Побуна Вагнера против Русије! Ка Москви маршира 25.000 војника - "борци и ја уништићемо свакога ко нам стане на пут"

Poruka
16.387
ПОБУНА ВАГНЕРА ПРОТИВ РУСИЈЕ! Ка Москви маршира 25.000 војника - "Борци и ја уништићемо свакога ко нам стане на пут"
24.06.2023. / 07:14
78
Јевгениј Пригожин рекао да су његови борци прешли границу Украјине ка Русији и да ће ићи до краја.

Побуна вагнер групе против Русије
ИЗВОР: ПРОФИМЕДИА
Јевгениј Пригожин, шеф плац́еничке групе Вагнер, саопштио је да су његови борци прешли границу Украјине ка Русији и да ц́е против руског војног врха "иц́и до краја". "Има нас 25.000 и сазнаћемо зашто се у земљи дешава хаос", рекао је Пригожин раније у серији гласовних порука на Телеграму, али је додао да његов позив на деловање против руске војске није војни пуч, него "марш за правду". "Борци и ја уништићемо свакога ко нам стане на пут", рекао је Пригожин, додајући да су ушли у јужни руски град Ростов.

У Ростову на Дону, граду на југу Русије, блокиране су улице у центру града. Локални медиј РостовГазета преноси да су очевици рекли да је саобраћај затворен на Авенији Буденовски, где се налази штаб Јужног војног округа. У близини су оклопни транспортери и друга војна техника, а штаб је ограђен кордоном. Дописнику РостовГазете забрањено је да фотографише, у близини седишта не ради мобилни интернет. Медији су раније објавили да су блокирани северни и западни улаз у град, а да су се на аутопуту формирале колоне.

Војно особље Ростова добило је наређење да подигне војне авионе како би се "осигурала безбедност", пренео је 161.ру, позивајући се на неименовани извор. Кажу и да је раније Јужни војни округ затражио да се у Ростову забрани сви масовни догађаји на отвореном. Главна управа руског Министарства за ванредне ситуације за Ростовску област саопштила је да није послала информације о увођењу полицијског часа у региону, али је гувернер Васил Голубев позвао грађане да остану код куће ако је могуће.

"Тренутна ситуација захтева максималну концентрацију свих снага за одржавање реда. Органи за спровођење закона чине све да обезбеде сигурност становника тог подручја. Молим све за мир и не излазите из куће без потребе", најавио је гувернер.

У Москви су пооштрене мере безбедности, пренела је агенција ТАСС, пре свега око најважнијих владиних локација и инфраструктуре у престоници.

https://mondo.rs/Info/Svet/a1797223/Pobuna-vagner-grupe-protiv-Rusije.html

Ja се питам шта ће сада да раде ови наши домаћи путинофили по Београду, који носе обележја Вагнера ? Да ли ће се и они окренути против Путина и војног врха ?
Ово није брука за Русе и Русију, јер њих нико ништа не пита већ вековима, већ је то брука владајућег режима.

Pa kako sad to? Ja sam cuo kako Rusija trijumfuje, kako Putin rastura ove druge ne buljuke? Kako je pitanje trenutka sloma necsamo Ukrajine nego i celog Zapada?
Zasto sad Vagner ide na Putina umesto da nastavi da rasturi tu zapadnu olos?
Ili ipak Rusi dugotrajno gube rat u Ukrajini, nemaju snage da se nosesa celim Zapadom i sad gledaju kako dase izvuku iz ukrajinskog blata, pa su mozda resili da puste Vagner niz vodu a ovi besni oce da uklone Putina?

Nzm, sta kazu gosti emisije Aktulnosti na sve ovo?

Za koga su ovi naši lokalni ruZo..zi da znam da "navijam" za ove druge :lol: ?

Ma u stvari samo neka potraje....:mrgreen:

images

Не постоје српски русофили, то су само мрзитељи запада и њих Руси уопште не занимају.
Они воле Путина, јер их он филује са том мржњом. Иначе нико од тих српских русофила, нити пише српским писмом, нити их занима да бар једном у животу посете Русију, као то сам ја урадио, не занима их ни шта ће бити са руским народом и државом, нити имају руске пријатеље.

Pravi Putin ne bi nikad dozvolio formiranje privatne vojske, niti bi se ova tzv operacija razvlacila ovoliko.
Аха, значи прави Путин је смакнут као и прави Тито и онда ови двојници праве сра%а.

Operacije Wagnera ne moze uspeti bez da se deo regularnih jedinica vojske ne pridruzi... Koliko vidim ruska vlast pokusava da prolongira sukob i da ih razvuce jer od Voronjeza do Moskve ima 6 sati kolima u normalnim uslovima...

