Počeo obračun Tadićevog režima protiv Rodića i njegovih listova

za rezim i mladju vazno je da je kurir stavljen u `masinu`.

sta ce posle biti - ko te pita. vazno je danas, da se povlace po istargama, sudijama, nizin sluzbenicima rezima, svakojakim optuznicama i prijavama - parvi kafka

sve je to vec vidjeno, nemastovito i prostacki, nije prvi put za mladju da tako radi. ko god se suprostavi salju mu se raznorazne inspekcije, a ako se ne `opameti`, eto i istraznog sudije i uniformisanih policijskih sluzbenika

nije glup misko sto ima najskuplje advokate, mladja na miska da krene, ne bi se dobro proveo

Izvini, Tihi druže.

Nisam imao nikakve loše najere. Samo sam čitajući tvoj uvodni post došao da zaključka da dotični gospodin Rodić radi za nekakvu američku firmu i da je ta firma utajila neke silne pare za porez i definitivno mi nije jasno šta je tebe tu toliko pogodilo što poreska uprava pokušava da radi svoj posao. Na kraju krajeva ne primajuli ti ljudi više nego dobru platu za današnje uslove upravo da bi radili takve stvari.

Ne znam za tebe, ali ja sam po prirodi optimista, bitno je da počnu raditi ono za šta su plaćeni, a Beko, Mišković i ostali, doće i oni na red jednog dana, ničija moć nije vječna.

vidis ja ne sumnjam u tvoje lose namere samo smatram da si neinformisan

konkretno u ovom slucaju mislim da nema elemenata nikakvog krivicnog dela kod rodica jer njega terete da nije prijavio prihod po osnovu kapitala koji je ostvario u inostranstvu konkretno kao vlasnik firmi u americi i na to nije platio srbiji porez na licni dohodak gradjana. E vidis Srbija je sa jos 78 drugih zemalja potpisnik bilateralnog sporazuma sa USA gde su registrovane rodiceve firme KOJI ZABRANJUJE I NE DOZVOLJAVA DUPLO OPOREZIVANJE. To znaci da prema takvom sporazumu ako neko plati porez na profit u Americi on automatski ne moze biti opet oporezovan u Srbiji

Tax treaties exist between many countries on a bilateral basis to prevent double taxation (taxes levied twice on the same income, profit, capital gain, inheritance or other item). In some countries they are also known as double taxation agreements, double tax treaties, or tax information exchange agreements (TIEA). In fact these are Double Taxation Avoidance Treaties i.e. treaties to avoid tax is levied twice.

Most developed countries have a large number of tax treaties, while developing countries are less well represented in the worldwide tax treaty network.[1] The United Kingdom has treaties with more than 110 countries and territories. The United States has treaties with 56 countries (as of February 2007). Tax treaties tend not to exist, or to be of limited application, when either party regards the other as a tax haven. There are a number of model tax treaties published by various national and international bodies, such as the United Nations and the OECD.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_treaty

Poreska uprava siguran sam pokusava da imputira da je sav prihod koji je ostvarila kompanija RONACO SYSTEMS INC koja je vlasnik Kurira i ostalih listova , u licnom 100% vlasnistvu Raje Rodica , i da i ako je sve legalno sto se tice profita RONACO SYSTEMS INC , jer su oni platili 10% poreza na profit i izneli zaradu van Srbije, sada Dinkic i ako za tako netso nema materijalne dokaze pokusava da imputira da je taj profit ostvaren od strane firme RONACO SYSTEMS INC u stvari licni dohodak Radoslava Rodica, sto oni bez uvida u americke poslovne knjige nikada i nikako ne mogu da utvrde . Drugo nemaju ni dokaz da je ta firma RONACO SYSTEMS INC u vlasnistvu samog Rodica niti to mogu da dokazu jer americka drzava Delaware ne daje nikakve povratne informacije na tu temu i ima zakon o zastiti privatnosti samih investitora.

