Počela buna na (kaba)dahije

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Dan državnosti uz "Obraz", skandiranje Mladiću i gaženje zastave EU Foto
M. P. | 15. 02. 2011. - 15:50h | Foto: D. Milenković | Komentara: 94

Pripadnici ekstremnih desničarskih pokreta “Obraz” i “Naši 1389” okupili su se danas u Orašcu na obeležavanju Dana državnosti.

Ministar vera Bogoljub Šijaković, predstavnici Vojske i lokalne samouprave i princ Aleksandar Karađorđević, prisustvovali su liturgiji u crkvi u Orašcu dok su članovi desničarskih pokreta zauzimali mesta i širili transparente u Marićevića jaruzi.

Okupljeni su skandirali Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, i izvikivali pogrdne parole na račun Borisa Tadića, koje su prekidane samo kad se klicalo prijateljstvu Rusije i Srbije.


Više od hiljadu učesnika proslave, većinom mladih, u tišini je odstojalo za vreme parastosa koji je služio vladika šumadijski Jovan, da bi kasnije zvižducima propratili pominjanje imena ministra Šijakovića, koji je u ime Vlade položio lovorov venac.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/235724/Dan-drzavnosti-uz-Obraz-i-skandiranje-Mladicu

5. februara a evo i danas je krenula buna na kabadahije. Talas protesta je pokrenuo Toma Nikolić na Vidovdan prošle godine, a zatim 5. februara, pa se onda pobunili i sindikati itd. Danas, na Sretenje tj. Dan državnosti Srbije su tu bunu na kabadahije nastavili Obraz i 1389.

Nadam se da će ova buna na kabadahije rezultirati padom svih dahija i kabadahija sa vlasti i teranjem istih u zatvor.

sretenje-pocetakbunenadahij.jpg


:super:
 

Back
Top