Počelo snimanje nastavka "Žikine dinastije": Prve fotografije sa snimanja filma i evo kako sada izgleda Boba

Sensei

Master
Moderator
Poruka
76.853
U glavnoj ulozi gledaćemo Nikolu Koju, Vesna Čipčić će ponovo biti Frau Elza, Vladimir Petrović još jednom će oživeti Bobu, a prava pojačanje biće mladi Nikola Brun i Gavrilo Ivanković

1726534825234.png

U Beogradu je u toku snimanje novog nastavka čuvenog serijala "Žikina dinastija" u režiji Milana Konjevića, a po scenariju Milene Marković.

Novi film zvaće se "Povratak Žikine dinastije" a glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, koji se vraća u liku Miše Pavlovića nakon više od 30 godina. Miši u Srbiju dolaze sinovi koje dugo nije video jer žive s Natašom u Moskvi, ali kada stignu momci koji nose imena svojih pradeda - Žike i Milana, kreće nova luda godina, puna smeha, avanture i porodičnih vrednosti.

https://www.kurir.rs/zabava/kultura/9439499/prve-fotografije-sa-snimanja-nastavka-zikine-dinastije

Od starih likova vraćaju se Vesna Čipčić kao Frau Elza, kao i Vladimir Petrović kao Boba, a biće još nekih iznenađenja, najavljuju producenti.

Snimanje filma redovno obilazi i Jovan Marković, kreator starog serijala, koji je aktivno uključen i u produkciju novog dela, kao ko-producent i konsultant na scenariju. Novi scenario radila je njegova ćerka Milena Marković. Ekipa Kurira boravila je na setu u okolini Beogradu, a Jovana Markovića pitali smo za prve impresije:
Zikina dinastija 1 foto Ana Dragovic TWP.jpeg

Ana Dragović Jovan, Vesna i Vladimir Petrović

- Emotivno je. Sa jedne strane veoma me raduje što se nastavlja taj serijal i saga Žikine dinastije, koji je prihvatila publika i mlada i stara, od tada pa sve do danas. Ovaj nastavak je praktično na zahtev publike koja je to toliko želela. Raduje me i što vidim predan i kompetentan rad ekipe koja radi ovaj nastavak. A malo sam i tužan, jer nema više većine glavnih aktera iz starih filmova. Sreo sam Vladu Petrovića posle 40 godina i obojica smo evocirali uspomene sa određenom tugom što s nama nisu Gidra, Marko, Jelena, a posebno što nas je prerano napustila Rialda, koja je trebalo da ima veliku ulogu u ovom nastavku.

- Nastojali smo da zadržimo određenu vezu između starih filmova i načina na koji su oni pravljeni i kako su naši heroji bili predstavljani, što je publika volela. U novom filmu glavni lik je unuk, a kakav deda takav unuk, ali sada je to priča s mnogo više događanja i s bržim tempom. Mislim da smo napravili organski spoj između štimunga starih filmova i brzine modernog života.

Mladost i iskustvo

Praunuci legendarnih likova biće u fokusu novog filma, a novi Žika biće Nikola Brun, dok će Milana igrati Gavrilo Ivanković. Jednu od glavnih uloga odigraće poznata manekenka i voditeljka Danijela Dimitrovska, kojoj će ovo biti prva filmska uloga! Tu su i poznata glumačka imena kao što su Srđan Timarov, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Milena Predić, Slobodan Boda Ninković, te mlade glumice Katarina Veljović, Tamara Radovanović i Mina Nenadović.

Zikina dinastija foto Ana Dragovic TWP.jpeg

Ana Dragović Nikola Kojo kao Miša

Film se snima na lokacijama u Beogradu, Pančevu i na Zlatiboru.Premijera se planira za jesen 2025. godine. Producenti su Talking Wolf Productions i Olimp produkcija, a izvršna produkcija je Cinnamonn Films, dok je Film i Ton koproducent. Film su finansirali Filmski centar Srbije, kao i od platforma Apollon, na kojoj će biti dostupan nakon bioskopske distribucije.

Uh iskreno ovo mi ne deluje obećavajuće nimalo, nekako mi je besmisleno bez Žike i Milana, pogotovo Žikina dinastija bez Žike, sad ko zna možda na kraju i ne ispadne tako loše ali mislim da je ovo unapred osudjeno na debakl, realno i daleko više obećavajući i smisleniji projekti su na kraju ispadali sranje i nailazili na negativne kritike i reakciju publike.
Ovo je nešto što mi od samog starta deluje kao teški promašaj.

