Planetarijum

@Snowko
E to si trebao kod mangupa Tambalambe u parohiju na takmičenje za pesmu , na temu, koja se verovao ili ne zove Džinovski Zeka

- - - - - - - - - -

i ćorava koka ubode zrno
Pa nešto moraju i da pogode
Al sam sigurna da su i tebi krajnje stupidni ti Krstini horoskopi
Ako uopšte čitaš
Ja samo nevoljno vidim naslov glup do bola
Kad sam bila mod, neki bot mi je svaki dan postavljao teme od tih stupidarija, nisam znala šta da radim sa tim
A korisnici su se svakodnevno bunili i to sa punim pravom
Video sam i glasao.
Ne ide mi pisanje poezije :(

Odoh da spavam, radim jos 2 dana pa odmaram za vikend.

Laku noc svima :bye:
Agi :cmok:

100% si u pravu
Ali oni umeju-bar ovde-tako da nacrne neki znak da je to drugi ekstrem
Od Škorpija i Jarčeva napraviše samog Sotonu-od Devica psihopate sadiste, od Rakova i Riba plačipičke itd....
A oboje znamo da nije baš tako
Znam ja da je potreban i jwdan banalni nivo za zabavu mase ali mi.je svejedno to odbojno
Valjda što nisam uključila Adblocker pa prvo što vidim SVAKI DAN je -Ovaj znak ovo-onaj ono

100% si u pravu
Ali oni umeju-bar ovde-tako da nacrne neki znak da je to drugi ekstrem
Od Škorpija i Jarčeva napraviše samog Sotonu-od Devica psihopate sadiste, od Rakova i Riba plačipičke itd....
A oboje znamo da nije baš tako
Znam ja da je potreban i jwdan banalni nivo za zabavu mase ali mi.je svejedno to odbojno
Valjda što nisam uključila Adblocker pa prvo što vidim SVAKI DAN je -Ovaj znak ovo-onaj ono
И такви текстови који имају за циљ сатанизацију погодују општем, генералном делу пдфа: ''Астрологија'', јер су лишени озбиљнијег рада (зато постоји стручна секција) и као такви су идеални да служе као полигон на којем ће учесници и учеснице форума који/које се не разумеју у астрологију, да се појаве на темама које имају за циљ оцрњивање њихових знакова и да се онда буне како нису такви. И ту сујета или повређен его, долази до изражаја, јер ако неко нпр. има Сунце у Раку и прочита како је кењкав, плачипичкаст он ће банути на ту тему - или ће написати неки љутит текст, или ће троловати, или ће писати ствари које везе с везом немају, онда ће се на тај пост накачити неколико дежурних тролова, доконих људи, направиће се флејмовање, циркус и ето идеалне теме за убијање досаде.

Poslednja izmena:
To je sve jedna banalna reka, ciji je tok jako dobro kontrolisan i bez preteranog talasanja. Kao i sve ostale vesti.
Činjenica je da je astrologija uspela da preživi hrišćanstvo i kao nešto što je opstalo i održalo se, zauzela svoje mesto i na raznoraznim portalima.
Naravno u obliku prilagođenom prosečnom čoveku.
Ja sam rešio da prestanem da ulazim na portale tipa b92, mondo itd...Jbt toliko nekih nepotrebnih informacija mi puni cash memoriju u glavi....
Bolje da ostane prazan prostor koji će da barata sa onim kvalitetnim što ja odaberem, mada možda se limitiram malo tako. Do duše svesno. :mrgreen:

Ne treba zaboraviti cinjenicu da "strucni" deo PDF Astrologija nikada nece moci da zaista bude strucan u onom astroloskom smislu kao kada je u pitanju odlazak kod astrologa ili slicno tome.

Sva pitanja koja dolaze na strucan deo foruma su mahom popunjena trol nalozima koji pitaju jednu do dve poruke ili zele da postave pitanja, a da se ne suoce sa onim sto im je naglaseno ili sto im neko predvidi.

Ili su to pitanja karaktera "Vole li me ovaj ili da ga napushtam, ce da budu deca dva tri komada?"

Saglasan sam sa tim da je sujeta upravo najizrazenija na ovom PDF-u jer ljudi misle da su u stanju da se nadmecu ili astrologiju i astrolosko znanje shvataju kao jednu vrstu duhovnog, emotivnog ili nekog drugog oblika sto treba da posluzi da se covek posluzi onim najgorim, seljackim mentalitetom koji se vodi "rekla-kazala" sablonom.

