Pljačka skladišta gotovine od 30 miliona dolara je zbunila sve

Sensei

Master
Moderator
Poruka
70.423
Na Uskršnju nedelju, neko je uspeo da pristupi skladištu novca GardaWorld u Silmaru i ukrade neverovatnih 30 miliona dolara u onome što se smatra najvećom pljačkom u istoriji Los Anđelesa.

Kanadska bezbednosna kompanija GardaWorld nudi usluge skladištenja i transporta gotovine, obezbeđujući da se novac klijenata čuva sve dok se koristiti ili depononuje u banku.

Takvi skladišni objekti su među najbolje čuvanim mestima na svetu, sa desetinama stražara, alarmima, detektorima seizmičkog pokreta i najsavremenijim nadzorom, zbog čega potencijalni lopovi dvaput razmisle pre nego što pokušaju da pljačkaju.

Pa ipak, u onome što se može opisati samo kao savršen scenario za blokbaster u stilu Ocean's Eleven, neko je nedavno uspeo da probije skladište gotovine u Silmaru i nestane sa oko 30 miliona dolara u gotovini, a da niko nije ni primetio do dan kasnije.

1712600503958.png
 
Izvući se sa 30 miliona dolara u gotovini je sam po sebi izazov. Težina od milion dolara samo u novčanicama od 100 dolara je oko 10 kilograma, ali da je u različitim apoenima, ta težina bi mogla dostići 115 kilograma. To znači da je 30 miliona dolara moglo da teži 3.400 kilograma, tako da je iznošenje iz objekta bez privlačenja pažnje ništa drugo do impresivno.
 

Back
Top