Plati kartu ili marš iz Beograda

U bioskop ne kasnim jer ako je projekcija zakazana u 21 h, ona će i početi u 21 h i pojaviću se na vreme.Autobus koji treba da se pojavi u 21h dođe ili u 21:15 ili u 20:45 , a ako promašim taj koji je prerano došao u 20:45 novi ću dočekati u 21:30.

Karta u najboljem biskopu u BG košta 250 dinara, karte u najgorim autobusima na Balkanu koštaju 120 dinara noću, ili 120 dinara kod vozača, ako kioska nema u blizini, a najčešće ga nema za kupovinu doplate ili karte od 60 dinara.
U bisokop odlazim retko jer mi nije potreban, u autobus moram da idem svakodnevno jer mi je potreban.U bisokop ulazim jednom u, dok autobusa moram da promenim i po 4 .Taksi je preskup i ne vozim se njime osim u slučaju bolesti ili elementarnih nepogoda.

Dobro. I? Znaš kakav je kvalitet prevoza, nemoj ga koristiti, shvataš li šta govorim? Stvar izbora, kao i bioskop.
Ako se 'vataš u kolo, ćuti i đipaj.

Nema konkurencije, to ti je što ti je. A nigde u svetu prevoz nije besplatan.
I apsolutno podržavam one koji kucaju kartu samo ako je autobus čist, klimatizovan, sa mestima za sedenje. Kad je kršina, ne kucaj. I pruži kontroloru LK na uvid.

200 ? Nisam se davno vozio noćnim, verovatno se i to promenilo, mislim cena karte, usluga koju nudi GSP u noćnim satima , hajde da je tako nazovemo uslovno rečeno uslugom, je pretpostavljam ostala ista? :lol:

Mislim na egzotični ambijent unutrašnjosti busa kao i raketnu brzinu kojom se te mašine iz prošlog veka kreću.

И на могућност ултимат фајта, у последње време, женских особа.

200 ? Nisam se davno vozio noćnim, verovatno se i to promenilo, mislim cena karte, usluga koju nudi GSP u noćnim satima , hajde da je tako nazovemo uslovno rečeno uslugom, je pretpostavljam ostala ista? :lol:

Mislim na egzotični ambijent unutrašnjosti busa kao i raketnu brzinu kojom se te mašine iz prošlog veka kreću.

digli su cene noćnog kad i bus plus.

to je ostalo isto, dobiješ i očešavanje za te pare... :lol:

Jašta, gaze te i gužvaju kao poslednje gov*o, još hoće da te biju, što se buniš što nisi na vreme ispao kroz raspala vrata(gužva?, kakva bre, gužva, marš napolje, zbog tebe da stojimo 20 sekundi duže, a ionako se majstor nervira, što kawsnimo 10 minuta!Uostalom, ko si , bre ti, da se buniš i pitaš što je krenuo 20 minuta kasnije, marš, stoko, napolje?(odgovor konduktera na pitanje- zašto redovno kasne?, noćni autobus na liniji 37)

Dobro. I? Znaš kakav je kvalitet prevoza, nemoj ga koristiti, shvataš li šta govorim? Stvar izbora, kao i bioskop.

I apsolutno podržavam one koji kucaju kartu samo ako je autobus čist, klimatizovan, sa mestima za sedenje. Kad je kršina, ne kucaj. I pruži kontroloru LK na uvid.

Nije stvar izbora, bioskop možeš da biraš, ako mi se ne sviđa onaj u Delta sitiju otići ću u Takvud, dok od saboraćajnih usluga mogu da biram samo GSP , alternativa je još skuplji Siti bus, ali to je već za dublje džepove ili egzotične usluge, gotovo nedostupne smrtnicima zvane taksi prevoz.

