Početak interesovanja za Tarot ...

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Zbog čega ste se zainteresovali za Tarot?
I kako su vaši počeci izgledali, kako ste uopšte došli na ideju da se bavite time/proučavate/analizirate?

Ako se i ne bavite Tarotom u smislu analiziranja i proučavanja, a privlači vas, zašto je to tako, šta mislite?

Sećam se, davno to beše, videla sam Tarot karte u nekom filmu... privukle su me ko magnet, i žarko sam želela da ih nađem :). Međutim, kako to biva, potraga nije bila laka, posebno što su svi u mojoj okolini podozrivo gledali na sve okultne nauke..a onda sam uspela da nađem 22 Arkane (išle su uz jednu knjižicu) i mesecima sam se «igrala» s njima..Sećam se, kada god bih nasumice izvlačila kartu, skoro svaki put bih izvukla Zvezdu :D (zato je na neki način smatram mojom kartom).

Zašto baš taj sistem?
Mislim, bavim se ja i astrologijom i geomatijom primera radi.. ali Tarot zaista zauzima kod mene posebno mesto. Valjda sam više vizuelni tip i puštam arhetipima da neposredno deluju na moju podvest (pa i svest), kroz jezik boja, oblika i tonova.

Kako stoje stvari s vama?

Baba mi je bila umesana u ciganske karte i kao mali ucila me je da gledam a u porodici sesto culo nam je toliko razvijeno da smo svi pomalo vesci:D
Elem prve Tarot karte kupio sam u Londonu u radnji u kojoj su na izboru imali oko 200 vrsta tarota. Ja sam izabrao A.E.Waite spil koji je i najrasprostranjeniji i zadovoljan sam. Na zalost nemam ciganske karte za koje sam cuo da se prodaju u Madjarskoj pa nikako da dodjem do njih.
Rune sam dobio od ucitelja a IChing sam ucio iz knjiga i nisam neki strucnjak.

Sasvim slucajno... Moja mama je imala blisku prijateljicu i koleginicu, koja je obolela od raka.. Ja sam tada imala 16 godina, bas mi je bila draga ta zena , jer je imala dosta knjiga ,a i bila je istoricar umetnosti, pa mi je bila interesantna. Kada je obolela kako nije imala decu, bila je razvedena moja mama je stalno bila uz nju , i ona je nama ostavila mnogo knjiga. Ja tada nisam znala nista o tarotu, niti o slicnim stvarima, kao ni to da se ova zena time bavila . Meni je ostavila jedan spil Marseljskog tarota(ne koristim ga, ali ga cuvam) , mnogo knjiga neke na srpskom , neke na engleskom, kao i njene dnevnike i beleske.Samo je keva dosla i rekla da je to za mene. Ja to par godina posle njene smrti nisam ni dirala , i onda sam odjednom pocela da listam, da proucavam , postalo mi zanimljivo. pa mi je kuma u Italiji kupila karte ,isto Marseljski tarot. Medjutim, tarot je za mene mnogo tezak, koliko god da me privlaci, jos ga izucavam i osecam se da sam na pocetku. U tim njenim beleskama bilo je zapisa o tu,macenju igrackih karata , i onda sam to pocela da izucavam bilo mi je lakse. Jedno vreme sam samo gledala u njih. Onda sam videla negde Ciganske karte i setila se da sam ih imala kao mala, samo nisam znala kako se koriste , kupila sam ih na Bajlonovoj pijaci i igrala sam se njima (oduvek sam htela da budem carobnica). I pocnem to da istrazujem i nadjem ih nekako ,pa ih kupim, od tada se bavim samo njima, mada tarot izucavam jer mi je bas zanimljiv , a i ''namenila'' mi ga je draga osoba.

Zbog čega ste se zainteresovali za Tarot?
I kako su vaši počeci izgledali, kako ste uopšte došli na ideju da se bavite time/proučavate/analizirate?

Ako se i ne bavite Tarotom u smislu analiziranja i proučavanja, a privlači vas, zašto je to tako, šta mislite?

Sećam se, davno to beše, videla sam Tarot karte u nekom filmu... privukle su me ko magnet, i žarko sam želela da ih nađem :). Međutim, kako to biva, potraga nije bila laka, posebno što su svi u mojoj okolini podozrivo gledali na sve okultne nauke..a onda sam uspela da nađem 22 Arkane (išle su uz jednu knjižicu) i mesecima sam se «igrala» s njima..Sećam se, kada god bih nasumice izvlačila kartu, skoro svaki put bih izvukla Zvezdu :D (zato je na neki način smatram mojom kartom).

Zašto baš taj sistem?
Mislim, bavim se ja i astrologijom i geomatijom primera radi.. ali Tarot zaista zauzima kod mene posebno mesto. Valjda sam više vizuelni tip i puštam arhetipima da neposredno deluju na moju podvest (pa i svest), kroz jezik boja, oblika i tonova.

Kako stoje stvari s vama?
Možeš li mi reći kakva je osoba 16.12.1992.

Back