Da bi se motorizovana formacija kretala mora da ima snabdevanje, da prelazi reke i mostove...

Ovo ce se neminovno zavrsiti ili brzom eliminacijom Prigozhina ili raspadom Rusije kao drzave jer je Putin dobio politicku podrsku od svih relevantnih subjekata.

Sad je jasnije zasto nisu naoruzavani u meri u kojoj je to trazio Prigozhin a ujedno i pokazatelj sta se moze desiti kada koristis privatnu vojsku sacinjenu od placenika i robijasa jer isti gledaju samo licni interes i mogu ti zabiti noz u ledja prvom prilikom.

Operacije Wagnera ne moze uspeti bez da se deo regularnih jedinica vojske ne pridruzi... Koliko vidim ruska vlast pokusava da prolongira sukob i da ih razvuce jer od Voronjeza do Moskve ima 6 sati kolima u normalnim uslovima...

Da bi se motorizovana formacija kretala mora da ima snabdevanje, da prelazi reke i mostove...

Ovo ce se neminovno zavrsiti ili brzom eliminacijom Prigozhina ili raspadom Rusije kao drzave jer je Putin dobio politicku podrsku od svih relevantnih subjekata.

Sad je jasnije zasto nisu naoruzavani u meri u kojoj je to trazio Prigozhin a ujedno i pokazatelj sta se moze desiti kada koristis privatnu vojsku sacinjenu od placenika i robijasa jer isti gledaju samo licni interes i mogu ti zabiti noz u ledja prvom prilikom.
Zato i kazem da pravi Putin ne bi nikad dozvolio formiranje privatne vojske koja ce se okrenuti protiv njega i Rusije, on je odavno ubijen, ovo su sve dvojnici.

Zato i kazem da pravi Putin ne bi nikad dozvolio formiranje privatne vojske koja ce se okrenuti protiv njega i Rusije, on je odavno ubijen, ovo su sve dvojnici.
Ma kakav ,,pravi Putin", sta je vama ljudi. Putin je jedan, nema pravi i lazni,on je covek KGB-a, koji ga je doveo na vlast i kome on duguje tu vlast. Sve sto radi, radi u doslihi sa njima tj oni mu komanduju.
On je samo lutka. E sad, imaju oni svoju racunicu za sve ovo sto se radi i desava, samo sto mi ne znamo koja je to racunica.

Pa kako sad to? Ja sam cuo kako Rusija trijumfuje, kako Putin rastura ove druge ne buljuke? Kako je pitanje trenutka sloma necsamo Ukrajine nego i celog Zapada?
Zasto sad Vagner ide na Putina umesto da nastavi da rasturi tu zapadnu olos?
Ili ipak Rusi dugotrajno gube rat u Ukrajini, nemaju snage da se nosesa celim Zapadom i sad gledaju kako dase izvuku iz ukrajinskog blata, pa su mozda resili da puste Vagner niz vodu a ovi besni oce da uklone Putina?

Nzm, sta kazu gosti emisije Aktulnosti na sve ovo?
A zašto da se Wagner bori u Ukrajini? Izginulo ih buljuk u Bahmutu a pitanje je dana kada će Rus pokazati znak dobre volje i predati Ukrima grad.
Prigo nije baš tolika budala da vjeruje u onu famoznu "denacifikaciju".

Ma kakav ,,pravi Putin", sta je vama ljudi. Putin je jedan, nema pravi i lazni,on je covek KGB-a, koji ga je doveo na vlast i kome on duguje tu vlast. Sve sto radi, radi u doslihi sa njima tj oni mu komanduju.
On je samo lutka. E sad, imaju oni svoju racunicu za sve ovo sto se radi i desava, samo sto mi ne znamo koja je to racunica.
Ne bih bas rekao.

A zašto da se Wagner bori u Ukrajini? Izginulo ih buljuk u Bahmutu a pitanje je dana kada će Rus pokazati znak dobre volje i predati Ukrima grad.
Prigo nije baš tolika budala da vjeruje u onu famoznu "denacifikaciju".
Pa slazem se. Provalili ljudi da je sve farsa, da se vodi rat sa namerom dase izgubi.

Pa meni je to jasno, nego me zanima misljenje gledaoca emisije aktuelnosti, kako oni komentarisu celu ovu situaciju?

Neka onda uleti u Srbiju posto smo postali pickice od naroda gde nas jedan diktator jase celo vreme.
Neće te niko drugi osloboditi druže to ti istorija dokazuje.To sam i sam osetio na Kosovu i Metohiji.

Back