Da svuda se plaća, ali ako odlučim da se vozim u Stokholmu voziću se ovim , a imaću platu od 3000- 5000 e mesečno.

u.1376636585.s0.k600.jpg

Ako platim kartu u Beogradu voziću se ovim dole , a imaću platu od 150- 300 e maksimalno.

autobus.jpg

Poslednja izmena:
Nije stvar izbora, bioskop možeš da biraš, ako mi se ne sviđa onaj u Delta sitiju otići ću u Takvud, dok od saboraćajnih usluga mogu da biram samo GSP , alternativa je još skuplji Siti bus, ali to je već za dublje džepove ili egzotične usluge, gotovo nedostupne smrtnicima zvane taksi prevoz. Da svuda se plaća, ali ako odlučim da se vozim u Stokholmu voziću se ovim , a imaću platu od 3000- 5000 e mesečno.

:rtfm:

A to što porediš nas i Šveđane je... debeo ofsajd.

Ko ne zeli da plati voznju ,ne mora da se vozi. Ima alternativu,taxi ili peske. U svim velikim gradovima gde postoji gradski prevoz to se placa a ne placa se tamo gde ga nema pa idu biciklom. Nemoj da filozifirate svud u svetu se placa pa i u Beogradu. Sta vam je kako vi zamisljate da to treba da funkcionise.?

Слажем се с тобом, ко неће да користи оно срање не мора.

Али колико сам чуо, јер ја то срање више не користим, карте за једну вожњу су поскупеле, дакле сада коштају 70 динара.
Пошто "наш" градоначелник зна како поступају у Паризу с онима који се возе бесплатно, мора и да зна да тамо карта за једну вожњу кошта нешто више од 120 динара (евро и двадесет центи). Просечна плата у Француској је 1600 евра, у Паризу нешто више. Код нас је око 300 евра. Да не причам о стању градског превоза у Паризу и о стању нашег градског превоза - небо и земља.

Значи, карта за једну вожњу у Паризу, у нормалном градском превозу, није ни два пута скупља од карте у нашем "европском" Београду, у градском превозу који се налази у срамотном стању. Али просечна плата у Паризу је најмање пет пута већа од просечне плате у Београду.

Је л' теби ово нормално?

Plaćam kartu, ali neću za te pare da budem svedok nasilja.
Kao gradjanin ovog grada imam pravo da znam zašto je sklopljan onako nakaradan ugovor sa konzorcijumom čiji je osnivački kapital 500 evra i koji je tada imao jednog zaposlenog.
Hoću da ta komunalna policija povede računa o čistoći javnih površina, izvorima buke i svemu što im je u nadležnosti, a ne samo putnici koji se švercuju.

Inače, cela priča je vrlo simptomatična.

Gradonačelnik u zanosu fašizma
Plati kartu ili marš iz Beograda

thumbnail.php

Gradonačelnik posebno brine o Romima, koje je u više navrata sa nekoliko lokacija iseljavao iz kartonskih naselja uz svesrdnu pomoć bagera. One koji su bili prijavljeni kao stanovnici nekog drugog grada, Đilas je obećao da će ih vratiti u njihov zavičaj, ni ne pitajući ih žele li to. Kao novu kategoriju, Đilas je Dragan markirao takozvane “švercere” to jest ljude koji ne plaćaju kartu za vožnju gradskim prevozom. Najpre je Grad na netransparentnom tenderu predao u ruke fantomskoj firmi Apex Solution Technology koja je, podsetimo, na računu imala osnivački kapital od 500 evra i jednog zaposlenog radnika. No, o tome se prvi čovek Đilasgrada nije očitovao

Nakon Roma, koje je već počeo da vraća “tamo odakle su došli”, gradonačelnik Beograda uputio je u petak nedvosmislenu poruku došljacima koji u glavnom gradu koriste uslugu javnog prevoza i za to ne plaćaju kartu – raus iz prestonice! Kako se redakcija e-Novina već duže vreme u javnosti percipira kao progonitelj lika i naročitao dela prvog čoveka Beograda, sledi Đilasov citat preuzet sa sajta Devedesetdvojke:

"Vrlo su nam značajni sjajni studenti kao taj gospodin koji ima 31 godinu i studira, ali mogli bi da izdržimo njegov gubitak i da se on vrati u Berane i tamo da se vozi besplatno. U Beogradu će se oni koji dođu voziti uz plaćenu kartu. Šta bi mu se desilo u Parizu, Berlinu ili bilo gde kada bi dao pasoš i rekao 'pošaljite mi kaznu na Berane'. Mislim da bi proveo neko vreme u zatvoru, a onda bi se uz pomoć države vratio u Berane", rekao je Đilas.

