Poboljsanje graficke kartice

C-H-O-T-Y

Zainteresovan član
Poruka
386
Naime drug mi je ponudio negovu staru GF4,MX 440 sa TV izlazom za 500 dinara (samo da nesto dobije za nju) i ja sam na to pristao...E sad moja stara konfiguracija je:procesor "pravi" Pentium II 300mhz MMX,graficka GF2,MX 400 sa 32mb i memorija-256mb.E sad ja vas pitam koliko bi time mom kompu "pomoglo" tj.koliko bi poboljsao performanse? Ja bih hteo da makar malo poboljsam moj komp tom grafickom posto ako budem hteo da menjam procesor moracu da menjam i memoriju i maticnu... a to je skupo.Ja bih hteo da igram makar neke strategije a da mi ne seckaju (nesto tipa Blitzkrieg).Sta mislite o tome.I jos nesto:pojasnite mi sta mogu da radim sa tim TV izlazom?

Samim tim da ti je konfiguracija starija, za igrice ti ne mogu reci jer se tim skoro pa nimalo ne bavim, a ako je ispravna graficka koju ti drug nudi za tako malu (rekao bih simbolicnu lovu, 500 dinara) onda je i uzmi i stavi na svoj racunar.

Sto re tice pitanja za TV.. GF4 ima TV out, sto znaci da SVHS kablovima mozes da povezes racunar i TV i da recimo neki film gledas na TV-u umjesto na monitoru..

Normalno moras da napravis podesavanja na racunaru i to je to..

POoz.

Pa vidis posto ti je stara kofiguracija za te pare si dobio samo TV izlaz,jer sve igre koje mozez da igras sa tom konfiguracijom,pokrece i geforce 2,tako da nisa narocito neces postici,ali u svakom slucaju ako nekad nesto menjas,graficku mozez da zadrzic ako ne igras neke previse zahtevne i novije igre.

GZ:
Samim tim da ti je konfiguracija starija, za igrice ti ne mogu reci jer se tim skoro pa nimalo ne bavim, a ako je ispravna graficka koju ti drug nudi za tako malu (rekao bih simbolicnu lovu, 500 dinara) onda je i uzmi i stavi na svoj racunar.

Sto re tice pitanja za TV.. GF4 ima TV out, sto znaci da SVHS kablovima mozes da povezes racunar i TV i da recimo neki film gledas na TV-u umjesto na monitoru..

Normalno moras da napravis podesavanja na racunaru i to je to..

POoz.

Kojim kablovima?

C-H-O-T-Y:
Kojim kablovima?
Imaš kartica sa običnim video izlazom (žuti konektor) i sa SVHS izlazom, a neke imaju i jedan i drugi izlaz.Ako hoćeš da skopčaš preko običnog video izlaza onda ti treba obični video kabel (koji na krajevima ima žute činčeve).Ako ideš preko SVHS ona ti treba kabel za SVHS.Njih možeš da kupiš u svakoj prodavnici elektro opreme ukoliko nisu dobijeni uz televizor ili grafičku karticu.Ao tvoj TV ima SCART priključak onda će ti trebati SCART adapter kao na ovoj sličici.Kabel koji bude išao iz grafičke utakneš u adapter, a adapter u TV.Naravno da bi dobio sliku na TV-u moraš da uradiš i podešavanje softvera na računaru.Ja mislim da je ovde već bilo ovakvih tema pa bi trebao malo prolistati po Krstarici!

Prilozi

• scartadapt.jpg
    scartadapt.jpg
    2,7 KB · Pregleda: 5
C-H-O-T-Y:
to sve kosta nekih 700 dinara ako ocu i zvuk na TV-u!

Imas sliku iznad koja govori sama za sebe..

Dakle, imas Konektor Euroscart, koji se vezuje za TV prijemnim sa jedne strane a sa druge kako i na slici se vidi imas prikljucak za Audio i SVHS.. Dakle, kombinacija SVHS kabla iz tvoje graficke, sa TV-out na ovaj gore prikljucak, i Cinc kablovi za zvuk.. Sve ja jasno..

Poz.

Prilozi

• cabscartsvhs.jpg
    cabscartsvhs.jpg
    6 KB · Pregleda: 1
  • images2.jpeg
    images2.jpeg
    1,7 KB · Pregleda: 74

Back