Nije verovao ko nije hteo, svi su čuli, “
neobaveštenih” nema.
Napad na institucije
Na sastanku se dogovaralo i šta može da se upotrebi kao oružje ili alat za upad u državne institucije. Posebno se dogovaralo raspoređivanje aktivista na različita mesta među okupljenima kako bi uzvikivali "Juriš" i motivisali demonstrante na nasilje.
- Ono što sam ja gledao da rade po Grčkoj, Francuskoj a da se ne graniči sa terorizmom jeste štapine, šipke od po 3, 4, 5 metara. Dakle to njih neće preterano da povredi ali će definitivno... Ti možeš sa daljine da ih klepiš po štitu i da ih klepiš po glavi.
Bukvalno falanga. Sa dovoljnim brojem ljudi vrše posao definitivno. Što se tiče pasivnog delovanja, suzavci nisu problem, ako smo dobro organizovani, imaćemo gas maske, možemo da ih vratimo unutra. Suzavac nije problem, problem je kad se nabiju na ulaz, kako da uđemo. Nemam odgovor na to osim nešto što je, manje više, teroristički. Ja bih unutra bacio molotovljev koktel - kaže Jovan Dražić.
- Ako smo odabrali RTS za
glavnu gerilsku akciju. Ili ćemo ući unutra ili ostati ispred. Jedini mogući način da se uđe unutra, mi ćemo zauzeti na juriš, gde će jednom policija, a to je mala šansa spustiti štitove. Kada uđemo tu se javlja nekoliko opcija. Naravno većina mase će da razvaljuje zgradu. Policija će razbiti masu i obezbediti zgradu. Mi ćem ose zaključati u kancelariju jednu i nabiti sve što ima na vrata tamo. Čekaj alo, biće nas 15, 20 hiljada u zgradi. Oni ne mogi da nas ubiju ili da ubace suzavac unutra - kaže Branislav Đorđević.
- Ako ti kažeš uđe 1000 ljudi, policija neće moći ništa. Fizički policija neće moći ništa.Ako bude 200, 300 hiljada, poliicja nema šta da radi. Da vidimo odakle potencijalno može da se desi sra*e, osim RTS-a i Skupštine - Lazar Dinčić.
Mila Pajić pita šta je njihov plan, da li je RTS.
- Spolja će RTS biti blokiran. Od toliko ljudi. Blokada RTS-a ne može da bude cilj. Naš cilj može da bude samo upad u RTS. Mi moramo da ih instruištemo za to.
Jovović kaže da je sve staklo i da može da se razbije.
- Jedina opcija koju možemo da uradimo od silnih ljudi koji ćemo okupiti koji nisu poznati javnosti da damo instrukcije da oni pozovu masu da uđe.
Da gurnemo sto ljudi, da u glas krenu da viču Upadaj ili Juriš - kaže Pajićeva.
Jovović kaže da treba da
se kupi dosta čekića.
-
Neko će fasovati, ali ne može policija sve da ih uhapsi. N1 će biti svuda. Mi nemamo drugu opciju upada bilo gde. Kada krene njih 200 da lupa. Nije važno šta je, samo iste prsluke da imamo, da bude šućmurasta boja. Potrebno nam je 100 čekića, sto prsluka, za slučaj unificiranih. - kaže Mila Pajić.
-
Ja da nosim gas bombe i maske, imam bojni oklop - rekao je Đorđević.
Na priloženom linku možete pogledati emisiju.