Poz. I ja sam tome nesto slicno nasao, to izlevanje panonskog mora u crno more (tj. jezero u to vreme, a ne more) Na Romaniji imaju alke za vezivanje brodova,neznam tacno koliko su te alke visoko na brdu,nisam video ali sam cuo da postoje.2009 kada sam bio na Palama, sredjivao sam vizu za moju zenu,cekajuci tako u opstini za neke pecate,dolazi neki mladji covek i prica tamo sa nekim guzonjom,(kravatasom) kako su se vratili iz neke pecine,gde je on licno isao po nekim predanjima da oko sredine te neke pecine imaju neki stari zapisi na zidovima i plafonu(stropu) ako mogu tako da kazem,i jos sam nacuo kao da je nesto na arapskom napisano i na jos nekom jeziku do sada nepoznat, samo mi je zao sto sam morao da idem u kancelariju jer sam bio pozvan,inace ko zna sta bih jos cuo.Jos da napomenem ,a to sam preskocio to je bio neki istrazivacki tim dali arheologa ili nekih strucnjaka stvarno neznam ali sam cuo svojim usima kada je taj tip pricao da su gazili kroz cisto-kristalnu vodu od kolena pa do pazduha i da joj jos nisu nasli kraja.To sam cuo svojim usima,i jos je pitao za neke pare koje ocekuju navodno za dalja istrazivanja. Nego da se vratim na temu od 7518.godina, to da su istrazivali sadasnje crno more, jesu!!! i kao sto je rod naveo da su naisli na ostatke kostiju vecinom slatkovodnih zivotinja. ajd uzdravlje
Pogledajte prilog 166665Pogledajte prilog 166666