Povod za gradonačelnikovu ciničnu izjavu, koju bi potpisao svaki čestiti “obrazovac”, bio je incident koji se dogodio prošlog meseca, kada je pripadnik gradske Komunalne policije pesnicama tukao putnika u gradkom prevozu. Pošto je, kako je rekao, kod kuće zaboravio BusPlus kartu, putnik je odbio da izađe iz autobusa i ponudio da mu napišu kaznu, a kao identifikaciju priložio je crnogorska dokumenta.

Policjacu to nije bilo dovoljno, te je, nakon nekoliko poziva da izađe iz gradskog autobusa, počeo da batina čoveka koji nije pružao nikakav otpor. Đilas, koji do sada nije pustio ni glasa povodom ovog slučaja, se pobrniuo da čitav događaj relativizuje.

"Naravno da osuđujem kada komunalni policajac više puta udari putnika u autobusu, ali naravno i da osuđujem i kada putnik neće da izađe iz autobusa i prvo kontrolora izbaci kroz vrata, a našem komunalnom policajcu da crnogorski pasoš sa adresom u Beranama", kazao je Vođa, dodavši da je Beogradu "vrlo značajan" svaki građanin Beograda.

Koliko mu je značajan, pokazao je u više navrata: recimo nakon Parade ponosa 2010. godine, kada je za haos u gradu optužio učesnike povorke koji su svojom besramnom pojavom iritirali 6.000 huligana i prisili ih da devastiraju “krug dvojke”, opljačkaju nekoliko sportskih radnji i prebiju oko stotinu policajaca.

Gradonačelnik posebno brine o Romima, koje je u više navrata sa nekoliko lokacija iseljavao iz kartonskih naselja uz svesrdnu pomoć bagera. One koji su bili prijavljeni kao stanovnici nekog drugog grada, Đilas je obećao da će ih vratiti u njihov zavičaj, ni ne pitajući ih žele li to.

Kao novu kategoriju, Đilas je Dragan markirao takozvane “švercere” to jest ljude koji ne plaćaju kartu za vožnju gradskim prevozom. Najpre je Grad na netransparentnom tenderu predao u ruke fantomskoj firmi Apex Solution Technology koja je, podsetimo, na računu imala osnivački kapital od 500 evra i jednog zaposlenog radnika. No, o tome se prvi čovek Đilasgrada nije očitovao.

Uvođenje BusPlus sistema obeležili su i plakati koji su osvanuli u autobusima, čija poruka i ton neodoljivo podsećaju na slavnu propagandu nacističke Nemačke: “Gužva? Za gužbvu u autobusu odgovorni su putnici koji ne plaćaju kartu.”

Herr Đilas odlučio je da nastavi u istom ritmu koračnice, pa je u poslednjoj izjavi medijima plasirao još jednu izjavu ne bi li zastrašio pučanstvo. Broj vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu će, kaže firer, biti smanjen za trećinu ako više od trećine ljudi ne bude plaćalo kartu, jer ne postoji nijedan grad u svetu koji može nešto tako da izdrži.

"Grad Beograd jedino za javni gradski prevoz daje subvencije veće nego za obdaništa, jer se za obdaništa godišnje iz budžeta izdvaja 60 miliona evra da bi građani plaćali cenu koja je daleko od tržišne, dok se za prevoz izdvaja više od 100 miliona evra i to nisu sredstva kojima se pokrivaju gubici u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd, nego sredstva koja omogućavaju da karta bude najjeftinija u celoj centralnoj Evropi", rekao je Đilas.

Karte za prevoz u Beogradu su, recimo i to, od prvog oktobra poskupele pa je sada jedna vožnja košta 70 dinara (oko 0.60 evra). U zemlji u kojoj je prosečna plata, za one koji rade, oko 320 evra, ova se usluga bez demagogije može smatrati luksuzom. Luksuzom koji mogu da koriste samo povlašćeni. Ostali, raus iz Beograda!
star

files.php

:evil:

Ima i ovde ljudi koji bi mogli da rade kod Djilasa. Ja znam bar dvoje forumasa.

