Početi u 36.

fashionps

Početnik
Poruka
26
interesuje me sledeće.........neko vreme sam u novinarstvu, ali ne ide trenutno......, tražim sad gde bi i šta bi, ali niko ne zna konkretno gde da me uputi.........tražim i na drugim stranama posao, ali ne ide takođe...........ne znam, bojim se, koliko mi činjenica da sam u 36. može biti otežavajuća?

koliko mi činjenica da sam u 36. može biti otežavajuća?
По чему је дај број 36 специфичан, па да то може бити отежавајуће у послу?

Не само да си у пуној снази, већ си далеко од свог професионалног зенита.

Porastom godina ljudi očekuju da imaš neko iskustvo i neki minuli rad. I onda će te zaposliti na osnovu tog iskustva. Kad neko vidi da si vodio 3 firme koje su u vreme tvog šefovanja zaradile par miliona dolara prihoda, ili si pisao za renomirane časopiše i povećao im tiraž 3x, onda će te ekspresno zaposliti nebitno od godina jer je jasno da si sposoban da praviš rezultate.

Mađutim, ako imaš samo 36 godina i nemaš nikakav minuli rad, niti rezultate, već si životario i blejao... onda fakat imaš problem.

interesuje me sledeće.........neko vreme sam u novinarstvu, ali ne ide trenutno......, tražim sad gde bi i šta bi, ali niko ne zna konkretno gde da me uputi.........tražim i na drugim stranama posao, ali ne ide takođe...........ne znam, bojim se, koliko mi činjenica da sam u 36. može biti otežavajuća?
Ja sam pre par godina ubacio prijatelja koji je par godina stariji od mene u mojoj bivsoj firmi da radi u jednom timu kada je bilo otvorenih pozicija i on je imao pa tako oko 36- 37. ubacio se u IT koji pre nikad nije radio i ide mu fino, naravno to je bila najosnovnija pozicija, doduse nisam se cuo dugo sa njim ali znam da je napredovao. Ne znam zasto bi bilo kasno ?

Takodje sam imao kolegu na svom prvom poslu koji je imao preko 40. i prvi put se pustio u te vode, zvali smo ga cale :lol: Mislim da je danas neki tim lider. Mnogo dobar covek.
Nije kasno naravno, samo da imas jaku volju i zelju za ucenjem. I da si odlucan.

interesuje me sledeće.........neko vreme sam u novinarstvu, ali ne ide trenutno......, tražim sad gde bi i šta bi, ali niko ne zna konkretno gde da me uputi
Kako neko da te uputi kad ni sam ne znas sta bi? Zacrtaj cilj,posveti mu se i neko ce da ti pomogne.
.........tražim i na drugim stranama posao, ali ne ide takođe...........ne znam, bojim se, koliko mi činjenica da sam u 36. može biti otežavajuća?
Ljudi u najvecem % dozivljavaju uspehe posle 40-e godine.

ja sam otisao u inostranstvo sa 36 god. I jos sa troje djece. Samo hrabro i zivot ce te nagraditi jer si preduzetan!

Forest Gamp, odgledati nekoliko puta.
Solo, pažljivo.

Hvala svima na mišljenju, nadam se da će sve biti kako treba, ali zanimljivo da ima nekih što smatraju da je za novinarstvo neophodna sns karta, znajući put nekih što su na Insajderu, ne bi me čudilo da su ubačeni i da svi novinari, vezano za politiku, manje-više imaju neki dil sa režimom ili su imali, ali ih režim zajebao i zato se okrenuli protiv, ne znam, tako mi se nekad čini, za moj dosadašnji rad nikakva sns karta nije bila neophodna . Znam pouzdano za neke sa Insajdera da su za vreme korone bili na konferencijama za štampu, onim čuvenim.

Наравно да не иде. Никада није ни ишло.

Можеш да радиш само оне послове који други не желе. Ту ти је једнино сигурно да ћеш се запослити.

Ако хоћеш сигуран државни посао и да те врло брзо приме на неодређено, јави се оном са згужваним зубима.

Novinarstvo je danas najmanje nezavisno i u potpunosti u "raljama" politike i za bavljenje tom delatnoscu, vaze isti uslovi kao i u politici.

Back