Planira se masovno hapsenje srba u americi.

-Dimitrije-

Zainteresovan član
Poruka
347
Planira se masovno hapsenje srba
FBI lovi Srbe u Americi

Muslimani u Americi podneli su krivicne prijave protiv svih Srba za koje se sumnja da su bili pripadnici Drinskog korpusa i ucestvovali u operacijama srpskih snaga u Srebrenici. FBI je dobio od BiH spisak sa imenima Srba koji su se u međuvremenu uselili u SAD, i po njemu Federalni istrazni biro hapsi i saslusava - otkriva za NT Nikola Kostic, advokat iz Milvokija, koji je tokom 90-tih zastupao Radovana Karadzica, a potom i Biljanu Plavsic.
FBI je 12. septembra u Feniksu, najvecem gradu države Arizona, uhapsio dvadeset troje Srba. Zvanicni razlog za privodjenje naših iseljenika bilo je davanje laznih podataka u zahtevu za dobijanje zelene karte, saopštila je kancelarija tuzioca grada Feniksa.
Uhapseni su mahom iz Zenice i okoline. Nezvanicno saznajemo da među njima ima i onih koji poseduju zelenu kartu, ali su najverovatnije privedeni zbog prikrivanja istine o clanovima svojih porodica.
- Sva hapsenja su se dogodila nakon što je za pomoćnika americkog državnog tuzioca u Nevadi postavljena Kamila Bajbls, bivši advokat kancelarije tuzioca Haskog tribunala. Na toj duznosti bavila se zločinima u Srebrenici i sad je, uz pomoć muslimanskog lobija u SAD, krenula u lov na Srbe - objašnjava Kostic. Inače, po americkim zakonima, predvidjena kazna za davanje laznih podataka u zahtevu za zelenu kartu je 15 godina zatvora i 500.000 dolara.
Kongres srpskog ujedinjenja uputio je otvoreno pismo americkom državnom tuziocu Teriju Godardu, državnom sekretaru Kondolizi Rajs, sekretaru unutrasnje bezbednosti Majklu Certofu, kongresmenima Denu Bartonu i Rahmu Emanuelu, pravnom komitetu Senata i potkomitetu Kongresa za imigrante i izbeglice.
Kostic je otkrio da će se hapsenja bosanskih Srba u SAD nastaviti, jer je dosao do saznanja da FBI ima novu listu pripadnika Drinskog korpusa:
- FBI se sprema da uhapsi još 1.000 Srba, jer se, kako tvrdi americka policija, u Rokfordu nalazi oko 300, u Milvokiju 400 i u Cikagu oko 300 Srba koji su bili clanovi Drinskog korpusa.

--------------------------------------------------------------------------------

Ko je dao njima strogo poverljive državne podatke?
--------------------------------------------------------------------------------
Zbog čega Srbi u Americi ne „okrenu” tuzbu? Svakog muslimana iz Podrinja, Sarajeva, centralne Bosne, optuziti da je bio u mudzahedinima? Ja znam jednog koji lepo prica da je bio u zelenim beretkama, pa 1994. preko Splita dosao do Kanade. Naravno da je slagao ikakvo ucesce u ratu. Sve i jedan mudzos koji je dosao u Ameriku poslije 1992 ( a bio vojno sposoban) - naravno da je bio ucesnik rata.
 
pa i da ih uhapse, pustice ih posle 48 sati...
mislis da FBI nema podatke o svima koji su ucestvovali u ratu, slagali ili ne?
al' nema dokaza za zlocine, i to je to...nije to Srbija, gde mozes svakog da klevetas kako ti drago, jer ce njegova tuzba da ti stigne za dve godine, kada ce da to zastari...
 

Back
Top