Plodne njive zamenili za auto-industriju

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.610
Inđija, koja je nekada bila opština u kojoj je poljoprivreda pretežna delatnost, odlukom odbornika u Skupštini opštine postaje centar automobilske industrije.
Nakon što je u martu 2020. godine Komisija za kontrolu državne pomoći dala saglasnost za davanje bez naknade 637.455 m2 zemljišta u Inđiji kompaniji Tojo Tajers za izgradnju fabrike guma, u ovoj sremskoj opštini je novih 800 hektara iz poljoprivednog pretvoreno u građevinsko zemljište namenjeno takođe automobilskoj industriji, piše IN Medija.
Za odluku se glasalo jednoglasno, a odgovor predstavnika naroda u lokalnom parlamentu glasi: "Imaćemo više ekonomske koristi".

njiva_021960.jpg
https://www.021.rs/story/Info/Vojvodina/325966/Indjija-Plodne-njive-zamenili-za-auto-industriju.html


I tako ... negde sam video i karikaturu u kojoj se kaže kako Vojvodina ima plodne zemlje kao Holandija i još neke zemlje zajedno. Ne znam da li i u Holandiji prave auto gume. U svakom slučaju Holandija je to što ima dobro iskoristila. A mi?
 
Инђинчани су бар паметно одрадили. Тамо испод 70 сома нико неће да ради, што је да кажеш ок. Иду плате и преко 120 сома за школоване кадрове, уз Стару Пазову најразвијенија општина у Србији. Тако да лагано.
 
Kad dodje Kraljevina, opstina ce se zvati Zupa, i vlasnik zemlje ce biti Zupa, a ne partija.
Kralj je pobegao odavno, sa svim svojim vernim podanicima.Nema nameru da se vraća.A ko pobegne, takav nam i ne treba.Da krene neko da te bije, a drugari ti pobegnu i ostave te na nemilost ovom što te bije, hoćeš i dalje da ih smatraš za drugare?Nećeš ako imaš bar trunke pameti i samopoštovanja.Ako si sisa, onda ih poštuj i dalje, ali to nisu druagari i neće te ni drugi put braniti.Ko jednom pobegne, koja god mu je nadenuta titula, taj ne vredi ni po' lule duvana.Isto kao ni ova postojeća vlast sa svim svojim sendvičarima i botovima koji se kote više od pacova.
 

Back
Top