PlayStation ili Xbox kao prva konzola?

Šta uzeti? Ovde je teško naći XBox. Uzeti ovde ili da mi neko iz De donese ako moze? Tamo ima PS 5 Slim za 500 + , a XBox X za 600. Ima i digital XBox S za 400.

Pre mi se uzima konzola nego neki komp od par soma evra. Pozdrav!
Ne znam kakve su cijene u Srbiji, ali ako u Hrvatskoj želiš koliko toliko pristojnu konfiguraciju plus monitor, spremi se isplaziti i do 2000 eura.
Kako je u Srbiji, ne znam, ali s obzirom da ja želim igrati jako malo igara, kupio sam PS5 disc verziju plus dvije igre za manje od 550 eura.
Što se tiče kompa, meni ne treba više nego neka kanta stara 10 godina koja može vrtiti Word i poslati mail.

Platne iz domaće banke. Ne želim da se dovijam i kupujem preko Paypala i sl.
Iskreno, ne znam kako bi to trebalo funkcionirati, ali kada god sam nešto naručivao iz Srbije, nije postojala mogućnost normalne uplate, već baš dovijanje i snalaženje.
Na kraju bi se svelo na to da mi ili netko tko tamo živi kupi i donese, ili da se naruči post restante i sl.
Znači plaćanje karticom je bilo nula bodova, a ne isključujem da je i obrnuto isto tako.
EU i države EEA i EFTA imaju uniformirani platni promet koji radi na IBAN principu.
Koliko znam, IBAN za privatne korisnike u Srbiji ne postoji, možda tek za poslovne.
Najbolje pitaj Taba ili Sizifa, mislim da se oni dosta dobro razumiju u te stvari.
Nego, znam da postoje neki PlayStation bonovi, ali to je za digitalne verzije igara.

Iskreno, ne znam kako bi to trebalo funkcionirati, ali kada god sam nešto naručivao iz Srbije, nije postojala mogućnost normalne uplate, već baš dovijanje i snalaženje.
Na kraju bi se svelo na to da mi ili netko tko tamo živi kupi i donese, ili da se naruči post restante i sl.
Znači plaćanje karticom je bilo nula bodova, a ne isključujem da je i obrnuto isto tako.
EU i države EEA i EFTA imaju uniformirani platni promet koji radi na IBAN principu.
Koliko znam, IBAN za privatne korisnike u Srbiji ne postoji, možda tek za poslovne.
Najbolje pitaj Taba ili Sizifa, mislim da se oni dosta dobro razumiju u te stvari.
Nego, znam da postoje neki PlayStation bonovi, ali to je za digitalne verzije igara.
Možeš platiti normalno i karticom sa deviznog računa, nema ni tu problema.

Postoji. I radi.

Koja je cena? U radnjama je 74 000 630 E.
Ja sam i više platila, ali to je bilo kad je izašao, moguće da mu je sada niža cena.
Pogledaću kasnije ako mi još funkcioniše taj nalog tamo.

Pogledah, nema mi naloga :lol:
Radili su neke izmene na sajtu verovatno, ali opet mi nije jasno kako i gde je moj nalog :namcor:

Sećam se @mario80 imao neku temu o ovakvom problemu slično nešto beše :lol:

Poslednja izmena:
Platila sam oko 90.000 sa ptt troškovima.
Ima se, može se. Ja sam od konzola koristio Atarija i Sega Megu sa kertridžima, a Sony i Nintendo nikad. Za igranje koristim emulatore za PC i Android. Sony PSPortable je najveći domet na uređajima sa kojima raspolažem i jako sam zadovoljan sa kvalitetom igrica, pogotovo što je sve besplatno. "Toys" je jedna od boljih igrica koju sam skinuo, a tu su i Assasins Cread, Wolverin, Teken4, itd.

Ima se, može se. Ja sam od konzola koristio Atarija i Sega Megu sa kertridžima, a Sony i Nintendo nikad. Za igranje koristim emulatore za PC i Android. Sony PSPortable je najveći domet na uređajima sa kojima raspolažem i jako sam zadovoljan sa kvalitetom igrica, pogotovo što je sve besplatno. "Toys" je jedna od boljih igrica koju sam skinuo, a tu su i Assasins Cread, Wolverin, itd.
Nemam ništa protiv. Samo sam odgovorila na pitanje čoveku. Svako po svojoj želji, potrebama i mogućnostima.

1000016928.jpg

Šta uzeti? Ovde je teško naći XBox. Uzeti ovde ili da mi neko iz De donese ako moze? Tamo ima PS 5 Slim za 500 + , a XBox X za 600. Ima i digital XBox S za 400.

Pre mi se uzima konzola nego neki komp od par soma evra. Pozdrav!

PS5 definitivno tj. ako su ekskluzive za igranje u pitanju.
Ako se igra multiplatform onda nije važno koja je konzola.
Stvar izbora, imamo sam Xbox, sada PS5 ali je definitivno kod mene Sony pobedio.

Za naše kartice nisam siguran, na PSu mora da se otvori nalog u nekoj drugoj državi, tako da ne znam kako bi i da li bi moglo. Srbija nije na spisku država koje imaju svoj PS Store.
A svakako se kupuju dopune za novčanik iliti gift kartice koje ubacuješ sa određenim iznosom.

Da dodam još nešto ako neko ima nedoumicu oko kupovine, pogotovo PSa.

Najbolje je registrovati se na USA region i pronaći državu koja ima 0% takse za kupovinu video igara jer ako igra košta npr 70$ i taksa je u Kaliforniji recimo 7-8% igra košta više.
Treba izabrati državu (Delaver) koja ima 0% taksu.
Ima ih nekoliko (država).

Takođe, na konzoli se može u svakom momentu imati 15 primarnih naloga.
15 recimo država i onda se kupuje tamo gde je popust na nešto određeno.
Sve igre se igraju sa osnovnog naloga u tom slučaju, gde se sve čuva i beleži.
Igru kada kupujete, što gotovo niko i ne zna, kupujete za dve kopije tako da se može instalirati na dve konzole.

Igre se mogu kupovati ili deliti u takozvanom Share-u pa sve može izaći mnogo jeftinije kada se podele troškovi. Jedan nalog kupi igru (konzola 1), drugi nalog tj druga konzola samo ima nalog prve, koju aktivira na konzoli 2 kao primarni i sve igra sa svog ličnog naloga na konzoli 2.

Ima još opcija za share igara.

Naravno, postoji kupovina PS+ naloga u tri varijante i ona Premium nudi katalog od 600 igara, plus Sony Picture katalog filmova.

Mnogo aplikacija koje se mogu instalirati a najviše striming servisa npr Netflix, Prime, HBO itd.

Postoji i varijanta sa kupovinom PS Portal koji je oko 200-250eura, zavisi gde se kupuje.
Prenosiva konzola, da uplatom Premium PS naloga, PS5 je onda i nije potreban.

Eto, update 1.1.
da se neko lakše odluči ako ima nedoumice oko kupovine.

Back