Inače ovo nije Žikina dinastija film, ovo je samo spin off u Žikina dinastija univerzumu takoreći Žikaverzumu. :D

Ono ne bi me čudilo da na kraju ubace i priču o paralelnom univerzumu i da se ispostavi da se originalna Žikina dinastija zapravo odvijala u nekom paralelnom univerzumu i da Nikola Kojo se nekako zadesio ovde u paralelnom univerzumu gde je izmenjena stvarnost i da pokušava da nadje način da se vrati u svoj univerzum i realnost iz koje je došao u kom su Žika i prijatelj Milan kao i njegova Jelena još uvek živi i u kom se SFRJ nikad nije raspala i nije bilo ni bombardovanja ni 5. Oktobra a ni dolaska naprednjaka na vlast (a ni Diksi u MUP :d) i gde su svi kul kao što su bili 70-ih i 80-ih i gde i dalje vlada neka približna idila. ;)

Ovo će se sigurno emitovati za svaku Novu godinu i praznike tamo 2050-ih i 2060-ih. :d

Poslednja izmena:
Ono ne bi me čudilo da na kraju ubace i priču o paralelnom univerzumu i da se ispostavi da se originalna Žikina dinastija zapravo odvijala u nekom paralelnom univerzumu i da Nikola Kojo se nekako zadesio ovde u paralelnom univerzumu gde je izmenjena stvarnost i da pokušava da nadje način da se vrati u svoj univerzum i realnost iz koje je došao u kom su Žika i prijatelj Milan kao i njegova Jelena još uvek živi i u kom se SFRJ nikad nije raspala i nije bilo ni bombardovanja ni 5. Oktobra a ni dolaska naprednjaka na vlast (a ni Diksi u MUP :d) i gde su svi kul kao što su bili 70-ih i 80-ih i gde i dalje vlada neka približna idila. ;)

Ovo će se sigurno emitovati za svaku Novu godinu i praznike tamo 2050-ih i 2060-ih. :d
Twin Peaks brate :mrgreen:

Twin Peaks brate :mrgreen:

Pa više je kao neki Star Trek ili Marvel univerzum, ono originalna Žikina dinastija se odvija u nekom prajm univerzumu (kao Earth 616 u Marvelu) a tokom filma se ispostavlja da je ova naša stvarnost u kojoj se Miša (Nikola Kojo) našao zapravo neka mračna, distopijska realnost kao neki mračni mirror universe (poput onog u Star Trek-u). ;)

Ali nema Žike. :(

Nažalost Žike nema već 30 godina, zato je i cela ova priča oko nastavka skroz besmislena, nažalost relativno je mlad umro sa 60 godina, inače bio je ovako faca, veseljak, boem, malo sklon i kapljici (što ga je ja mislim na kraju i koštalo ranog odlaska) i ovako zračio je pojavom i pozitivnom energijom i verujem da se privatno po senzibilitetu nije previše razlikovao od Žike koga je igrao.

Жикина династија је била једна треш комедија, коју су мало извукли главни глумци.Сам серијал ништа не вреди сам по себи.

Sam serijal itekako ima neku svoju vrednost i prosto ima neku dušu što bi se reklo, ali sad jbga što je taj humor već odavno prevazidjen i što nije baš najbolje ostario ali opet ne možeš ni taj humor sad ocenjivati iz prizme današnjeg vremena.

Mislim sad da gledaš i Čarlija Čaplina ili Stanlija i Onlija ili tako neki svetski klasik i ono iz prizme današnjeg vremena ti deluje nekako bedasto, previše teatralno, neuverljivo i "krindž", ali naravno da se to ne posmatra iz ugla modernog vremena već iz ugla vremena kada je to nastalo.

Nastavci su retko kad ok, iz prostog razloga što su uglavnom prvi delovi jako dobri, da dobiju publiku, a drugi i ostali delovi su tu uglavnom da uzmu pare na račun prvog dela.

Senke nad balkanom 1 su pet puta bolje od dvojke, Munje opet ne moram ni da pričam koja je razlika, niko skoro nije ni gledao...

Tako i ovo, bez Žike nekako nema smisla, mislim da postoji velika šansa da ovo i ne bude tako dobro, ali ako imaju dobru priču možda i bude.