Tako da sam 99% siguran da od ovog slucaja nema nista i da je ovo samo jos jedna tadiceva i dinkiceva medijska hajka i pokusaj zatvaranja glavnog opozicionog lista u zemlji.

vidis ja ne sumnjam u tvoje lose namere samo smatram da si neinformisan

konkretno u ovom slucaju mislim da nema elemenata nikakvog krivicnog dela kod rodica jer njega terete da nije prijavio prihod po osnovu kapitala koji je ostvario u inostranstvu konkretno kao vlasnik firmi u americi i na to nije platio srbiji porez na licni dohodak gradjana. E vidis Srbija je sa jos 78 drugih zemalja potpisnik bilateralnog sporazuma sa USA gde su registrovane rodiceve firme KOJI ZABRANJUJE I NE DOZVOLJAVA DUPLO OPOREZIVANJE. To znaci da prema takvom sporazumu ako neko plati porez na profit u Americi on automatski ne moze biti opet oporezovan u Srbiji

http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_treaty

Poreska uprava siguran sam pokusava da imputira da je sav prihod koji je ostvarila kompanija RONACO SYSTEMS INC koja je vlasnik Kurira i ostalih listova , u licnom 100% vlasnistvu Raje Rodica , i da i ako je sve legalno sto se tice profita RONACO SYSTEMS INC , jer su oni platili 10% poreza na profit i izneli zaradu van Srbije, sada Dinkic i ako za tako netso nema materijalne dokaze pokusava da imputira da je taj profit ostvaren od strane firme RONACO SYSTEMS INC u stvari licni dohodak Radoslava Rodica, sto oni bez uvida u americke poslovne knjige nikada i nikako ne mogu da utvrde . Drugo nemaju ni dokaz da je ta firma RONACO SYSTEMS INC u vlasnistvu samog Rodica niti to mogu da dokazu jer americka drzava Delaware ne daje nikakve povratne informacije na tu temu i ima zakon o zastiti privatnosti samih investitora.

Tako da sam 99% siguran da od ovog slucaja nema nista i da je ovo samo jos jedna tadiceva i dinkiceva medijska hajka i pokusaj zatvaranja glavnog opozicionog lista u zemlji.

Ovo je najbitnije.... a verujem da ce u skorije vreme biti i najmerodavnije za sud....

:lol: :lol: :lol:

To isto su radili i Slobodan Milosevic i Mira Markovic! A sto se tice pomenutog seljaka Raje, za njega me bas zabole. Inace ovde je u pitanju princip, tj.meni se ne svidja sta emituje B92, tj ja mislim da su oni placeni od strane Sorosh fondacije i Jevrejskog lobija kako bi rasturili drzavu Srbiju, a sve pod parolom borbe za demokratiju itd.... pa hajde njih da zatvorimo, ili ajde da organizujemo glasanje pa da vidimo koji od medija imaju podrsku a koji nemaju.... Da rezimiram: Samo trziste je merodavno koji mediji rebaju da postoje a koji ne, tako da dokle god neko kupuje taj, slozicu se sa nekima, toalet papir, trebalo bi da nesmetano rade. Ali da ponovim Isto kao Mira i Sloba, vec vidjeno samo je parola drugacija...........:bye:

E moji mali glasacki listici (u koje teoretski ubrajam i sebe {ne izlazim na glasanje odavno}) kada ce Vam svima postati jasno da od nas zavisi samo da li pijemo ujutro kafu ili caj. Eventualno jos zavisi i da li je kafa sa ili bez secera. U svemu ostalom smo samo statisti koji cekaju da ih neko angazuje. Da im da trenutni privid velicine, sudbonosnih odluka i cega sve ne. Ovo sve je ,bar ja mislim, samo najveci Veliki brat koji se desava.

vesti, vesti, vesti

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-22-09-2009/hoce-da-nas-uguse

EOGRAD - Upad poreske policije uz asistenciju velikog broja uniformisanih policajaca u redakcije Kurira, Glasa javnosti, Groma i Stila, osim kontrole poslovne dokumentacije, prati i pokušaj da se finansijski uguše ova četiri lista! Borba vlasti protiv naših medija odvija se na tri nivoa, od kojih je svaki usmeren ka izazivanju finansijske nestabilnosti, što sve zajedno treba da dovede do njihovog gašenja.

