Platne kartice

veliki1969

Obećava
Poruka
67
Neznam da li ovo pitanje pripada ovom forumu,ali bar se odnosi na internet.
Interesuje me koje su najbolje internet platne kartice za kupovinu preko interneta na stranim sajtovima?
To znaci,da kartica moze da bude naplativa ne samo u Eurima nego i u Dolarima,kao i da mogu sa te kartice i da podignem novac u valuti u kojoj mi neko posalje.
Sta mi preporucujete?

Neznam da li ovo pitanje pripada ovom forumu,ali bar se odnosi na internet.
Interesuje me koje su najbolje internet platne kartice za kupovinu preko interneta na stranim sajtovima?
To znaci,da kartica moze da bude naplativa ne samo u Eurima nego i u Dolarima,kao i da mogu sa te kartice i da podignem novac u valuti u kojoj mi neko posalje.
Sta mi preporucujete?

Visa Electron Banke Inteza...
Sve ti je besplatno, odrzavanje racuna, otvaranje, nema apsolutno nikakvih troskova, kada ti stigne novac ako je ispod 100 e, proviziju ne uzimaju uopste, a ako je preko onda je 2 %.

bas tako, ja sam otvorio devizni racun, izvadio Visa electron karticu u Intesi i verifikovao naAlert payu i sve je dz.
Mali dodatak saletovom postu: sto se banke tice za proviziju, to je istina, ali Alert pay uzima 5 dolara fiksno na svaku transakciju

ako te interesuje nacin podizanja i verifikacija na AP, klikni ovde:
http://zaradi-cash.blogspot.com/2011/04/alert-pay-kako-podici-novac.html

Da, nisam to naveo, jer ne znam sta ce da koristi i koji nacin, svako uzima drugaciju proviziju :roll:

AP na karticu 5, MB 3, Payoneer 3-5, Odesk 4 za direktan transfer na karticu, svi lopovisu na svoj nacin :lol:

Samo jos jedno pitanje dok cekam da mi Intezina kartica stigne :
Da li MORAM da verifikujem i svoj mobilni telefon (posto vidim da ima i ta opcija) ili je dovoljno samo kartica?
Pitam,jer sam probao da verifikujem mobilni,ali nece.

Ма џабе ти је све то, јер паре директно на картицу неће моћи да ти се уплаћују (ма од кога да долазе), тако да можеш да рачунаш само на приспеће ино-чекова.

Pa vidis sta su ljudi ispred tebe odgovorili.Valjda znaju za to.Gledao sam i po drugim forumima.Jeste da je procedura zaguljena,ali radi.

Па видећеш и сам колико ради. @xitm3n... је дао упутство, али паре још није пробао да подигне, а кад проба видеће и он.

Уосталом, улогуј се на AlertPay и оди на опцију исплате преко картице па ми реци зашто ти пише у заглављу странице...
We apologize for the inconvenience, but credit card withdrawals are temporarily unavailable. Please select another withdrawal method.

А корисно је понекад прочитати и FAQ, тако да.... ;)

Uspeo sam nekako da verifikujem Intesinu karticu,vidim da su mi skinuli 2,06 Eura,ali sad treba da ukucam neke brojeve kao zadnju stavku da bi sve proslo kako treba.Sta sad treba da radim?

Sta skinuli, valjda uplatili ? Jesi ti isao na AP da verifikujes ili na MB ?

Ako je na AP pre je bilo da oni uplate nekih 0.01 i onada ti uz to stigne kod vec sam ti rekao na pp, ako si dobio broj partije i lib ( ako si trazio da ti daju ) sve mozes proveriti od kuce na racunaru ! A ako ne samo odes u banku i kazes lepo treba mi kod koji je stigao sa transakcijom i oni ti kazu ti upises to i gotovo.

Nebrini se ti nista za povlacenje novca kada skupis vise kesa ja cu ti reci kako da povuces sa karticom ;)

Па видећеш и сам колико ради. @xitm3n... је дао упутство, али паре још није пробао да подигне, а кад проба видеће и он.