Али колико сам чуо, јер ја то срање више не користим, карте за једну вожњу су поскупеле, дакле сада коштају 70 динара.
Пошто "наш" градоначелник зна како поступају у Паризу с онима који се возе бесплатно, мора и да зна да тамо карта за једну вожњу кошта нешто више од 120 динара (евро и двадесет центи). Просечна плата у Француској је 1600 евра, у Паризу нешто више. Код нас је око 300 евра. Да не причам о стању градског превоза у Паризу и о стању нашег градског превоза - небо и земља.

Значи, карта за једну вожњу у Паризу, у нормалном градском превозу, није ни два пута скупља од карте у нашем "европском" Београду, у градском превозу који се налази у срамотном стању. Али просечна плата у Паризу је најмање пет пута већа од просечне плате у Београду.

Је л' теби ово нормално?

Ima mnogo ljudi kojima je to normalno.:(

svaki dan, do posla i nazad, 4 prevoza. nikad se ne kucam, mada imam uvek oko 200-300 dinara na kartici. naidje kontrola, uzme kartu, "proveri", vrati i kaze hvala. poneki put (1od5, samo prepodne, popodne ih nema) "gospodine niste kucali kartu". na to odgovorim (sa bosansko-crnogorskim akcentom) "ne znaaam, ja sam tamo trljo". uzmu mi kartu, kucaju i vrate. crkavam od smeha onima sto trce da kucaju kartu kad vide kontrolu. za prevoz primam oko 2600, mesecno potrosim do 300-400 din.

secam se da sam krajem devedesetih ima prilike voziti gradskim prevozom u luganu (svajcarska). karte su se kupovale na automatu na stanici, i vazile su nesto oko sat vremena (jedna karta, neogranicen broj prevoza). mislim da bi nesto tako trebalo uvesti u beogradu, ima ljudi koji idu i sa 3 prevoza na posao.

svaki dan, do posla i nazad, 4 prevoza. nikad se ne kucam, mada imam uvek oko 200-300 dinara na kartici. naidje kontrola, uzme kartu, "proveri", vrati i kaze hvala. poneki put (1od5, samo prepodne, popodne ih nema) "gospodine niste kucali kartu". na to odgovorim (sa bosansko-crnogorskim akcentom) "ne znaaam, ja sam tamo trljo". uzmu mi kartu, kucaju i vrate. crkavam od smeha onima sto trce da kucaju kartu kad vide kontrolu. za prevoz primam oko 2600, mesecno potrosim do 300-400 din.

secam se da sam krajem devedesetih ima prilike voziti gradskim prevozom u luganu (svajcarska). karte su se kupovale na automatu na stanici, i vazile su nesto oko sat vremena (jedna karta, neogranicen broj prevoza). mislim da bi nesto tako trebalo uvesti u beogradu, ima ljudi koji idu i sa 3 prevoza na posao.

80-tih godina u Beogradu je čini mi se bila dnevna karta. važi za taj dan neograničen broj vožnji.

Је л' теби ово нормално?

nije normalno da platis isto za 1 stanicu i za 30 zato se ljudi i svercuju... gradonacelniku to ili odgovara ili je glup

Ja ne mogu biti gradonacelnik Beograda, nit' poticem odatle, nit' ga bas razumem.. ali cenim da on mora imati sredjene one stare zgrade a ne da otpada malter sa njih...
Da kakav da je, mora imati onaj 'centar' dusu,
a ne tajkunizaciju... jer ja svracam u neke stare zabacene lokale i bivam lepo docekan od bas tih starih Beogradjana,
pa mi i drago, ali ja nisam oni...

Malter i balkoni otpadaju jer vlasnici stanova ( a koje su otkupili kod Slobe za 5 marke) ne zele ni kintu da daju za odrzavanje.

Vlasnici treba da brinu o malteru i zgradi , a ne nekakav gradonacelnik.

Back