"Ja cem da se uzdignem, a vi cete se patite" :lol:

To je najgore! U astrologiju umesati duhovnost, pa to je najveca zamka za propast mozga u roku od odmah.

"Ko je kakav" - Koga je pa briga? K'o neke baba snajperke iz blokova nagrme tako i znaju k'o je gde sta i kada uradio, rekao, narucio, odradio i vode abrove po ceo dan. Kakav je to zivot kada je nekome sva zabava da gleda ko sta radi po ceo dan?

Lite-reality show - forum edition. May all your astrological dreams come true.

o0ckf7.jpg

Погледај слику горе са Н3В. То је шала на рачун словенског менталитета - место сигурносне камере имају људе који гледају кроз прозор ко шта ради.

Mislim da u astrologiju nije ni moguce umesati duhovnost(cak ni evolutivnoj), ali moguce je astrologiju koristiti kao alat za sirenje svesti i posle kada razum ima sve te informacije na raspolaganju mozda na individualnom nivou biti spreman za shvatanje nekih visih duhovnih svera.
Ako gresim neka me neko ispravi :mrgreen:

To je propast mozga.

Poznajem astrologe koji se prvo pomole pa rade astrologiju klijentima. Pa onda pricaju o andjelima. A onda ljude vuku da se pokaju i da se okrenu Bogu.

To, to kada sebe uneses toliko i mislis da si u stanju da ti nekome pokazes duhovni put je apsolutna propast. Covek sam u sebi mora da bude svestan toga i da se pokrene na sopstvenom nivou da bi bilo sta bio u stanju da sazna.

"Citamo knjige, stavicemo citate "velikih umotvornika" - ergo smo duhovni". Ne, jok, a-a, kakano. Fuj to!

"Pomolicemo se Bogu jednom nedeljno i posticemo - ergo smo duhovni". Ne, jok, a-a, kakano. Fuj to!

"Sve religije su fejk, samo moja je prava - ergo sam mocan i duhovan". Ne, jok, a-a, kakano. Fuj to!

"Znam astrologiju - ergo sam duhovno jak". Ne, jok, a-a, kakano. Fuj to!

"Da radis astrologiju moras biti duhovan - ergo si predodredjen za to "po nekoj misiji"". Ne, jok, a-a, kakano. Fuj to!

"Ja ovo, ja ono - ergo to i to". Ne, jok, a-a, kakano. Fuj to!

12 kuca nema Sunce. Nema "JA", nema "EGO". Nema "SVEST". Duhovno je van svake price. I kako onda Mi mozemo da pricamo o bilo cemu sto se tice, recimo, Boga ili nadsvesne duhovnosti koja je van domasaja ljudskog? Moral ne postoji u duhovnosti. U duhovnosti ne postoji ni tracak nagovestaja kako bi trebalo da se neko postavi, a cak ne postoji ni opcija za postojanje opcije povodom nagovestaja o tome kako bi se trebalo postaviti.

To o cemu ljudi govore kao o duhovnosti su sasvim druga vrsta energije koja je predodredjena sudbinski i nema veze s pravom duhovnoscu koja je cak i van sudbinske osnove.

Ali valjda je ljudskoj glavi lakse da rezonuje kroz nivoe, dimenzije, neku vrstu hijerarhije da prepozna kako bi mogao/la da se navodi po tome, da prepozna kako da se postavi. Problem je sto covecija glavica uvek zeli sebe da nametne kao neku vrstu autoriteta ili, pak, neku vrstu znalaca o duhovnosti, a najcesce to radi zbog potpuno majmunskih razloga poput "ja imam vise espiritus sanctus-a- ergo sam bolji". Uzas, katastrofa! Ja se toga stidim kada vidim da neko pokusava da nametne.

U 12 nema pravila, i to je jedino pravilo.

Ovaj put se ne bih slozio sa tobom Olympea. 9 je religija ali onaj racio/filozofski, svakako dubok i dalek pristup. 12 je onaj pravi spiritualziam iznutra/ duhovnost, karma, afterlife itd...Podsvest

------------------------

Ali Njuz kako smo uopste stigli do te teme, i sta si stvarno hteo da kazes? Koja je suma sumaru?

