Плашење народа временском прогнозом

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
95.258
~ АУТОРСКА ТЕМА ~

Да ли сте приметили да се већ неко време народ застрашује катастрофичним најавама временских неприлика, а које не одговарају ономе шта је Републички хидромеoторолошки завод (РХЗМ) стварно најавио / упозорио?

Најновији пример:

1573484185400.png

Наиме, РХМЗ данас није издао 'хитно упозорење'...

1573484351700.png

...и не упозорава РХМЗ на "разорну олују" већ на јаку кошаву (кошава није олуја) са повременим ударима олујне јачине у кошарском подручју, а што је сасвим нормално за ово доба године: http://www.hidmet.gov.rs/ciril/upozorenja/index.php

Плашење народа временском прогнозом је постало учестана појава на свим про-режимским порталима; о штампаним издањима режимских блатоида и да не говоримо.
Моје мишљење је да се ово ради са циљем скретања пажње од "незгодних" тема - од поскупљење електричне енергије до афере са извозом оружја у Украјину и Јемен, а у коју је уплетен сам врх власти.

Poslednja izmena:
Ja imam neku i do sada je pogodila 65%.
Svega tri dana mogu tačno da pogode. Ja koristim Vreme i radar. A pre desetag godina imao sam plaćenu Accu Wedher i pogadjai su u sat tačno. Dok ovi naši prave politiku od vremenke prognoze. Stiže haos....itd.

Imam teoriju zašto je to tako. Mi imamo neškolovane i neobrazvane političare. I onda dodje neko amerikanac u posetu, diplomatska misija. I kažu ovako- Slušajte mi smo mnogo jaki, ukoliko ne slušate nas mi ćemo vam promenuti klimu. I onda oni ne znajući za Milutina Milankvića njima veruju. Pa kažu, slušaćemo vas, mnogo ste moćni.

Ajd možda kod nas i nije tako. Ali zamisli u Kambodži. Kolika je verovatnoća da je tamo neko čuo za Milutina Milankovića. Ni kod nas 80% stanovnika nema pojma o kome govorim nitikoje je delo napisao.

Tu i ja imam Vreme i Radar.
Svaki meteorilog će ti reći da duže od tri dana ne može da isprognozira vremensku prognozu. Sve duže je pogadjanje na slepo.

I onda se pojavi neko i kaže HAARP je taj koji pravi svašta nešto. I svi veruju u teoriju zavere. A zapravo je Miluti Milanković obajsnio sve.

Ја сам негде читао, да Сунце постаје све топлије и да ће лети температура достизати и 70 степени.
...у току ноћи температура ће се спуштати и до минус 275 степени.

О да али пре тога биЧе много топлих зима - сети се "лепи" понекад наше топле зиме:per:

1573518287400.png

Back