Pocetnica

• Začetnik teme Začetnik teme Tamara89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
VB je odlican pocetak. Ako imas Studio onda imas i tutoriale i helpove i sampleove, pa od svega toga uzmes po malo i to je pocetak. E onda uzmes C++, napravis nesto revolucionarno i postavis ga na net.
Onda se malo hvalis na svim mogucim sajtovima i tu je kraj tvoje programerske karijere.

Backy:
VB je odlican pocetak. Ako imas Studio onda imas i tutoriale i helpove i sampleove, pa od svega toga uzmes po malo i to je pocetak. E onda uzmes C++, napravis nesto revolucionarno i postavis ga na net.
Onda se malo hvalis na svim mogucim sajtovima i tu je kraj tvoje programerske karijere.

Ako zelis zaista da se bavis programiranjem bilo bi najbolje da krenes od pocetka(nekog DOS a ne visual programa). Da bi se od pocetka vaspitala u objektno orijentisanom duhu najbolje ti je da krenes sa C++ jer ce ti to kasnije mnogo olakstai da pocnes da se bavis ozbiljnijim programiranjem. Pocinjanje s nekim visual jezikom ce ti omoguciti da vec u startu pravis neke zanimljive aplikacije koje ce biti dobra zabava ali to te odvlaci od sustine stvari. Ovo ti govorim iz licnog iskustva :wink: Na tebi je da odlucis sve zavisi koliko ozbiljno zelis time da se bavis.

Guru:
Backy:

Ako zelis zaista da se bavis programiranjem bilo bi najbolje da krenes od pocetka(nekog DOS a ne visual programa). Da bi se od pocetka vaspitala u objektno orijentisanom duhu najbolje ti je da krenes sa C++ jer ce ti to kasnije mnogo olakstai da pocnes da se bavis ozbiljnijim programiranjem. Pocinjanje s nekim visual jezikom ce ti omoguciti da vec u startu pravis neke zanimljive aplikacije koje ce biti dobra zabava ali to te odvlaci od sustine stvari. Ovo ti govorim iz licnog iskustva :wink: Na tebi je da odlucis sve zavisi koliko ozbiljno zelis time da se bavis.

Priznajem kolega, da sam sa ovim odgovorom potpuno zadovoljan, mada u ovo doba kada vreme znaci novac mislim da bi bila prevelika greska poceti od DOS-a. Naime, programerske tehnologije se prebrzo razvijaju, tako da i nama koji se bavimo ovim poslom je veoma tesko (manjak vremena) da ih sve pratimo sa 100% kvaliteta u korak.
Rezime: ukoliko neko zeli da nauci da programira, nije potrebno da krene od DOS-a, jer je to kontra produktivno, vec treba da nadje dobrog predavaca koji ce predociti sve sto treba.

Posto sam i JA ISTO sto i tamara ( pocetnik )( samo sto sam ja bec poceo sa VB 6.0 ) i sad me zanima sta je tu greska i zasto je on toliko izolovan( mislim na VB) od sveta koji se bavi programiranjem. DAJTE NEKA NAM NEKO PREDOCI SUSTINSKE RAZLIKE C++ I VB, I ZASTO KOJI VALJA ODNOSNO NE VALJA.

Tamara89:
Moze li neko da mi kaze kako da pocnem sa VB

Nemoj uopšte ni da počinješ ako nemaš nameru da se baviš programiranjem baza podataka i da pri tome koristiš Microsofto-v Office, tj Access i ostale programe iz ovog paketa, gde možeš da koristiš poznavanje VB u izradi VBA-koda.

Back