteresovanost nekih (Nemačka, Francuska, posebno Makron) uslovljava to da činjenica da je Srbija u američkoj sferi ne proizvodi nikakve praktične posledice.

Srbija je u zapadnoj sferi toliko uticajna da nema želje ni da se primi u EU: to se inače radi tako što se donese odluka, nikakvi “procesi”, odluka, kao u slučaju Bugarske i Rumunije. Zaboravio si? Evo i Makrona, a i komentara, i od pre par dana i od pre nekoliko godina:

0A21A9E8-F53F-4898-AD70-676AB5E4283D.jpeg

009ABC46-A5D5-4C70-9146-3FA96E9FF328.jpeg

F52E8DB9-DF61-4A1D-B8A0-C94F2D8B756D.jpeg

E9C7803A-CDA9-4F3A-A925-6FF996DBD1EC.jpeg

• Haha
Reactions: PA8
Ali bez obzira na napisano, većina stvari ne važi za super sile i sile , jer tu važe druga pravila i drugi zakoni
vladanja koji su nama malim zemljama nepoznati .
Setiti se Olbrajtove i njene izjaveu UN da zakoni koji važe za druge zemllje ne važe za Ameriku ( odnosno time i za duge super sile )
.............................................................................................................................................................................................
I to je tako, na to se treba naviknuti i ne mlatiti praznu slamu kao ovaj forumas iznad da u Rusiji nema demokratije jer je itekako ima i mnogo više nego u drugim zemljama.

Значи, полако на Западу долази до укидања демократије, и успостављање диктаторских режима у стилу Русије?
Upravo tako, samo nas pitaju. Daj da sad Srbija podvikne malo i Rusima, Ameriku je već dovela u red.

Back