Platonska ljubav

Sexom. 8)

bug.gif
Rado!
Samo, treba smisliti kreativan i neprovidan način prilaska dotičnom.:D

Tema je više nego kompleksna ali vam mogu reći samo jednu stvar. To je vrhunska umetnost življenja za kojom teže mnogi iako se pred sobom i drugima foliraju da ih uopšte ne zanima. Vrhunac Zen Budizma na neki način.

Jao Marina jeste. :D
E, ja sam savršena za njega, samo što on to još uvek ne zna:lol:.....ali ću se veeeoma potruditi da sazna...dosta je bilo ''ja te volim, a ti ne znaš''...heh:lol:

Pa, zar nisi mogla boljeg da nađeš??! Gde se uvati za kolegu??!
No, dobro, ajde- nek ti je sa srećom taj lov!!!

P.S.A nije valjda da radite zajedno??! :shock::shock::shock:

Ne ide uz mene onaj. Šta misliš, poznajući mene?
Neki koji stvara?;)

Koleginice, poznavajući sebe poznajem i vas. Slažete se? Da li ide ili ne, ne znam. Ali da znam da svi muškarci prave iste greške kod žena, to potpisujem. I da svi nemaju pojma šta se zbiva u njihovim glavicama, takođe. Čovek može živeti milion godina ali nikad neće upoznati prirodu žene sa kojom živi. Ovo potpisujem. Rh+:)

Koleginice, poznavajući sebe poznajem i vas. Slažete se? Da li ide ili ne, ne znam. Ali da znam da svi muškarci prave iste greške kod žena, to potpisujem. I da svi nemaju pojma šta se zbiva u njihovim glavicama, takođe. Čovek može živeti milion godina ali nikad neće upoznati prirodu žene sa kojom živi. Ovo potpisujem. Rh+:)
Slažem se.
Beše, imamo razliku u krvnoj grupi?:lol:

Slažem se.
Beše, imamo razliku u krvnoj grupi?:lol:

Ma kad dođe do toga, onda je gotova stvar. :) Elem, platonska ljubav. Tragedija u njoj je ta što je obično neuzvraćena sa jedne strane. Skoro uvek. Može muškarac biti promiskuitetan do bola a da ga neka žena platonski obožava. Isto je i obratno. Neki muškarci će se smejati na tezu da je moguće platonski biti zaljubljen u neku kučku od žene koja se satire od ***** osam puta dnevno bez da si mazohista, ali moguće je. Život je čudo, rekao bi neko.

platonska ljubav postoji
onaj ko je nije iskusio reci ce da je glupa i da nikako ne moze da postoji
ali on je na gubitku a nije ni svestan toga.

platonska ljubav je nesto najsavrsenije sto sam do sada osetila :)

Mazenje nije sex. Mazis se i sa decom, zar ne?
Zaista ne mogu da zamislim polno zrelu osobu koju bih pozeleo da mazim kao dete.
Odnosno, ne mogu da zamislim situaciju da pozelim da mazim nekoga ko je polno zreo, a da mi se ne digne na njega.
Kako moze da postoji mazenje izmedju odraslih jedinki, a da pritom nema nagovestaja seksualnog uzitka?
Kao, pricinjavamo jedno drugom najobicnije zadovoljstvo?
Ma da, kako da ne...
I sta ima da se mazim sa odraslom osobom, koja me seksualno ne privlaci? Ono kao, trebimo vasi jedno drugom...

Ne, mislim da nema mazenja sa nekim ko ti se dopada, a da to bude bez erotske pozadine.
A sa onim ko ti se ne dopada, nema ni mazenja. Logicno.

Da li vam se vec dogodilo da se zaljubite u osobu sa kojom nikada niste imali fizicki kontakt? Da li je moguce iskreno, duboko, voleti nekoga a da ta osoba nije fizicki prisutna u vasem zivotu?

Sta ustvari treba da podrazumeva platonsku ljubav?

Platonska ljubav

Platonska ljubav u suvremenu značenju je izraz koji se koristi za aseksuslni odnos ljubavi i privrženosti prema nekoj osobi, pogotovo u slučaju kada se pretpostavlja suprotno. Najjednostavniji primjer platonskog odnosa je duboko prijateljstvo prema nekoj osobi koje je potpuno lišeno seksualnih žudnji.

Takvo tumačenje platonske ljubavi se temelji na pogrešnom tumačenju platonskog ideala ljubavi, koja je u svom originalnom obliku bila kreposna ali strastvena ljubavu, temeljena ne na nedostatku žudnje nego na duhovnoj pretvorbi seksualnog nagona koji je otvarao vrata za suptilnije užitke od seksa. U svojoj originalnoj platonskoj formi, ova vrsta ljubavi je ljubavnike trebala približiti mudrosti ui platonskom obliku Ljepote. Detaljno je obrađena u Platonovom Fedru i Simpoziju. U Fedru je opisana kao oblik božanske ludosti koja je dobijena na dar od bogova, a njeno pravilno izražavanje se nagrađuje od bogova u zagrobnom životu; u Simpoziju je metoda kojom ljubav čovjeka dovodi do oblika ljepote i mudrosti.
Dobavljeno iz "http://sh.wikipedia.org/wiki/Platonska_ljubav"

p.s. svako lično iskustvo je dobro došlo. ;)

da.
veoma interesantno iskustvo, veoma duboki i intenzivni osećaji, koje dobro pamtim, ostavilo utisak daleko više i jače nego neki sa kojima sam imala sexualnu vezu. može da se desi, ali je veoma čudno, nesvakidašnje, neobično,...

a kako je počelo: pričao mi je priču. verovali ili ne.nikad mi niko nije tako lepo pričao...

platonska ljubav postoji
onaj ko je nije iskusio reci ce da je glupa i da nikako ne moze da postoji
ali on je na gubitku a nije ni svestan toga.

platonska ljubav je nesto najsavrsenije sto sam do sada osetila :)

Jeste. :)

Zaista ne mogu da zamislim polno zrelu osobu koju bih pozeleo da mazim kao dete.
Odnosno, ne mogu da zamislim situaciju da pozelim da mazim nekoga ko je polno zreo, a da mi se ne digne na njega.
Kako moze da postoji mazenje izmedju odraslih jedinki, a da pritom nema nagovestaja seksualnog uzitka?
Ma da, kako da ne...
I sta ima da se mazim sa odraslom osobom, koja me seksualno ne privlaci? Ono kao, trebimo vasi jedno drugom...

Ne, mislim da nema mazenja sa nekim ko ti se dopada, a da to bude bez erotske pozadine.

Razumem ja tebe, nego ti ne razumes mene. :lol:

Ma da, kako da ne...

Jel to znaci da se posli seksa ne mazis sa voljenom osobom?

Slične teme

Back