Plejboj i Only fans model želi čip za mozak, kompanije Ilona Maska

doppler

Poznat
Moderator
Poruka
9.828
Plejboj manekenka i Only Fans model, Kajla Kavden, želi da postane prva osoba kojoj će biti ugrađen Neuralinkov čip za mozak.

1703283703027.png


Ovo bi moglo da privuče veliku pažnju javnosti i medija, ali bi takođe moglo da podstakne raspravu o bezbednosti, etici i posledicama takvog postupka.
Kajla je inače poznata po kontroverznim postupcima, a sada želi da postane "hibridni čovek" koristeći tehnologiju Ilona Maska. Njena prethodna iskustva s kontroverznim postupcima, kao što je 24-satno "instant povećanje grudi", mogla bi da utiču na percepciju javnosti o njenim namerama i motivima.

Pored potencijalnih medicinskih koristi, tehnologija Neuralinka takođe nosi sa sobom niz izazova i rizika, uključujući pitanja privatnosti, bezbednosti podataka i potencijalne zloupotrebe tehnologije, zato je važno da se ova tehnologija razvija uz pažljivo razmatranje svih ovih pitanja i uz široku javnu raspravu.

Šta je Neuralink?​

Neuralink je kompanija koju je pokrenuo Ilon Mask 2016. godine s ciljem razvijanja tehnologije koja će omogućiti povezivanje ljudskih mozgova sa računarima. Ova tehnologija bi mogla da ima potencijalne koristi u medicini, kao što su lečenje neuroloških oboljenja, povratak funkcija osobama s invaliditetom i poboljšanje kognitivnih sposobnosti. Međutim, postoji i niz etičkih i bezbednosnih pitanja koja prate ovu tehnologiju.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2023&mm=12&dd=22&nav_id=2454266

neurolink.jpg


bila bi dobra fora da čip može da snima i kao može da se gleda na youtube radi naučnih istraživanja.
 

Back
Top