PLIVANJE - najzdraviji i najkorisniji sport

Ko ti rekao tu glupost? 😂😂😂😂
Ziveo sam 4 godine u Donjoj Saksoniji, svako drugo selo ima zatvoreni bazen.
Hajde malo pročitaj šta sam pisao pre nego što počneš da kačiš glupave smajlije.
Ako te interesuje, ja živim još uvek u Saxoniji Donjoj, koja ima 3 (slovima TRI) zatvorena OLIMPIJSKA bazena, od kojih će jedan 24.04.2023 biti zatvoren na neodređeno vreme

Sestro, ziveo do pre 2 godine, okupao se u desetak u blizini malog mesta u kojem sam ziveo (precnik 50km) 😁😁

Ko zna koliko ih ima u celoj regiji koja je veca od Srbije 😂😂😂
Ne znam kakvu potrebu imaš da iznosiš takve informacije.

Ja živim već preko 15 godina ovde, poslom sam obišao ceo Niedersaxsen uzduž i popreko i skoro da nema grada u kom nisam plivao. Nevezano za to, podatak o 3 olimpijska bazena možeš naći na internetu. Ja znam za ova dva u kojima sam plivao, pretpostavljam da je treći u Wolfsburgu, tamo je VW, a oni imaju para. Da li ima u Göttingenu, Braunschweigu , Osnabrücku, Hannoveru...? Nordhorn, Meppen, Emden, Leer, Lingen, Westerstede, Oldenburg, Cloppenburg, Goslar... - sve 25 metarci
Sad si ti na redu - Navedi mi molim te koji su to pokriveni olimpijski bazeni, pored onih u Northeimu i Wunstorfu u kojima si se ti kupao? Gde si i kada plivao na kom zatvorenom olimpijskom bazenu u Donjoj Saxoniji?

Mislim, da se razumemo, uleteo si i jednu relativno ozbiljnu i kulturnu priču krenuo da obezvređuješ sa rafalima smajlija. Ja sam izneo neke argumente, ti ako nisi prizemni pljuvač, iznesi kontraARGUMENTE.

Poslednja izmena:
Ja sam poluplivac.Znam da plivam,ali se bojim dubine jer ne znam da se odrzavam na vodi kad se umorim.A ne znam ni tehniku lednjo plivanje.
A umorim se brzo jer plivam obicno jednom godisnje kad i ako odem na more.
Kod nas nema zatvorenog bazena,a otvoreni ljeti bude pun ko sibica i tu od plivanja nema nista.
Voljela bih da znam bolje da plivam,ali i ovo je previse obzirom da sam dugo imala traume od vode.Kao dijete sam se davila,a inace su me isto kao dijete ucili plivanju tehnikom bacanja u vodu,od koje samo dobijes jos veci strah,a ne naucis nista.
Inace,mislim da je plivanje zdravo i opustajuce...ali zene profi plivacice su vrlo muskobanjaste gradje i ne svidja mi se taj izgled.
Takodje,ne razumijem(ali to nije samo u plivanju)ta takmicenja u kojima su bitne stotinke..to nije ni treptaj oka..i sad je kao neko brzi od nekog za stotinku.A zapravo su isti,samo je cista slucajnost ta razlika.

Ne znam kakvu potrebu imaš da iznosiš takve informacije.

Ja živim već preko 15 godina ovde, poslom sam obišao ceo Niedersaxsen uzduž i popreko i skoro da nema grada u kom nisam plivao. Nevezano za to, podatak o 3 olimpijska bazena možeš naći na internetu. Ja znam za ova dva u kojima sam plivao, pretpostavljam da je treći u Wolfsburgu, tamo je VW, a oni imaju para. Da li ima u Göttingenu, Braunschweigu , Osnabrücku, Hannoveru...? Nordhorn, Meppen, Emden, Leer, Lingen, Westerstede, Oldenburg, Cloppenburg, Goslar... - sve 25 metarci
Sad si ti na redu - Navedi mi molim te koji su to pokriveni olimpijski bazeni, pored onih u Northeimu i Wunstorfu u kojima si se ti kupao? Gde si i kada plivao na kom zatvorenom olimpijskom bazenu u Donjoj Saxoniji?

Mislim, da se razumemo, uleteo si i jednu relativno ozbiljnu i kulturnu priču krenuo da obezvređuješ sa rafalima smajlija. Ja sam izneo neke argumente, ti ako nisi prizemni pljuvač, iznesi kontraARGUMENTE.
Vjerovatno nije skontao kljucnu rijec...olimpijski.
Nijemci imaju bazene na svakom cosku i badove...😀
Badovi su im za deset,moram priznati.

