Plavokosi Srbi

Leontin Braun

Početnik
Poruka
5
Neki ljudi tvrde da smo mi Srbi crni zbog toga što smo bili 500 godina pod Turcima! Ali to ipak nije istina jer plavokosi Srbi nisu retkost. Uvek slušam da smo mi Srbi mnogo tamniji od Rusa, Poljaka i ostalih Slovena što sigurno nije tačno kad vidim koliko plavookih i plavokosih ljudi u Srbiji a naročito u Republici Srpskoj ima.

Neki ljudi tvrde da smo mi Srbi crni zbog toga što smo bili 500 godina pod Turcima! Ali to ipak nije istina jer plavokosi Srbi nisu retkost. Uvek slušam da smo mi Srbi mnogo tamniji od Rusa, Poljaka i ostalih Slovena što sigurno nije tačno kad vidim koliko plavookih i plavokosih ljudi u Srbiji a naročito u Republici Srpskoj ima.

IMG_20200205_120947.png

Najviuse plavokosih ima u Severnim zemljama Evrope i pojedinim delovima Rusije

Srbija danas ,zvanicno ima najvise tamnokosog stanovnistva.

Nekada su Srbi bili visoki, plavokosi i plavooki..Pola veka pod Turcima, seobe našeg naroda, migracije, dolazak drugih naroda
dovele su do etničkih prožimanja izmedju naroda i velikih etnobioloških promena, pa i onih u visini stanovništva, boji ociju i kose.

Zanimljivo je istrazivanje vezano za visinu stanovnistva u Srbiji.

Za poslednjih 100 godina Srbi su porasli 13,2 centimetra, a Srpkinje čak 15,7 centimetara i tako dospeli među najviše ljude na planeti. Na listi svetskih gorostasa, naši muškarci su osmi sa prosečnom visinom od 180,6 centimetara. Zato su Srpkinje čak pete i prosečno su visoke 167,7 centimetara.

Visinom su mogli da se diče i brojni naši vladari. Ubedljivo najviši, čak 203 centimetra, bio je despot Stefan Lazarević, a istorijski spisi kažu da su natprosečno visoki bili Karađorđe i Milan Obrenović.

Nekada su Srbi bili visoki, plavokosi i plavooki..Pola veka pod Turcima...
kao supermoderator trebalo bi da bolje poznajete sopstveni narod pre nego napisete ovako nesto. DNK ispitivanja su utvrdila da sa Turcima i narodima Male Azije imamo manje od 1% Y DNK genetike, sto bi reklo preko muske linije. jedino ako ne mislite da su Turci dovodili svoje zene da budu sa nasim muskarcima. svaka veza i haplogrupe karakteristicne za Malu Aziju i sire, starije je mnogo od dolaska Turaka, ide od paleolita pa do Rima. hvala

to ti vidi i raspravi sa onima koji su pisali ..ja sam samo prenela njihovo pisanje
i ne bih anulirala tih 500 godina..jer svidjalo se to nama ili ne bilo je mesanja krvi
i procitaj jos jednom sta je napisano..tj sta je sve uticalo do promene, visine, boje ociju i kose kod Srba
"Pola veka pod Turcima, seobe našeg naroda, migracije, dolazak drugih naroda
dovele su do etničkih prožimanja izmedju naroda i velikih etnobioloških promena, pa i onih u visini stanovništva, boji ociju i kose."
i ovde pisem kao korisnik a ne kao supermoderator

Poslednja izmena:
500 godina pod Turcima se "urezalo"Srbima u genetski kod.Običaji,vaspitanje,kultura,muzika,hrana...dok izgled manje-više.Ne bih rekla da toliko ličimo na Turke,koliko postoji sličnosti sa njima u mentalitetu.Prosto je za neverovati!
Nažalost!

Poslednja izmena:

Back