Plasi li neke ljude religija i religioznost?

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lapsi

Elita
VIP
Poruka
20.314
Autorska.

Mene da. Iskreno, ne znam razlog tome.
Neke stvari vezane za religiju me plase, neke zbunjuju, neke odbijaju u svakom smislu.
Neke mi djeluju previse naivno I neubjedljivo.
Od dobrih stvari bih izdvojila smrtne grijehe I pruzenu utjehu vezanu za smrt. Ostalo me sve podsjeca na rituale I djelice istorije, koju nismo razumjeli ili protumacili na pravi nacin.
- Svaki masovniji vjerski skup mi izaziva nelagodu
-Svaki vjerski vodja mi izaziva takodje nelagodu
- Svakog vjernika gledam s visine
-Svaki vjerski praznik ne dozivljavam u bilo kojem smislu
-Vjeru dozivljavam kao pokorenje ljudi
...

Nisam komunista. Nisu mi ni roditelji bili.

Autorska.

Neke stvari vezane za religiju me plase, neke zbunjuju, neke odbijaju u svakom smislu.
Od dobrih stvari bih izdvojila smrtne grijehe I pruzenu utjehu vezanu za smrt. Ostalo me sve podsjeca na rituale I djelice istorije, koju nismo razumjeli ili protumacili na pravi nacin.
...

Обожавам да их тролујем али ако их има много, згазиће ме. Онда је тактика да одвојим неке од групе и савладам.

Autorska.

...

Ja mislim da govoris o pogresnoj, otpaloj religiji koju su apostoli najavili.

2. Solunjanima 2,3 Da vas niko ne prevari nikakijem načinom; jer neće doći dok ne dođe najprije otpad, i ne pokaže se čovjek bezakonja, sin pogibli

Sam Isus je kazao da je prava religija mala vrata i uzak put i malo ih njime idu.

Matej 7,13 Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
Matej 7,14 Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze.

Lazne religije su svrstane sa svim ostalim na siroka vrata i sirok put, i mnogo ih njime idu.

Religiju straha Bog ne prihfata, niti ce takva religija kome doneti sta dobro i u ovom zivotu i buducem.

1.Zasto smo stvoreni bez pitanja?
2.Zasto moramo biti na zemlji ako to anđeli/demoni nisu morali?
Oni su samo pitani žele li da služe Bogu
3.hoce li svi da imaju istu kolivinu radosti u raju?
4.Zasto je pakao vjecan?
Ima tu jos puno enigmi
Dobra pitanja, nedoumice. Sve sto si postavio kao pitanja bez odgovora su vise stvar filizofije nego religije.
Religija ne dopusta samostalno istrazivanje zivota, zivljenja I smrti.
,,Ona,, trazi da slijedis samo ono sto je zadato od Stvoritelja

Ispravno zivim I bez religije!
pa sta si dosla onda na forum religija, da siris paranoju, mozda da ti pomognemo mi religiozni da se resis straha? da kujes zavere sa ovim
Обожавам да их тролујем али ако их има много, згазиће ме. Онда је тактика да одвојим неке од групе и савладам.
gazimo vas koji podilazite, ali ona nas gleda sa visine, nadilazi nam
Matej 21,44 I ko padne na ovaj kamen razbiće se; a na koga on padne satrće ga.

1. Simbolika „Kamena“
Kamen o kojem se govori je sam Hristos. On je postavljen kao temelj novog poretka, ali taj isti kamen postaje „kamen spoticanja“ za one koji ga odbacuju.

2. Dva načina stradanja (Dva smera udara):
Isus ovde opisuje dve vrste posledica za one koji mu se protive:

pa sta si dosla onda na forum religija, da siris paranoju, mozda da ti pomognemo mi religiozni da se resis straha? da kujes zavere sa ovim

gazimo vas koji podilazite, ali ona nas gleda sa visine, nadilazi nam

Matej 21,44 I ko padne na ovaj kamen razbiće se; a na koga on padne satrće ga.

1. Simbolika „Kamena“
Kamen o kojem se govori je sam Hristos. On je postavljen kao temelj novog poretka, ali taj isti kamen postaje „kamen spoticanja“ za one koji ga odbacuju.

2. Dva načina stradanja (Dva smera udara):
Isus ovde opisuje dve vrste posledica za one koji mu se protive:
Ko tebe kamenom, ti njega kruhom!
Kakav neprirodan nacin razmisljanja!

Autorska.

...

Mene spasava.
Ne bi mi bilo kraja bez Isusa Hrista, bila bih đubre i probisvet.
Ovako ćutim i čekam nekog vraga svaki dan. Naiđe-ne razočarava.
Vera jeste pokorenje-ali sa velikim razlogom.

Kako te je religija da ne kazem za....tupila?
Meni je to u prevodu: ko tebe udari, ti mu poljupce salji; ko te nagrdi, ti ga pohvali; ko ti nos razbije, ti ga pocesljaj...
Realno!?
onda ti sledi padanje na kamen ko se uzvisuje, i gazenje ovih koji su manji od makovog zrna, koji vec znaju vec sta ih ceka, kao ovaj moj riddle, koji bi da nas odvlaci
probaj, sineeee:azdaja:

Takodje me brine porast vjerujucih I javna demonstracija vjerskog opredjeljenja.
Ne bi li to trebalo biti nesto licno, porodicno?!
U cetiri zida, dostojanstveno, privatno, nikome nametljivo I iznad svega iskreno?
Da, javna religija me plasi.
Ne, religija nikada nije bila nešto u svoja četiri zida, osim u vremenima progona.

Back