Platonska ljubav

Ja sam kao klinka/o.s./bila ludo ali ludo zaljubljena u decka nesto starijeg od sebe.Bilo mi je dovoljno samo da ga u prolazu vidim i da puknem od srece.Nikada ga nisam upoznala ono kao ja sam ta i ta kako se ti zoves?....Mislim da je imao osecaj da mi se dopada ali nije bio svestan da sam zaljubljena.Normalno da je predpostavljao kada sam blenula u njega danima i danima...To je neka platonska ljubav....nisam imala hrabrosti da mu pridjem...deca,ha...Dansa bi to bilo malo drugacije.Mislim da postoje takve ljubavi ali da je na nama vremenom da to nesto pretvorimo u sve ili nista a to ide sa godinama i iskustvom.

O.k.Mozda ne tim nazivom ali ja nesto sto je platonsko tretiram kao osecanje kada nekoga volis a nikakav kontakt sa njim nemas.Postoje takve i uzvracene ljubavi kada se ljudi obozavaju medjusobno,osecaju se prijatno kada su u drustvu,sevaju varnice iz ociju a nista.....nista od fizickog ili prisnijeg kontakta iz mnogih razloga...

ja to tvoje ne bih nazvala platonskom ljubavlju,ili je onda bar ja drugacije dozivljavam :)
Tačno. Ja mislim da se ipak kaže planktonska ljubav.
bug.gif

Zaista ne mogu da zamislim polno zrelu osobu koju bih pozeleo da mazim kao dete.
Odnosno, ne mogu da zamislim situaciju da pozelim da mazim nekoga ko je polno zreo, a da mi se ne digne na njega.
Kako moze da postoji mazenje izmedju odraslih jedinki, a da pritom nema nagovestaja seksualnog uzitka?
Kao, pricinjavamo jedno drugom najobicnije zadovoljstvo?
Ma da, kako da ne...
I sta ima da se mazim sa odraslom osobom, koja me seksualno ne privlaci? Ono kao, trebimo vasi jedno drugom...

Ne, mislim da nema mazenja sa nekim ko ti se dopada, a da to bude bez erotske pozadine.
A sa onim ko ti se ne dopada, nema ni mazenja. Logicno.

Može Juliane. Kad uđeš u osamdesete ko ja.

Moze.
Ali to ne znaci da u osamdesetim ne bi voleo da ebes, pa se zato mazis. Nego ne mozes, a hteo bi.
To nije u skladu sa uzvisenoscu i cistotom nevine platonske ljubavi, koju mahom forumasice dozivese - svaka prema svom vidjenju iste.

jaoooooooo opet:D
ja ne verujem u platonsku ljubav; kako možeš da živiš sa nekim a da ne poželiš fizički kontakt? ne govorim o seksu nego samo npr o poljupcu, zagrljaju(moja drugarica stvarno veruje u to i kaže da zagrljaj ili još gore poljubac vodi ka seksu...:am da:P)
ćovek ima svoje fiziološke potrebe; među njima i potreba po razmnožavanju (opstatak vrste) i ako duže vreme ne zadovoljavamo osnovne fizćke potrebe možemo da se razbolimo..znači to je sasvim normalna pojava jer je to radimo instiktivno...
voleti nekoga na platonski način znači(tako kaže ova moja) ne poželeti imati nikakkvih fizičkih kontakta...jer ti to kao ne žliš napraviti toj osobi jer je toliko voliš; pa valjda se ljubav dokzauje i fizićkim kontaktom
ja ne verujem u platonsku ljubav...da nekoga ne poželiš...kako onda uopšte možeš šta osječati do te osobe? ipak smo mi samo ljudi...

Slične teme

Back