Poslednja izmena:
Ne mislim ni ja nuzno na organizovanu religiju, vec bas na duhovnost, to je sve deveta.
U 12oj mozes samo da oslepis :D nema tu duhovnosti. Za duhovnost je potrebna neka vrsta prosvetljenja, zato se Sunce raduje u ovoj kuci(9)

Ovaj put se ne bih slozio sa tobom Olympea. 9 je religija ali onaj racio/filozofski, svakako dubok i dalek pristup. 12 je onaj pravi spiritualziam iznutra/ duhovnost, karma, afterlife itd...Podsvest

------------------------

Tako je. Za pravu Duhovnost ne moze se voditi zivotom i fizickim telom (Sunce), a sve "Znanje" (9) ostaje iskljucivo u domenu realnosti. Za pravu Duhovnost jeste potrebno naznaciti kucu 12. jer upravo nam je tu celoukupan domen Riba i svega sto se stavlja pod kraj iliti ultimativni zavrsetak. moze da se upravo tako gleda jer kuca 9 je racionalni, a kuca 12 iracionalni pogled na duhovnost. I kuca 12 je jaca po pitanju duhovnosti.

Ali Njuz kako smo uopste stigli do te teme, i sta si stvarno hteo da kazes? Koja je suma sumaru?

Nista posebno, ni na sta se nisam konkretno nadovezao. Ne volim kada neko misli da je astrologija nekakav duhovni put i da su astrolozi nekakvi duhovnjaci, niti volim kada astrolozi pocnu da se tripuju na to i poveruju da je njima data uzvisena misija ni manje, ni vise, no od Boga... Mali covek, zrnce peska u prostoru i vremenu, on ima misiju. :lol:

Suma sumaru je da je sve nebitno.

Edit: Kuca 9 je sta je COVEKOVA potreba za religijom i kako dozivljava religiju, dok je kuca 12 "koliko je religiozan" covek. Ti o ovome imas dobru sliku jer imas Mesec u Ribama, slicno kao i jos dva pripadnika ovog PDF-a za koje znam, tj. koji su sami rekli to.

- - - - - - - - - -

Може ли се онда рећи да је 9. кућа духовности а 12. окултизма? То је некако најмрачнија кућа.

Sve vodene kuce su kuce okultizma. 4, 8, 12. Ali to ne umanjuje njihove vrednosti po pitanju drugih stvari.

Tvoj potpis je tipican predstavnik Neptuna, odnosno kuce 12, odnosno znaka Riba.

Poslednja izmena:
Ne mislim ni ja nuzno na organizovanu religiju, vec bas na duhovnost, to je sve deveta.
U 12oj mozes samo da oslepis :D nema tu duhovnosti. Za duhovnost je potrebna neka vrsta prosvetljenja, zato se Sunce raduje u ovoj kuci(9)
Духовност се одређује на основу тзв. ''падајућих'' кућа. Све почиње са идејом, мисаоним процесом, размишљањем (трећа кућа) на које се надовезује духовни доживљај, спознаја, ирационална искуства (девета кућа), када се споје разум/интелект (Близанац) и душа/интуиција/надреални елемент (Стрелац) долази се до Краја/Потпуности представљене у последњем знаку који затвара зодијак - Рибама које представљају јединство (Бога).

Највећи мистици, езотерици, светитељи су имали или истакнуту Рибу, или истакнуто дванаесто поље.
Нпр. - Патријарх Павле (Сунце и Меркур у дванаестом пољу), Едгар Кејси (поред Урана у дванаестом пољу, имао је стелијум у Рибама - Сунце, Меркур и Венеру), Свети Фрањо Асишки (подзнак - Рибе), итд....

Духовност се одређује на основу тзв. ''падајућих'' кућа. Све почиње са идејом, мисаоним процесом, размишљањем (трећа кућа) на које се надовезује духовни доживљај, спознаја, ирационална искуства (девета кућа), када се споје разум/интелект (Близанац) и душа/интуиција/надреални елемент (Стрелац) долази се до Краја/Потпуности представљене у последњем знаку који затвара зодијак - Рибама које представљају јединство (Бога).

Највећи мистици, езотерици, светитељи су имали или истакнуту Рибу, или истакнуто дванаесто поље.
Нпр. - Патријарх Павле (Сунце и Меркур у дванаестом пољу), Едгар Кејси (поред Урана у дванаестом пољу, имао је стелијум у Рибама - Сунце, Меркур и Венеру), Свети Фрањо Асишки (подзнак - Рибе), итд....

Smrtko
Koja planeta po tebi predstavlja monaštvo?
Saturn ili Neptun?

Back