Победа ДСС: оспорен тзв. статут Војводине

Sunmaster

Zainteresovan član
Poruka
453
Коштуница: Историјска одлука Уставног суда

Одлука Уставног суда којом се оспоравају бројне надлежности војвођанских власти је историјска зато што зауставља стварање државе у држави и даље растакање Србије.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је да је одлука Уставног суда којом су оспорене бројне одредбе Закона о утврђивању надлежности Војводине, "историјска одлука којом се зауставља стварање државе у држави и зауставља даље растакање Србије".

"Реч је о победи државотворне политике и политике заштите суштинских националних интереса, која је руководила ДСС да се упусти у дуготрајну и упорну борбу оспоравања противуставног Статута пред Уставним судом", наводи се у изјави Коштунице агенцији Бета.

Лидер ДСС-а изразио је задовољство због тога што је Уставни суд грађанима Србије "вратио веру да борба за поштовање права и уставности има смисла и да право у Србији, ипак, може да победи волунтаризам и самовољу коју су испољили доносиоци противуставног Статута".

"Од највећег је значаја да Уставни суд брани Устав Србије и да се супротстави свакој врсти безакоња. Одлука Уставног суда да стави ван снаге противуставне надлежности Статута Војводине има далекосежан значај и представља важан догађај за будућност Србије", навео је лидер ДСС-а.

Коштуница је додао да грађани Србије "могу да буду задовољни јер је одбрањен уставни поредак земље и одбрањено право од неправа и сепаратизма, што говори да Србија има будућност ако се развија као правно уређена држава".

Уставни суд Србије оспорио је двадесетак одредби Закона о утврђивању надлежности Аутономне покрајине Војводине, међу којима су и она да је Нови Сад главни град Покрајине, као и да Војводина може оснивати своје представништво у Бриселу.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...штуница:+Историјска+одлука+Уставног+суда.html

Блајби, јел видиш како држава може лагано да реши набујали сепаратизам и лоповлук?

Ja ne vidim mnogo separatizma ako on nije INICIRAN SRPSKIM NACIONALIZMOM!

A lopovluka imas svuda: sam kapitalizam je u osnovi otimacina i lopovluk.

Ova nova "jogurt revolucija" u Vojvodini, bojim se, pocetak kraja Vojvodine u Srbiji.....

Блајби,за тебе је сваки акт очувања и унапређења српске државности "ветар у леђа сепаратизму".Да је било мало више професионалне савести и мање устезања због политичких разлога ,ова би одлука била још одавно донета и никада и не би ушла у акте који се примењују.

Блајби,за тебе је сваки акт очувања и унапређења српске државности "ветар у леђа сепаратизму".Да је било мало више професионалне савести и мање устезања због политичких разлога ,ова би одлука била још одавно донета и никада и не би ушла у акте који се примењују.

Meni je tesko da shvatim da ti (i jos mnogi drugi) DO SADA VEC NISU SHVATILI da je taj TIP I NACIN nastojanja odrzavanja "srpske drzavnosti" POTPUNO KONTRAPRODUKTIVAN OCUVANJU SRPSTVA i da APSOLUTNO UVEK vodi ka GUBLJENJU TERITORIJA I SUKOBIMA SA SVIMA!

Nekako duboko sam uveren da u KREIRANJU SRPSKOG NACIONALIZMA SEDE NAJVECI NEPRIJATELJI SRBA!

I sve dok se bude drzala ta "milosevicka" m(ili SPC i SANU) linija u resavanju srpskog problema - NECE BITI DOBRO za Srbiju.

Postoje i DRUGI PUTEVI, ali to ovi sadasnji ZAVEDENI srpski nacionalisti i radikali - nece i ne mogu da shvate.

Takav im je CHIP ugradjen u glave!

A ti mislis da je nesto reseno?

Ja mislim da TEK POCINJE!

Не иде да Неша тамбура вози санке за снег по НС а да се отварају народне кухиње. Блајби, у Војводини се отварају народне кухиње...знаш ли ти шта то значи?
Од Републике покрајинска Влада добија сасвим довољно новца.
А ако буду нешто роварили, зна се какве су законске казне за сецесионизам.
Ништа сила, само закон.

Ja ne vidim mnogo separatizma ako on nije INICIRAN SRPSKIM NACIONALIZMOM!

A lopovluka imas svuda: sam kapitalizam je u osnovi otimacina i lopovluk.

Ova nova "jogurt revolucija" u Vojvodini, bojim se, pocetak kraja Vojvodine u Srbiji.....

Jel'ti citas sta pises? To znaci da Francuska, Spanija, USA,...zagovaraju separatizam da ga ne bi "inicirali nacionalizmom"? :hahaha:

Ја само да напоменем, јер се на овом форуму лако заборавља.

Оваква тема, слична је постојала, али је у сред дискусије затворена, под изговором да ће се ''очистити'' па ће бити поново отворена.
Да нагласим тему је затворио модератор ''платин''.

Тема је и даље затворена!

Апелујем да се што пре поново отвори, и да се престане са цензуром која иде до крајњих граница.
Хвала.

Не иде да Неша тамбура вози санке за снег по НС а да се отварају народне кухиње. Блајби, у Војводини се отварају народне кухиње...знаш ли ти шта то значи?
Од Републике покрајинска Влада добија сасвим довољно новца.
А ако буду нешто роварили, зна се какве су законске казне за сецесионизам.
Ништа сила, само закон.

Fazoni iz Beča? :lol:

Dobar dan major Gašpare ..

Back