По ком великом празнику ћемо назвати наредни Устав?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
82.060
Својевремено је Србија донела Сретењски Устав 1835. године.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Устав_Србије_из_1835.

Стварањем Краљевине СХС донет је Видовдански Устав.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Устав_Краљевине_Срба,_Хрвата_и_Словенаца

Ови Устави су, наравно, најначајнији због садржине, а не као овај данашњи, међутим, снагу тим уставима даје и народно име устава. Сретењски и Видовдански.

Војислав Коштуница је покушао нови устав да назове Митровдански устав, али се овај назив у народу није примио.

Сматрам да би Србија, по доношењу новог устава, требала да води рачуна да буде проглашен на неки велики празник, те да можемо свој Устав да назовемо по неком великом празнику, као што су некада били Сретењски и Видовдански.

Видовдан је заузет. По ком празнику назвати нови устав?

Шта мислите да буде донет, нпр. на Светог Николу, те да нови устав назовемо Светиниколски Устав?

Ти би Првомајски или Двадесетдеветоновембарски Устав?

Извела би измену и увела "петооктобарски дан жалости", дан када је групица страних плаћеника на чели са Коштуницом и Ђинђићем а уз помоћ страних сила успела да изврши државни удар и уништи државу .

Дан жалости би се сваке године обележио пуштањем сирене у час када је руља упала у скупштину и сви би стајали мирно и кајали се за оно што су урадили народу ..наравно пре тога би живе починиоце овог гнусног злочина извела пред лице правде

Извела би измену и увела "петооктобарски дан жалости", дан када је групица страних плаћеника на чели са Коштуницом и Ђинђићем а уз помоћ страних сила успела да изврши државни удар и уништи државу .

Дан жалости би се сваке године обележио пуштањем сирене у час када је руља упала у скупштину и сви би стајали мирно и кајали се за оно што су урадили народу ..наравно пре тога би живе починиоце овог гнусног злочина извела пред лице правде

Гледаш серију "Сабља"?

Гледаш серију "Сабља"?

Не

Дан жалости пети Октобар би био обележен и уз разне културне манифестације које би својим презентацијама сведочиле о бројним злочинима ДОСА , наравно ту би били уметници из свих сфера и биле би представљене оргиналне фотеље и теписи украдени из скупштине тога дана , као симболика, јер ипак
та фотеља је прва народска и државна имовина коју су досовци присвојили када су кренули у свеопшту пљачку Србије .

Не

Дан жалости пети Октобар би био обележен и уз разне културне манифестације које би својим презентацијама сведочиле о бројним злочинима ДОСА , наравно ту би били уметници из свих сфера и биле би представљене оргиналне фотеље и теписи украдени из скупштине тога дана , као симболика, јер ипак
та фотеља је прва народска и државна имовина коју су досовци присвојили када су кренули у свеопшту пљачку Србије .

Ми већ годинама славимо пети октобар.

Догодине понеси неке кифлице па ћеш и ти са нама да обележаваш пети октобар.

Не

Тако је другарице Славенска!

Може се и сними и филм о томе како је петог октобра урушена Србска Државност!

Никољдански Устав,по Светом Николи! Ионако је највећа Слава у Срба!

Никољдански?

Може и тако.

Ја у првом посту предложио СветиникОлски Устав, али може и Никољдански, ако се прими у народу.

Ми већ годинама славимо пети октобар.

Догодине понеси неке кифлице па ћеш и ти са нама да обележаваш пети октобар.

написала сам на који начин би било прикладно да се обележи најтужнији дан новије српске историје .

И обавезно да ставимо сцену у филму где вас (тебе и комуњарку) везујемо за бандеру!

Никољдански?

Може и тако.

Ја у првом посту предложио СветиникОлски Устав, али може и Никољдански, ако се прими у народу.
Гарантујем да би се примило
Још да се прогласи за Државни Празник, нерадан дан, да може пола Србије мирно да слави, а пола да иду на Славу!

И обавезно да ставимо сцену у филму где вас (тебе и комуњарку) везујемо за бандеру!
Али ми храбро се бранимо и на крају филма побеђујемо ДОС банду.

Јер у том филму, ДОС би били негативци. ;)

Али ми храбро се бранимо и на крају филма побеђујемо ДОС банду.

Јер у том филму, ДОС би били негативци. ;)

Фикција, значи.

На твоју жалост, Куста одавно више не снима.

Може, нпр. онај што је снимао филм "Шејтанов ратник"?

Наравно , филм би био представљен сваке године као део манифестације обележавања дана жалости ..Филм , можда чак и позоришне представе , све би било укључено , сваки део културног сегмента би био испуњен тог дана ..то је заиста дан , не само жалости , него и трагедије српског народа у новијој историји .

Back