Po svom liku?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nevernicima ne trebaju bozji zakoni da bi bili moralni
Vernicima trebaju bozji zakoni da bi bili amoralni.

Eve zasto. Jedna pricica. Ispovest jednog vernika.
Svakoga dana sam molio boga da mi pokloni biciklu, kad sam video da se to nece desiti, ukrao sam biciklu i molio boga da mi oprosti.

Zakjucak, bog cini da ljudi izaberu zlo

То опет не значи да су сви верници такви.
Такође, ако се икад будеш молио да ти поклони бицкли, ауто, кућу од 100 квадрати, најбољу рибу итд. знај да се то никада неће десити ако не постоји баш неки добар разлог за то услед чега ћеш бити ближу Њему самоме.

То опет не значи да су сви верници такви.
Такође, ако се икад будеш молио да ти поклони бицкли, ауто, кућу од 100 квадрати, најбољу рибу итд. знај да се то никада неће десити ако не постоји баш неки добар разлог за то услед чега ћеш бити ближу Њему самоме.
A jel vazi da su svi ateisti zli? Sto onda u svim statistikama (bila je takva tema) verujuci su gori od ateista?

Šta mislite...

da li Bog prisiljava ljude da čine dobro?

?

ZAŠTO LJUDI BIRAJU ZLO?

???

Sami ste rekli da Bog ne prisiljava ljude da čine dobro...

očigledno je da ljudi SAMI BIRAJU da čine zlo!

Pitanje je samo...

ZAŠTO ČOVEK (BIĆE OBDARENO RAZUMOM) BIRA ZLO?

(čovek može da shvati posledice zla, pa ipak SASVIM SLOBODNO BIRA da čini zlo - ZAŠTO)

?

Poslednja izmena:

Svakoga dana sam molio boga da mi pokloni biciklu, kad sam video da se to nece desiti, ukrao sam biciklu i molio boga da mi oprosti.

A ti se molis za bicklu znaci?Pa sta ce ti Bog za to?Idi pomoli se Djilasu ce ti kupi da ne kukas.....:lol:

Da se pomolio nekom hirurgu dao bi mu i bajpas.....:hahaha:

То да може брже да вози кад га појури бајс плус контрола и комунална :hahaha:

Statistike su dostupne potrazi. Broj razvoda vise vernika, Kriminal veci kod vernika....itd.

Vidim i znam jedinog boga Univerzuma vecitog i neustivog.

Могу да замислим те вернике, то као они што је поменуо Сизиф што посте на Бадњи дан а у поноћ навале на прасетину :lol:

Ако не верујеш у нашега Бога, што онда причаш за Њега да је лош када не познајеш ни њега, ни Библију, ни религију, ништа. Некултурно је причати о некоме кога ниси упознао, а глупо о нечему што не знаш :lol:

Poslednja izmena:

Taj infantilni zaključak važi za one koji Boga doživljavaju kao duha iz Aladinove lampe koji treba da ispuni sve naše želje (hirove).

Ne biraju slobodno jer su naslijedili neke osobine od predaka .
Sin lopova ce vjerovatno isto tako biti lopov .
Ne biramo ni fizicki izgled , a ni koeficijent inteligencije .

Не мора да значи.
Такође коефицијент интелигенције није скроз тачан. Дешава се да од глупих људи настану паметна деца.

Back