Уосталом, улогуј се на AlertPay и оди на опцију исплате преко картице па ми реци зашто ти пише у заглављу странице...

А корисно је понекад прочитати и FAQ, тако да.... ;)
a demikelis, jesi li probao preko check-a da podignes?

Eh,konacno su mi verifikovali karticu i to MANUELNO.Sto im je bre to zaguljeno.Da nisam pisao Suport Centru imao bih da cekam dzabe.
De mi sad recite sledece :
Imam na AP 1.95 eura.Hteo bih da sa moje kartice prebacim jos 15 eura.Kako se to radi?
Ako postoji,zamolio bih da se to ako moze slikovito objasni,kao sto je objasnjeno za podizanje.
Ako ne,recite gde sta da kliknem,jer ne kapiram kako sad sa kartice da prebacim pare na A.Pay.

ja nemam odakle da prebacim i zato nisam ni probao, ali koliko vidim moze samo sa Bank wire a koliko ja znam to kod nas ne moze, ili "by mail" a ne znam kako to funkcionise... Uglavnom, ti probaj kad odes na nalog da kliknes "deposit" pa vidi sta ti nudi

ja nemam odakle da prebacim i zato nisam ni probao, ali koliko vidim moze samo sa Bank wire a koliko ja znam to kod nas ne moze, ili "by mail" a ne znam kako to funkcionise... Uglavnom, ti probaj kad odes na nalog da kliknes "deposit" pa vidi sta ti nudi

Bank wire moze zasto ne bi moglo, ali se ne isplati, bank wire se isplati ako covek ima 500 E...

A kartice su blokirane tako da jedino da mu ja prebacim na AP a da on meni uplati ovako u dinarima, to sam i njemu predlozio...

Thank you for contacting AlertPay. My name is Animesh and I am happy to assist you.

We apologize for the inconvenience, but you can only deposit money into your account by bank wire or money order/certified check. A credit card can only be used to send money to other AlertPay members/merchants. Follow these instructions to send money using your credit card:

1. Login to your account.
2. Click on "Send Money".
3. Enter all the required information and then click next.
4. Select the method of payment.
5. Enter your transaction PIN.
6. Click next and confirm the information

You can deposit money into your account using any of the following:

• Bank wire
• Certified check or cashier’s check
• Money order

Please follow these steps to deposit funds into your AlertPay account:

1. Login to your AlertPay account.
2. Click “Deposit”.
3. Choose your depositing method.
4. Enter digits only for amount you want to deposit.
5. Once you have completed all the steps, please click “Confirm”.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ETO,nazalost,bili ste u pravu.Sa karticama nemoze da se napravi depozit na svoj nalog.NIje mi jasno zasto sam uzeo onda ovu karticu kad sa njom nemogu da radim nista,osim da saljem nekome pare.Ta funkcija mi ne treba.Neznam kakva je situacija na www.solidtrustpay.com , jer i tamo imam nalog,ali mi se AP vise svideo.Sta sad?
Bank Wire ne dolazi u obzir.Necu tu skupu uslugu da placam.Neznam kako ovo funkcionise-MONEY ORDER ?
Hvala sasa na ponudi,ali nije cilj da mi neko uplacuje,nego da mi to sami radimo.Ako nismo to u mogucnosti,onda dzabe i internet kartica i Alert Pay.
Bas glupa situacija.

@veliki1969...

Не, нисмо били у праву! :dash:
Све то што ти је тај "Animesh" написао си и сам могао да прочиташ на самом сајту AlertPaya под F.A.Q., није то све тамо џабе писано да би га појединци занемаривали.

Друго, није тачно да је интезина Visa Electron картица која функционише преко девизног рачуна који су ти отворили, везана само за евре! Поразмисли, да ли је логично да девизни рачун буде везан само за једну валуту?! Да ли онда морамо за сваку валуту да отварамо нов девизни рачун?! Зато, прошетај лепо до банке или их позови, па ће ти све разјаснити. ;)

a demikelis, jesi li probao preko check-a da podignes?