Prvo, Poreska uprava donela je nezakonito rešenje kojim je blokirala račun izdavača Kurira i zabranila prenos 15 miliona dinara, čime je onemogućeno naše poslovanje. Drugo, pojedini državni organi zloupotrebljavaju uticaj i pritiskaju bankare da ne posluju s Kurirom. Konačno, uticaj se zloupotrebljava i time što se preti oglašivačima i poslovnim partnerima da ne sarađuju s Kurirom. Pritisak na partnere da se ne oglašavaju traje već mesecima, ali je pojačan neposredno pred akciju poreske policije. Naši poslovni partneri tvrde da se nad njima vrši pritisak, ali o tome ne smeju da daju nikakve pisane izjave jer su zastrašeni.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

u debeloj senci parade ponosa, rezim davi jedne novine.

svi ti borci za prava gejova, i stranaca, da se opijaju i plivaju u razvratu, okrecu glavu od kurira.

ali, princip je vazan. sta smo bez principa?

mi branimo princip, pa sta kosta da kosta, oni brane eugej paradiranje,

a gusenje novina? pa XXI vek je, novi vek, nova pravila

najnoviji razvoj dogadjaja

1 milijarda evra tamo-vamo

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-15-10-2009/paranoja

Kako smo saznali, zbog dela izazivanja panike i nereda, na osnovu krivične prijave NBS, javni tužilac podneo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Lađevića. Međutim, tužilac je od ovog slučaja odustao vrlo brzo, jer su tužilaštvo iz Hipo Alpe-Adrija banke obavestili da oni nisu pretrpeli štetu zbog pisanja Kurira, već je povlačenje štednje posledica svetske ekonomske krize.

Međutim, NBS to nije omelo da podnese privatnu tužbu protiv novinara Kurira. Da je to apsurdno, potvrdili su i sami predstavnici NBS na saslušanju održanom 13. oktobra ove godine. Na pitanje novinara zašto oni tuže, kad je reč o Hipo banci, rekli da je to „zato što je tim pisanjem ugrožen bankarski sektor zemlje, jer je povučeno milijardu evra devizne štednje“. Pored toga, nije poznato da li je NBS tužila i ostale medije koji su preneli pisanje austrijske štampe. O tome da li je moguće da novinar Kurira ugrozi bankarski sistem zemlje, pitali smo i stručnjake, koji su u početku mislili da se šalimo.

gde su nvo branioci demokratsle slobode i slobode stampe?

princip je princip, nijevaljda za rezimske organizacije sve dozvoljeno, a za sve ostale onako, kako kome (mladji) prdne na pamet

Ja verujem da je Raja Rodic posteno zaradio pare u Americi i ulozio ih u Srbiju kako bi zaposljavao Srbe i pospesio razvoj srpske privrede.
Stvarno nema smisla da mu se drzava ovako oduzi.
Drzava naprotiv treba da mu da besplatan smestaj,stan i hranu da se covek leci,tesko je oboleo izgleda.I da ga besplatno lecimo naravno,padinjak ima lekara.:))

lecice se svi ovi tvoji Tadicevci grupno u Padinjaku cim izgubite vlast. Imace lecenje grupnim sexualnim seansama....

Posebno Tadic, posto je lep , cujem da u zatvoru bas vole ovi surovi kriminalci da trte te lepuskaste devojcice. Mada za Tadica novinar Milovan Brkiic tvrdi da je biseksualac tako da mu to i nesto nece tesko pasti.

Back