Vjerovatno nije skontao kljucnu rijec...olimpijski.
Nijemci imaju bazene na svakom cosku i badove...😀
Badovi su im za deset,moram priznati.
Pa prvo se pročita post, ali i kontekst, pre pljuvačine.
Pisao sam sa Pikax o tome nekoliko postova kad je on krenuo sa omalovažavanjem.
Skrenuo sam mu pažnju da pišem o POKRIVENIM OLIMPIJSKIM BAZENIMA, ne vredi.
A da ima u svakom drugom selu olimpijski bazen na otvorenom, u kom se voda ne greje, to stoji. Može da se brčka do 5 minuta u njima, ali da se pliva 45min pa naviše, to može tri, a kad je toplo leto i celih šest nedelja u godini.

Ja sam poluplivac.Znam da plivam,ali se bojim dubine jer ne znam da se odrzavam na vodi kad se umorim.A ne znam ni tehniku lednjo plivanje.
Kod nas nema zatvorenog bazena,a otvoreni ljeti bude pun ko sibica i tu od plivanja nema nista.
Voljela bih da znam bolje da plivam,ali i ovo je previse obzirom da sam dugo imala traume od vode.Kao dijete sam se davila,a inace su me isto kao dijete ucili plivanju tehnikom bacanja u vodu,od koje samo dobijes jos veci strah,a ne naucis nista.
Inace,mislim da je plivanje zdravo i opustajuce...ali zene profi plivacice su vrlo muskobanjaste gradje i ne svidja mi se taj izgled.
Takodje,ne razumijem(ali to nije samo u plivanju)ta takmicenja u kojima su bitne stotinke..to nije ni treptaj oka..i sad je kao neko brzi od nekog za stotinku.A zapravo su isti,samo je cista slucajnost ta razlika.
Ovde kod nas, više od 40 godina, osnovne škole imaju obuku plivanja za decu.
Svako dete u II razredu prolazi plivačku obuku koju, uglavnom, uspešno savlađaju i dobijaju diplome.

Svako dete u II razredu prolazi plivačku obuku koju, uglavnom, uspešno savlađaju i dobijaju diplome.
Pametno.Kod nas mozda imaju ljeti neke skole plivanja za djecu,ali to nije ni obavezno,ni masovno.
Zatvorenog bazena nemamo,a lezimo na termalnim izvorima.

Pametno.Kod nas mozda imaju ljeti neke skole plivanja za djecu,ali to nije ni obavezno,ni masovno.
Zatvorenog bazena nemamo,a lezimo na termalnim izvorima.
Mi imamo i zatvorene bazene, obuke su u toku školske godine uz instruktore plivanja.
Mislim da kod nas neplivača nema.
Osim toga, dosta dece trenira plivanje kao sport u plivačkom klubu.

Mi imamo i zatvorene bazene, obuke su u toku školske godine uz instruktore plivanja.
Mislim da kod nas neplivača nema.
Osim toga, dosta dece trenira plivanje kao sport u plivačkom klubu.
Ja bih to uvela kao obavezu u sve skole...plivanje i zubare.
Nisam neki fan Olivere Balasevic,ali ona je jednom prilikom rekla da je radeci kao nastavnica fizickog u skoli,zahtijevala od djece,za prolaznu ocjenu... da svi nauce plivati i da redovno popravljaju zube.
Nista pametnije nije mogla uciniti za njihovo zdravlje i buducnost.

Naučila sam da plivam sa 6,7 u reci. Brzoj. Plivaš uzvodno jer ode ti nizvodno. Plivajući zapravo stojiš u mestu, sama sam pohvatala pokrete gledajući nekog starijeg. Ljubav na prvi pogled.

Lako se pluta na vodi samo je potrebno da se savlada strah i osoba opusti.
Ok, te profi plivačice one verujem da ne plivaju samo nego uključe još nešto u trening , ko će ga znati zašto.

Kako...kad se ne moze dogovoriti kome bi isao profit?
Mogu samo da zamislim sta bi bilo da Nijemci imaju toplu,ljekovitu vodu u neogranicenim kolicinama...

IMG_20230324_140444.jpg

24. Mart, Mađarska, olimpijski bazen.
Pored odličnih unutrašnjih sa toplom, lekovitom, vodom, ovde sam provela skoro ceo dan.
Iskoristili su toplu vodu i savršeno osmislili sadržaje.

Back