Plavi natpis ispod ikonica

poske

Obećava
Poruka
70
Sinoc sam nesto cackao po racunaru i od jednom mi izbaci oblacic da nemam dovoljno mesta na C particiji iako bi trebalo da imam oko 11 giga a on mi pokaze da imam oko 100MB gore dole ponudio mi je da sazme particiju i namesti mesta ja sam pristao.U meduvremenu sam ja pocistio rucno neke stvarih i dobio oko 5giga.Posle svega ovoga 99% natpisa ispod ikonica je poplavio.Danas kad sam upalio racunar opet je bilo oko 5 giga praznog mesta da bi posle jedno sat vremena se vratilo na 12 giga.Skenirao sam ga sa Malwarebytes'-om i Nod-om nista nije nasao.Interesuje me sto su mi natpisi ispod ikonica poplavilo kako to da popravim i sta se dogodilo sa gigabajtima?
x10inl.png
Evo kako je poplavio.
 
kod mene se to desavalo kada posle instalacije apdejtujem Win pa se u c: particiji mislim da je u folderu windows da se tu tako oznacavaju neke naknadno dovucene stvarcice a ste se kod tebe desilo, ...eeeee pa sacekaj malo neko ce se vec naci da objasni.Pozz.
 
Plavo znači da su fajlovi kao kompresovani ali to ništa skoro ne pomaže ne brini se neće ti se desiti ništa sa fajlovima.
P.S. sledeći put kad budeš koristio disk cleanup deštrikiraj compress old files i fajlovi ti više neće biti plavi.
87615587.jpg
 
Hvala na odgovoru Black Wolfu. Znaci sve je uredu samo trebam da se naviknem na plava slova.Jel moze nekako da se vrati da budu bela.Sinoc sam hteo da izvrsim restore sistem ali nisam imao nijednu tacku vracanja iako mi je restore sistem uvek ukljucen sto to?
 
Evo naso sam kako da makneš:klikni desni klik pa proporties na neki kompresovani fajl(ili obeleži više pa onda desni) zatim u tom novom prozorciću imaćeš u donjem desnom uglu pod atributes klikni na advanced u novom malom prozorciću deštrikiraj compress contents to save disk space zatim klikni ok(ako budeš obeležio dosta fajlova trebaće vremena da se sve dekompresuje) što se tiče system restore stvarno neznam nisam ga koristio godinama.
 

Back
Top