Нисам, имам ја друге изворе прихода и приспећа истих. :)
Чекови функционишу и стижу, бар колико приметих на другим форумима, само им треба до 3 недеље да ти стигну и уколико су наведени тачни подаци и адреса приликом регистрације. Све банке код нас без проблема наплаћују те иностране чекове (наравно уз неку провизију).

Ma cekovi rade.To znam i ja,posto sam jednom dobio 40$ iz Amerike putem ceka.Unovcio sam ga u Komercijalnoj banci.Nije velika provizija.Manje-vise,za isplatu se nekako i snadjemo,ali uplata je bas komplikovana.
Sto se tice mog racuna u Intezi,pa sad,tako mi je ona sluzbenica rekla.Pitao sam je mogu li da uplatim Dolare,ona kaze da ne moze,jer mi je racun vezan za Euro.Zasto?Nemam pojma.
Nije meni problem da napravim Money Order preko AP,ali neznam da li bi ovi nasi to odradili?
Da li uopste znaju sta je to?Ovo je bre zaostala zemlja.
Jel radio uopste neko nekad Money Order?

Sto se tice mog racuna u Intezi,pa sad,tako mi je ona sluzbenica rekla.Pitao sam je mogu li da uplatim Dolare,ona kaze da ne moze,jer mi je racun vezan za Euro.Zasto?Nemam pojma.
Ово је чиста небулоза. Имам ја ту картицу одавно и ладно уплаћујем и подижем и доларе и евре и фунте итд. Рачун јесте везан за евре али у смислу самих трансакција које се обрачунавају у еврима, све остало са другим валутама функционише нормално, јер се за сваку валуту отвара нова подпартија. Значи можеш да уплатиш доларе као и било коју другу валуту коју банка прихвата.

Ovako da odmah razjasnimo neke stvari oni u banci NE-MA-JU bele veze sa zivotom, nemaju pojma ni ovi glavni support u BG a kamoli ovi dole, mozes misliti kada sam ja zvao za BG i kaze mi lik ja stvarno ne znam, ostanite na vezi par minuta dok vidim sa kolegama, znaci ne znaju nista, nisu znali cak da mi kazu ni kolika je provizija kada mi stignu vece pare !!! :lol:

Tako da zaj**i banku, dole neces nista saznati... Iz nekog razloga ne znam kog, slao sam i AP tiket ali mi nisu nista odgovorili povodom toga :think:, ne mozes sa njih poslati ni jednu drugu valutu kod tebe na karticu sem Eura, dok u banci kada sam bio znaci okrenula mi ona mentalka monitor i kaze evo vidite ja vas uveravam da mozete primiti bilo koju valutu :besna: Tako da ne znam vise ko koga zajebava, uglavnom ja kada sam slao 3-4 puta bilo je ne moguce poslati $$$, mora prvo da se pretvori u eure.

Kako sam ranije rekao AP je blokirao kartice i ne odgovaraju zasto i niko ne zna to i ne zna se do kada ce da traje ! Evo ima vec vise od mesec i po, trebalo bi da prorade, ako ce da ostave ovako, onda ce ih svi napustiti.

Jedina fora sada da uplatis pare a da ti bude najbezbolnije je kako sam ti rekao da ti ja prebacim sa mog racuna a ti meni da vratis dinare, i to je to, znaci trenutno je tako, situacija ce se popraviti svi se nadamo, samo kada :dash:

p.s. MB savrseno funkcionise, ja sada povlacim pare preko njega pre neki dan mi je stiglo 300 $ i sve je OK ! :ok:

Хм, мало сам истраживао и колико приметих постоје опције да се паре пребаце на AP, чак и сам то можеш да одрадиш ако си довољно спретан. Не треба никог другог да молиш и очекујеш његову милостињу. А такође и InfoPano може то да уради уз симболичну провизију, тако да, има опција. ;)

Back