POČETAK U ITALIJI

• Začetnik teme Začetnik teme ROZA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
R

ROZA

Gost
Došla sam u Italiju pre nekih mesec dana. Pravo da vam kažem ne znam odakle da krenem.

Uglavnom mi se dan svodi da se probudim oko 9-10 sati popijem kafu. pogledam TV, odem do prodavnice, sredim malo kuću i spremim ručak i sačekam muža da se vrati sa posla. Od ovkvog ritma prosto me hvata užas.

U Beogradu sam radila u jednoj firmi koja se bavila uvozom kancelarijskom materijala i pisaćeg programa. Radila sam mestu koji skoro podrazumevao kompletnu koordinaciju svih ovih poslova od narudžbine od ino partnera do krajnje prodaje kupcima. Uvek sam bila u nekoj fazi od pet poslova od jednom. I volela sam taj posao. Plata za taj posao nije baš bila adekvatna za to što sam radila ali sam bila zadovoljna jer sam radila ono što sam volela.

Sada sam ovde upisala kurs za strance koji organizuje njihova opština mada sam i u Beogradu išla par meseci.

Ne mogu da očekujem da mogu da radim isti posao kao ranije bar dok ne naučim sasvim dobro jezik.

Plašim se da se ne zarobim u nekoj fabrici i da radim prosto prošireni posao celog svog života jer smatram da imam pre svega imam dovoljno volje i želje da nešto uradim od svog života.

Ovde se i sa najprostijim poslom može živeti sasvim normalno i bez imalo trzavica ali ja se izuzetno vezujem za posao. Ukoliko mi ne bude odgovarao plašim se da ću ga odrađivati kao od bede i da ću biti veoma nezadovoljna i da bi se to moglo odraziti i na moj privatni život.Znam da zvučim možda malo razmaženo ali to je jednostavno tako.

Da li neko ima neki dobar savet za mene?

Budi srećna što si se iščupala iz ove naše bede. Ja bih volela da sam na tvom mestu i da kao fakultetski obrazovana u ovoj zemlji ne živim besposlena kao poslednji bednik.

Back