Plivajuci zamajac glavna babaroga ili ne, kako prolazite sa tim?

Imam ga i bas me briga sto ga imam. Ne crkava svaki dan a i trebaznati voziti sa zamajcem tako da onaj ko to zna njemu zamajac traje dugo i godinama.Eto brat je presao 85k km i kvacilo mu je kao prvog dana kad ga je uzeo a tako je i kod mene. Samo nema naglog davanja gasa kad si ispod 2000 obrtaja,nema naglog kocenja, na parkingu se povlaci rucna a ne da se ubaci u prvu i optereti zamajac na uzbrdici ili nizbrdici, takodje se pali motor sa stisnutim kvacilom a isto tako se i gasi.
Sve su to cake za produzenje radnog veka plivajuceg zamajca.

Imam ga i bas me briga sto ga imam. Ne crkava svaki dan a i trebaznati voziti sa zamajcem tako da onaj ko to zna njemu zamajac traje dugo i godinama.Eto brat je presao 85k km i kvacilo mu je kao prvog dana kad ga je uzeo a tako je i kod mene. Samo nema naglog davanja gasa kad si ispod 2000 obrtaja,nema naglog kocenja, na parkingu se povlaci rucna a ne da se ubaci u prvu i optereti zamajac na uzbrdici ili nizbrdici, takodje se pali motor sa stisnutim kvacilom a isto tako se i gasi.
Sve su to cake za produzenje radnog veka plivajuceg zamajca.
То се учи у аутошколи.

Људи хоће да возе савремена возила, али немају средстава за њихову експлоатацију. Мисле да раде по систему "сипај и вози".

Цена возила може да пада, али цена делова остаје иста или се чак повећава.

Пливајући замајац је добар на новим колима, али када увезете нешто са 600.000 км тешко да ће бити очувано и да ће вас дуго служити.

Све се ради по систему "само дај да купим", а после тога шта Бог да.

Plivajuci zamajac.jpg

Preporuka za one koji kupuju polovnjak sa plivajućim zamajcem. Ako je trgovac napomenuo da je plivajući zamenjen što često lažu da bi prodali auto, obavezno tražite račun i garanciju na ugrađeni deo.

Neretko ubace fiksni zamajac koji polomi radilicu ili ošteti menjač ili remontuju plivajući zamajac kod gige u šupi a isti se raspadne posle prve krivine.

Da napomenem plivajući zamajac ima preko 20 kila gvožđa koji prilikom rotacije od 4-6000 rpm kada pukne, odleti do kine. Možda i kroz vašu glavu ako nemate sreće.

plivajuci-zamajac.jpg

Poslednja izmena:

Back