Počelo je... Treći svetski elektronski rat...

...

I u Beogradu je pao sistem u nekoliko sistema i firmi...

HAOS U CELOM SVETU ZBOG KOMPJUTERSKOG KVARA! Pogođeni aerodromi, vozovi, banke, mediji, britanska TV van mreže, problem i na berzi​

https://www.kurir.rs/planeta/441675...odio-aerodrome-banke-medijske-kuce-i-trgovine

Ogroman IT kvar izaziva probleme diljem svijeta. Pogođena i Hrvatska​

https://www.index.hr/mobile/vijesti...3785.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m

...
opet neka globalna generalna proba............ko 2020-te.

...

I u Beogradu je pao sistem u nekoliko sistema i firmi...

HAOS U CELOM SVETU ZBOG KOMPJUTERSKOG KVARA! Pogođeni aerodromi, vozovi, banke, mediji, britanska TV van mreže, problem i na berzi​

https://www.kurir.rs/planeta/441675...odio-aerodrome-banke-medijske-kuce-i-trgovine

Ogroman IT kvar izaziva probleme diljem svijeta. Pogođena i Hrvatska​

https://www.index.hr/mobile/vijesti...3785.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m

...
Zabole me patka za to

Daj bre paničari vide samo treći sv rat...

• Podržavam
Reactions: iig
Od jutros sam rešio 30-tak mašina koje su bile pogođene ovim. Nije posebno teško da se popravi. U Rusiji se taj antivirus CrowdStrike koji je izazvao problem zbog faličnog drajvera inače jako malo koristi, jer je prilično skup, pa je malo kompjutera afektovano ovim problemom.
kako mislis 30 masina? mora svaki kompjuter posebno? koliko vremena ti je trebalo?
pitam da znam kada cu da dobijem internet na poslu, ladno smo svi urnisani

ako ovo nije dokaz da svetom upravljaju debili, ja ne znam sta je...

"Largest IT Outage In History" Sparks Disruptions Worldwide

teaser image
"Maybe putting ALL global computer-linked services on the cloud to save a few bucks wasn't such a good idea."

jedno vreme su se prodavale memorije, diskovi cuda, a onda odjednom, neko drugi treba sve da vam cuva na tom cloudu?!

tako isto cuvajte pare u bankama, pa znate sta sledi posle - pao sistem dodjite dogodine

Poslednja izmena:
ako ovo nije dokaz da svetom upravljaju debili, ja ne znam sta je...

"Largest IT Outage In History" Sparks Disruptions Worldwide

teaser image
"Maybe putting ALL global computer-linked services on the cloud to save a few bucks wasn't such a good idea."

jedno vreme su se prodavale memorije, diskovi cuda, a onda odjednom, neko drugi treba sve da vam cuva na tom cloudu?!

tako isto cuvajte pare u bankama, pa znate sta sledi posle - pao sistem dodjite dogodine
cuvas na 4 mesta...na disku od kompa, na cloudu, bekap disku i na bekap traci koju pohranis u sef...ei ebe ti se sta se desi.

ja tako za mene vazne stvari, a na cloudu nikako neke koje su problematicne jer ne znam ko cita.

najsigurniji cloud je oduvek bio jedino dropbox

Od jutros sam rešio 30-tak mašina koje su bile pogođene ovim. Nije posebno teško da se popravi. U Rusiji se taj antivirus CrowdStrike koji je izazvao problem zbog faličnog drajvera inače jako malo koristi, jer je prilično skup, pa je malo kompjutera afektovano ovim problemom.
koliko sam stigao da ispratim unix nije pogodjen.

a rekoh odakle je to amatersko zlo doslo.

Windows je oduvek bio smece neprevazidjeno.
sizif dobro zna da je propast ibm sa windowsom pocela onog dana kada su poceli da kriju konfiguraciju mikrokanala sprecavajuci na taj nacin nezavisne hw kompanije da izlaze na kraj sa matricnim plocama koje bi trebalo da rade kako treba.apple je uradio drugu stvar, postavio je otvorenu arhitekturu i dao nezavisnim kompanijam da prave kopije meka i kad su sony i jos neke firme napravile takve makine koje su bile jeftinije od apple-a, oni su stavili kljuc u bravu i zakljucali kompletno arhitekturu. i to razumem jer rade i hw i sw i ebe im se.

windows kao os je po meni los i sa gomilom rupa gde ko zna moze da pravi gomilu nepodopstina iako su u poslednje vreme uradili dosta na bezbednosti...ali ako unapredjujes los koncept on nikad ne moze bit dobar kao neki koji je za nekoliko klasa ispred u osnovnoj strukturi.....kao sto je unix. zato i toliko upada i hakovanja i svacega, a posebna je nebuloza da neke drzavne sluzbe u svetu korsite win kao referentni sitem u upravi... to samo kompletni idioti mogu da urade, a zuti i ovi su to uradili u srbiji. svaka normalna drzava razvija poseban operativni za drzavnu opremu pretezno pod linuxom, da im se ne bi desile pizdarije slicne ovoj danas il da neko na klik milion km daleko moze da ti sabotira bukvalno sve u drzavi sto ti ide pod it.

a posebna je nebuloza da neke drzavne sluzbe u svetu korsite win kao referentni sitem u upravi... to samo kompletni idioti mogu da urade, a zuti i ovi su to uradili u srbiji. svaka normalna drzava razvija poseban operativni za drzavnu opremu pretezno pod linuxom, da im se ne bi desile pizdarije slicne ovoj danas il da neko na klik milion km daleko moze da ti sabotira bukvalno sve u drzavi sto ti ide pod it.
Vrhunski debilizam, malo pa malo cujem ah pao sistem ili u banci ili u policiji, debili!

Back