Ne znam ko je rekao iznad, taj film je prošao toliko dobro jer je imao šmek tog vremena i dan danas kad pogledam to vrati me u ta "lepša" vremena. Sad ne znam šta romantično i lepo imaju i da pokažu.

Cedjenje franšize "Žikina dinastija" ("Lude Godine") je prestalo odlaskom neprevazidjenog Dragomira Bojanića Gidre.
Da se ne lažemo - ON je nosilac franšize.

Kao što je Milan Lane Gutović bio nosilac serije "Bela Ladja" dok je Nikola Simić bio nosilac "Tesne Kože" kao Dimitrije Pantić u sva 4 filma.

Svaka zamena glumaca kod pomenutih franšiza, uz dužno poštovanje velikanima glume, ipak je bilo ništa drugo nego skrnavljenje kulta a publika to ne prihvata.

Ovo je trebalo odavno da se pokrene da prosto i dalje plovi ta serija a ne da se repriziraju Srećni ljudi po 10103424234. put

:klap:

Žikina dinastija i treba da se nastavi
Besmisleno je jer ta franšiza pripada vremenu prošlom dok još nismo znali koliko smo bogati.

Poslednjih 35 godina ne živimo normalno a i mene je progutao taj vrtlog.
Skoro sam odgledao prvi film (gde se Boba i Marija dovijaju kako da se vidjaju) i onako jeste blesnulo u meni kada smo svi u kući zajedno čekali Gidrine bravure i smejali iskreno.

Ali 35 godina uništavanja ovog naroda je napravili efekat da kad gledaš taj isti prvi film sebe upitaš: "ma da li sam ja živeo u takvoj zemlji i takvim životom"?
Iz današnjeg agresivno-materijalističkog sveta onaj svet izgleda kao Diznilend, kao što rekoh - nismo znali koliko smo bili bogati.

Besmisleno je jer ta franšiza pripada vremenu prošlom dok još nismo znali koliko smo bogati.

Poslednjih 35 godina ne živimo normalno a i mene je progutao taj vrtlog.
Skoro sam odgledao prvi film (gde se Boba i Marija dovijaju kako da se vidjaju) i onako jeste blesnulo u meni kada smo svi u kući zajedno čekali Gidrine bravure i smejali iskreno.

Ali 35 godina uništavanja ovog naroda je napravili efekat da kad gledaš taj isti prvi film sebe upitaš: "ma da li sam ja živeo u takvoj zemlji i takvim životom"?
Iz današnjeg agresivno-materijalističkog sveta onaj svet izgleda kao Diznilend, kao što rekoh - nismo znali koliko smo bili bogati.
.. a da ne računam činjenicu što su sad klincima te fore ono ... blamaža ..

Njima sada se pojavi Desingerica na nekom filmu, to bi bio smak sveta i najpopularnija serija u istoriji srpske kinematografije

U glavnoj ulozi gledaćemo Nikolu Koju, Vesna Čipčić će ponovo biti Frau Elza, Vladimir Petrović još jednom će oživeti Bobu, a prava pojačanje biće mladi Nikola Brun i Gavrilo Ivanković

Pogledajte prilog 1611363

U Beogradu je u toku snimanje novog nastavka čuvenog serijala "Žikina dinastija" u režiji Milana Konjevića, a po scenariju Milene Marković.

Novi film zvaće se "Povratak Žikine dinastije" a glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, koji se vraća u liku Miše Pavlovića nakon više od 30 godina. Miši u Srbiju dolaze sinovi koje dugo nije video jer žive s Natašom u Moskvi, ali kada stignu momci koji nose imena svojih pradeda - Žike i Milana, kreće nova luda godina, puna smeha, avanture i porodičnih vrednosti.

https://www.kurir.rs/zabava/kultura/9439499/prve-fotografije-sa-snimanja-nastavka-zikine-dinastije
jao čoveče kaće rimejk boljeg života i srećnih ljudi nismo se dovoljno naslušali glupih štosova

zašto recikliraju ideje koje su izašle iz mode pre trideset godina
gde pokušavaju da nas vrate?
Zato što mi je bolje da to gledam nego da gledam onog malog Vojaža kako izigrava boksera (U klinču) ... ljudi hoće malo da se smeju a ne da i dalje živimo u duhu 90ih gde su samo bombe i pištolji

Back